Los Angeles Lakers 2019-2020 sezonu özeti
Bugün ekşi sözlükte bu konu hakkında yazdım. Buraya da bırakayım. Ha şunu da belirteyim, ben Woj üzerinden yola çıkarak yazdım ama medyanın genelinde bütün sezon (hatta önceki sezonda da) böyle bir tutum vardı gerçekten de. Medya algıyı o kadar etkiliyor ki bazen ben de kendimden şüpheye düşüp
"Lakers'ta bardağın dolu tarafında gördüğüm değerleri ve güçlü yanları çok mu abartıyorum acaba" diye düşünüyordum!!
---
---
---
neredeyse bir deprem olacağını deprem tanrısından önce bilen kişi adrian wojnarowski'nin (bkz: woj) şampiyonluğu hakkında henüz tek bir tweet bile atmadığı takım.
enişte'ye söyleyin, lakers şampiyon oldu diye haber versin

-
aslında uzun süredir farkında olduğum ve üzerine yazmak istediğin bir konuydu. woj lakers franchise'ını hiç sevmiyor, lebron'dan zaten yahoo dönemlerinden beri nefret ettiği biliniyor ve neredeyse habercilikte nba tekeli diyebileceğimiz espn tarafından lakers'ın pozitif yanları ve başarılarının sürekli göz ardı edilmesini sağlıyor.
düzenli takip edenler de oturup bir düşünsünler, bir tarafta "o yaşlı, bu sakat, zaten şutör yok, o hiç uymaz, bu çöpe mi kaldılar, caruso'yla şampiyon mu olunurmuş, takımda kimya yok" türü yorumlarla sistemli bir şekilde küçümsenen, balon iması yapılan lakers takımı, diğer tarafta şampiyonluğun en büyük favorisi denilip tüm sezon boyunca defoları gizlenen, yerlere göklere sığdırılamayan bol bol pohpohlanan clippers takımı...
bir zamanlar woj'un nba'i nasıl terörize ettiğine, front office'lerden nasıl cebren ve hile ile bilgi sızdırdığına dair detaylı bir yazı vardı. kaan kural bahsetmişti de öyle okumuştum diye hatırlıyorum. şimdi google'ladım ama bulamadım.. (bulan bilen varsa bir mesaj atarsa sevinirim)
artık woj'un lakers'a karşı kişisel bir husumeti mi var, iş icabı franchise'a sızamadığı için kasıtlı mı yapıyor (it's just business) bilemiyorum. ama her iki durumda da lakers'ın şampiyonluğu kendisine kapak olsun. lebron fmvp'si de çifte kapak olsun diyerek entry'yi sonlandırıyorum ve salon beyefendisi kimliğime geri dönüyorum :p
kaynak:
https://eksisozluk.com/entry/114234768