Gönderen Konu: NBA'den Haberler  (Okunma sayısı 357171 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
Ynt: NBA'den Haberler
« Yanıtla #1090 : 24 Aralık 2021, 03:45 »
Iman Shumpert katıldığı bir programda şunları söylemiş:

“LeBron basketbolu mahvetti. Bu kararın oyunu daha iyi hale getireceğini düşünüyordu. Şahsen ben, NBA’i orada mevcut olduğunu düşündüğüm sadakat yüzünden sevmiştim. Bu kararla beraber ligdeki bir duvarı yıktı ve oyuncular olarak her ne istersek onu yaparız demiş oldu. İş anlamında harika bir hamleydi fakat dışardan baktığınızda, örneğin şu an bana tweet atan bir sürü insan var. Genellikle takım sahipleri ve takaslar hakkında konuşmayı çok seviyorlar. Aslında bu insanların böyle şeylerle ilgilenmiyor olması gerekir ama durum bu hale geldi.”

Doğru söze ne hacet. Oyuncağa döndü koca lig. Tüm duygular, hisler sıfır.

Oyuncular tabii ki ne isterlerse onu yapacaklar. Takım sahiplerinin, GM'lerin bu konuda rahatsız olmasını anlıyorum ama seyirciler neden sporcunun değil de patronun tarafını tutuyor onu anlamıyorum.

Eskiden bu kadar olmuyordu çünkü hem o yıllarda farklı bir Dünya vardı hem de 21. yüzyıla kadar NBA'de basketbolcuların takım değiştirmesi -takas dışında- o kadar kolay değildi.

Çevrimdışı Playboy

• Superstar
  • Burak
« Yanıtla #1091 : 24 Aralık 2021, 10:43 »
Oyuncular tabii ki ne isterlerse onu yapacaklar. Takım sahiplerinin, GM'lerin bu konuda rahatsız olmasını anlıyorum ama seyirciler neden sporcunun değil de patronun tarafını tutuyor onu anlamıyorum.

Eskiden bu kadar olmuyordu çünkü hem o yıllarda farklı bir Dünya vardı hem de 21. yüzyıla kadar NBA'de basketbolcuların takım değiştirmesi -takas dışında- o kadar kolay değildi.

Oyuncuların hakkı değildir demiyoruz tabii ama bu olağanüstü özgürlük, yanında inanılmaz bir sadakatsizliği doğurdu. 3 senede bir Fantasy Draft yapılıyor gibi bir lige döndü. Seyirci hikaye sever, taraftar bağlılık sever. Yani duygusal destek biraz romantizm gerektirdiğinden dolayı, bu tarz rahatsızlıklar normal. Sovyetler değil ki abi burası :d
See y'all on the dark side of the moon.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #1092 : 24 Aralık 2021, 11:21 »
Bence hiç uzatmadan, o "sadakati" Isaiah Thomas'a soralım.

Çevrimdışı Damar

• Yönetici
  • Superstar
« Yanıtla #1093 : 24 Aralık 2021, 17:34 »

Kimsenin GMleri tuttuğu falan yok. Takım sporu izliyoruz, seviyoruz. Bu kadar bireysel, oyuncu odaklı hale getirirsen kültürün de büründüğü gibi (özellikle maddiyat, bireysellik, menfaat gibi toplumun temeline kibrit çakan kavramlarda), takım sporu falan ortada kalmaz. 5 tane eşşek ileri geri koşup istatistik tutar. Sizde kağıda bakarsınız, tripledouble yapmış, süper oynamış dersiniz. Takımla, birbiriyle bağ kuramayan, kollektif hareket edemeyen hiç bir takım ne izlenmeyi ne de ilgiyi hak ediyor. Bundan herkes sorumlu, izleyiciler bayıldı bu bireyselliğe.
,
Rahmetliyle birlikte o devir kapandı. Ne yazık ki bu devrin önde gelen iki mimarı da Lakers'da. Çektiğimiz çile de bu yüzden.

Basketbolun doğrularını yapmaya çalışan, birbiriyle uyumlu, kendinden çok takımın başarısını düşünen Spurs maçını bu sabah izledik. Diyalektik olarak tam iki felsefenin karşılaşmasıydı. Kazanan yine takım olgusu.

Toplumun her alanında bu sıkıntı mevcut bu arada. Gördüğüm kadarıyla NFL'de hala oldschool sporculuk devam ediyor. Atatürk'ün de parmak bastığı gibi ahlak, etik olmadan spor işi çok zor.

Çevrimdışı kaan

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #1094 : 24 Aralık 2021, 17:40 »
sadakat hiç yoktu aslında. Cap vardı, para yoktu. Scottie Pippen çok güzel açıklıyor aslında o dönem paraya ihtiyacım vardı riske alamadım 7 senelik o ucuz kontratı yaptım diye. NBA'de para büyüdükçe, 1-2-3 oyuncuya büyük paralar verilmeye başlandıkça oyuncu hareketleri de çoğaldı. CBA'lerle zaten max kontrat süresi 4'e düştü zaman içinde vs.
David Stern'ün 80'lerde başlattığı, oyuncu odaklılık son 10 yılda oyuncuların ele geçirdiği lig haline getirdi. Değişeceğini de sanmıyorum açıkçası. Euroleage hareketliliğine yaklaştı lig bu anlamda.

Çevrimdışı Damar

• Yönetici
  • Superstar
« Yanıtla #1095 : 24 Aralık 2021, 20:18 »
Bayrak adamlar zaten gerek egoları gerekse ligdeki değerleri nedeniyle istediğini yapmakta özgürdü. Pippen' in kendi kendine yaptığı aptallık o kontrat. Portland'a gidince çıkarmıştı zaten gani gani. Pippen gibi aptallıklar içinde kazıklandığının farkında olmayan adam bile 100lerce milyon kazandı.

Asıl problem bu olayın genele yayılması. Rol oyuncularının ve tamamlayıcı oyuncuların takımlarıyla, kadrolarıyla bağ kuramaması.

Hala en iyi savunma yapan takımlar konferans ve NBA finallerine çıkıyor. Takımdaşlık, aidiyet, ortak hedef, vs. olmadan nası iyi bi savunma takımı olabilirsin ki. Playofflarda oynanan oyunun geçtiğimiz 20 seneden hiç bi farkı yok. Yine pick n roll temelli, düşük tempo, sert savunma.

Çevrimdışı Playboy

• Superstar
  • Burak
« Yanıtla #1096 : 24 Aralık 2021, 23:10 »
Esasen kaybolan şey challange kavramı aslında.

Basketbol dünyanın her yerinde oynanan bir spor ve bu işin zirvesi NBA ise, orada kendi takımınla meydan okumak da kendi zirven olur. Bu kavramlar artık değerli görünmüyor. "Enayi miyim ben Nowitzki gibi 20 sene aynı yerde bekleyeyim, o da belki 1 kez şampiyon olursam diye" kafasında herkes. Tamam Lebron allahın unuttuğu Ohio için canını vermesin belki ama o Miami hareketi de leşti yani. Yıllar sonra insanlar Gsw'nin dynasty dönemini hatırladığında Curry ile hatırlayacak. Durant zibidisi anekdot olarak verilir "haa o da cidden iyi skorerdi ya" falan diye. E aferin sana, istersen 45 pts final ortalamasıyla oyna. İnanın Klay ve Draymond'dan sonra hatırlanır. Ha, umurunda mı? Değil. Mesele de o zaten. Önünde duramazsın değişimin.

Yeni nesil zaten bambaşka. Sadece Amerika'da ya da sporda değil, dünyanın her yerinde gençlerin duyguları yaşama ve algılama biçimleri bizden çok çok farklı. Kaybettiği zaman hiç canı sıkılmayan yığınlar doldu her yer. Kim niye izlesin ki sizi? Jest mimikleriniz, beden diliniz bile bir garip. İnsani gözüken hiçbir şey yok. Ne yorgunluk, ne hırs, ne üzüntü, ne coşku.. hiçbir şey. Çok garip. Bu heriflerin sosyal hayatlarında da mazbut tipler olduklarına eminim. Benim içine doğduğum dünya böyle bir yer değildi ve ben bu yeni dünyayı hiç ama hiç sevemedim.

Çevrimdışı Damar

• Yönetici
  • Superstar
« Yanıtla #1097 : 25 Aralık 2021, 00:22 »
Aynı fikirdeyim. Maneviyata dair herşeyi çekip aldılar. Din, inanç, felsefe, ilim falan değil sadece bu. Adına da profesyonellik dediler NBA özelinde.  Buraya gittiği çok belliydi 2010lardaki narsist ikonlar ve bunları yücelten odaklarlarla.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #1098 : 25 Aralık 2021, 19:35 »
Rahmetliyle birlikte bitti demişsiniz ama o da 2007'de takasını istedi, Gasol gelince vazgeçmedi mi zaten?

Ayrıca ortada yanlış bir durum varsa taraftarlar bunun bir numaralı sebebi. LeBron, Durant, Giannis gibi sporcular ilk şampiyonluklarını alana kadar loser olarak adlandırıldılar.

Bu sadakat konusuna da Messi'den sonra kıl oldum özellikle. Gelmiş geçmiş en iyi futbolcu kariyerinin sonlarındaki 4 seneyi çöpe attı bile bile. En sonunda mecburen ayrılmak zorunda kaldı da rahatladım.

Çevrimdışı Playboy

• Superstar
  • Burak
« Yanıtla #1099 : 25 Aralık 2021, 19:59 »
Bir takıma 20 yılınızı vermek zorunda değilsiniz, mesele o değil. Çok çok kötü ve geleceği de parlak görünmeyen bir yerden ayrılmak istemek normal. Gidersin mücadeleni başka yerde tamamlarsın ama 9495849 tane superstarla işbirliği yapmazsın cynic gibi. Ya da yüzük uğruna liderlikten ödün vermezsin.

Kobe daha ne verecekti 2007'de? Herif son 3peat yapan adam. Shaq sonrası da bireysel anlamda modern zamanların zirvesini görmüş herif. Kwame Brownlara falan o kadar katlandığına şükredin :d