Ne yanlış söyleyeyim o zaman, genç oyuncunu parlatmadan, hatta değerinin en düşük olduğu noktada takaslamak. Ya da dediğin gibi tutmayacağın belli olan bir oyuncuyu sezon sonunda hiçbir şey karşılığında salmak. Şu an takım hamle yapmadı diye ağlıyorsak bu hamlelerin sonuçlarını çektiğimiz için ağlıyoruz. Bir de tabi Brook Lopez kısmı var o takasın, kesinlikle kadroda tutulması gereken bir oyuncuydu ama orası da yine ayrı bir konu tamamen.
Ki Julius Randle'ın boş istatistik olduğu kısmına da katılmıyorum, 2017-2018 sezonunda motive olduğunda neler yapabileceğini göstermişti bol bol. İstatistiklerinin ifade ettiği kadar iyi bir oyuncu olmadığını düşünsem de oyuncular yıldızlar ve çöpler olarak ikiye ayrılmıyor.
Aslında en temel nokta şurada, oyuncular sonuçta birer birey ve kalmak ya da gitmek tercihlerini kendileri yapıyorlar. Ama yönetimin bu kadar çok farklı tipte oyuncu ile problem yaşamış elinden kaçırmış ve gelen oyuncuların çoğunun gelme nedeni Klutch, LeBron ve şampiyonluk fırsatı kovalayan veteranlar üçgeninde olması beni çok rahatsız ediyor. Sen basketbola dönmek istiyorum diyen adamı bir buçuk ayda ikna edemiyorsan, Reggie Jackson gibi kontrat senesinde olan, Lakers'ta çok daha fazla fırsat ve süre bulabilecek bir oyuncuyu ikna edemiyorsan, hepsine mallık yaptı diyip işin içinden çıkmak yerine bu adamların hiçbirini ikna edemeyen yönetim ne yapıyor diye sorgularım.