O zaman bu boş günlerde biraz rotasyon konuşalım. Benim merak ettiğim birkaç beş var mesela. Bir tanesi ilk tahmini ilk beşim, çoğumuzun da böyledir diye düşünüyorum, Gasol-Davis-LeBron-Bazemore-Westbrook. Üç yıldız yanına iki tane şutu olan ve biri fiziksel özellikleriyle biri de basketbol zekasıyla iyi takım savunması yapabilecek oyuncular.
Bir diğeri kısa beşimiz. Davis-Ariza-LeBron-Bazemore-Westbrook. Çoğu maçı bu beş ile kapatırız gibi geliyor. Monk-Nunn-THT üçlüsünden biri veya birkaçı çılgın bir sezon geçirmezse tabi. Ariza'nın ne 2020 Green kadar takım savunması ve şut katkısı verebileceğini umuyorum. Bazemore ise biraz daha soru işareti ama bu rol için en uygun isim gibi duruyor.
LeBron'lu yedek beş. Howard-LeBron-Melo-Tucker-Nunn. LeBron'un yedek beşlere geçildiğinde Melo ile dakikalarının eşleşmesini hatta LeBron'suz Melo pek görmeyeceğimizi düşünüyorum. Bir yerde bahsedildiğini gördüğümden değil de içimden geçen bir his.
Davis'li yedek beş. Davis-Ariza-Tucker-Monk-Westbrook. Burada Tucker biraz zorlama oldu, belki Melo da olabilir buradaki isim. Ama atletik guard ikilisi ve Davis'in kaleci gibi takıldığı bir beş ilginç olacak.
Komple yedekler. Howard-Ariza-Tucker-Monk-Nunn. İdeal senaryoda Westbrook-Davis-LeBron üçlüsünde birinin sahada olmadığı bir beş görmeyi pek beklemiyorum. Ama sakatlıklar ya da kopan maçlarda görebiliriz belki.
Wayne Ellington'ı pek koymadım çünkü kadroya katılma sırasıyla rotasyonun ciddi parçalarından biri olacak gibi düşünsek de daha önce dediğim gibi kadrodaki isimlere baktığımda 12.sıraya yazacağım bir isim. Eğer Monk-Tucker gibi oyuncuların üzerinde süreler alırsa çok şaşıracağım.