Bu maçta boyalı alandan 70'e yakın sayı yedik. Geçen sene 3'lük yiyorduk şimdi 2'lik yiyoruz. Belki o yüzden çok fark gözükmüyor ama daha kolay sayı yiyoruz. Play off'ta sömürürler orayı. Davis'e bir şey olursa bu takım ilk turu bile geçemez. Schröder dahi savunma zaafiyeti yaratıyor bence. Neyse sabredelim bakalım hücum basketbolu ne kadar başarılı olacak.
Rakipler şu an bize yüzde 35 ile üçlük atıyor, geçen sene sene de yüzde 35'ti. Boyalı alandan şu an 47 yiyoruz, geçen sene 45 yedik. Bütün yaygara bu 2 sayı için mi? Bu maç da 62 yedik, 70'e de yakın değil. Schröder'in şu an yaptığı savunma da takımdaki herkes kadar.
Bu arada enteresan bilgi, şu 10 maç itibarıyla savunma rating'lerinin geçen seneden bir farkı yok.
Ve ek olarak; Davis'e bir şey olursa Lakers ilk turu geçemez muazzam tespit olmuş. Mesela Kawhi'ya bir şey olursa da Clippers geçemez. Doncic'e olursa Dallas, Giannis'e olursa Bucks, Durant'a olursa Nets, Embiid'e olursa 76ers.. Müthiş..
Ben her şeye rağmen uzunların savunma performansından çok ama çok endişeliyim.
Gasol orada bildiğin kazık gibi dikilmek dışında pek bir şey yapacak gibi durmuyor. AD'yi Play-Off'ta 5'e çekmeme gibi bir lüksümüz yok bana kalırsa.
Biraz karamsar gibi görünebilirim ama Harrell'ın iyi geçirmediği bi play-off'ta bizi bi felaket bekliyor olabilir.
Gasol şu an için olabildiği kadar kapatıyor ve fena da iş çıkarmıyor bana kalırsa. Ama gard'lar, tabii Caruso ve KCP'nin de olmadığını düşünürsek, aşırı geçişkenlerdi. Bunun da bence en büyük sebebi sene başı hazırlığının olmamasıydı. Kollektif olarak tam anlamıyla savunma yapamıyoruz. Harrell'ın pick'n roll karşısındaki alıklığının en büyük sebebi bu. Mesela bu maçta son iki pozisyonda pick'n roll çıkışında Lavine karşısına aldı, sonra babayı aldı. Muhtemelen Harrell'ın ne yapacağı kararlaştırılmıştı.
Harrell ve Gasol üstünden play off okuması da yapmayalım bence. Geçen sene Howard ve Mcgee play off'ta ne yaptıysa, en fazla onu yaparlar. Takılmayın bu kadar. He keşke alternatif olarak Dedmon'ı alsak ama muhtemelen Pelinka deadline'da kimler piyasaya çıkacak görmek istiyor.
PS: Biz Gasol'ü asıl hücumda kullanamıyoruz. Maç esnasında da yazdım, hazırlık maçları, Timberwolves ve biraz Memphis ilk maçı dışında hücumda Howard ve Mcgee muamelesi çektik. Şu takımda 2 asist ortalama ile oynayacak adam değil.