Maçın özetine baktım da. Takımda savunma yapmayı bilen adam cidden çok az. İkili, üçlü sıkıştırmalar, drive ve cut eden rakibe karşı yardımlaşma, perdelerdeki switchler, savunma kaymaları vs. sanırım bir kere bile antreman edilmemiş. Walton hala 3 sene önceki GSW görevinin etkisinde muhtemelen. Tek iyi bildiği de oradaki hücum dinamiği. Aptalca maceralarla basketbolun dinamiklerini değiştirmeye çalışmayan bi koç, acele ettirmeden, topu verimli kullanarak, az birebirle ve vasat civarı bi takım savunması bu takıma galibiyet alışkanlığı ve bi oyun kültürü oluşturmalıydı bu sene. Lakers gelecek sezona hangi koç ya da oyuncularla başlayacak belli değil. Playoff yapılsa da bu bağlamda koca bi yıl kayıptır. Bu dönemde oynayan oyunculardan bireysel anlamda Ingram ve Hart hariç vasatın üstünde birebir savunma yapan adam görmüyorum. Kuzma savunmada 3 numara gibi oynatılması gerekirken 5 oynuyor. KCP'nin gerçekten zeka problemi olduğunu düşünüyorum niye bu kadar 2 numara varken ve Bullock alınmışken elde tutuldu çok garip. Bullock ayakları ve üst vücudu kuvvetsiz bi yapıya sahip. Savunmada iyice geriye götürdü takımı. Lonzo kadrodaki tek yardım savunmasına hakim oyuncu. Mcgee de sezon başındaki etkisinden bayadır uzak. Soğutuldu ya da kendi mental bariyerini aşamadı yine bilmiyorum.