Gönderen Konu: #4 Rajon Rondo  (Okunma sayısı 26552 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
Ynt: #9 Rajon Rondo
« Yanıtla #60 : 15 Ekim 2020, 10:18 »
Eric Pincus'ın yazdığına göre bir yıllık kontrat veremiyormuşuz. Early Bird Rights muhabbetleri falanmış. Tam hakim değilim o kurallara. Eğer doğruysa, Lakers'ın 2 yıllık imzalayacağını pek sanmıyorum. İkinci yıl takım opsiyonu olmadığı sürece.

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

• Superstar
« Yanıtla #61 : 15 Ekim 2020, 10:28 »
Abi biri çıkıp da, 2021 yazını düşününce olacağını hiç sanmıyorum ama, 3 sene 15 milyon falan verirse de gider, zaten hakkıdır da..

Tam olarak bunu denemek için opt out yaptı bence. Ben pek sanmıyorum; bir sene daha imzalar bence bizimle.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #62 : 15 Ekim 2020, 11:21 »
Bu Rondo 2 senedir bizde. Full'ü yoksa da erken bird hakları falan bizdedir herhalde. Oradan ona daha fazla para verebiliriz.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #63 : 15 Ekim 2020, 12:08 »
Abi giderse de gider bu arada.. Seneye bu bulduğu şutların yarısını bile bulamayacak zaten.

Çevrimdışı Merih24

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #64 : 15 Ekim 2020, 12:46 »
Rondo'yu çok severim ama istediği parayı vereceğimizi düşünmüyorum. Kariyerinin son vurgununu yapmak isteyebilir. Ayrılık şaşırtıcı olmaz benim için.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #65 : 15 Ekim 2020, 12:54 »
Bu Rondo 2 senedir bizde. Full'ü yoksa da erken bird hakları falan bizdedir herhalde. Oradan ona daha fazla para verebiliriz.

7,5-8 milyon verebiliyormuşuz capte sıkıntı yaratmadan. Belasını aramasın o da, alsın. Hem 8'den fazla veren de çıkmayacaktır.

Çevrimdışı juvares

• Rookie
  • *
« Yanıtla #66 : 15 Ekim 2020, 13:30 »
Early Bird kurallarına göre alabileceği maksimum maaş öncekinin %175 fazlası veya Average Salary (normalde miktar olarak Midlevel exception hemen hemen, ancak bu sezon gelirler ve oyuncu kazançları %20-25 düşebilir. Yani Ahkam Kuşu'nun yazdığı rakama geliyor. Bununla beraber MLE anlaşmaya bağlı olarak geçen sezon olduğu gibi 9,3 M$ kabul edilebilir) olarak hesaplanıyor.

Pincus'un söylediği iki yıl sözleşme kuralı doğru, opsiyon yıl kabul edilmiyor Early Bird oyuncularda.
https://cdn.nba.net/nba-drupal-prod/2018-19cba.pdf
sayfa 5, bölüm e - 2. madde son cümle

Ancak geçen yaz Celtics Theis'a Early Bird kullanarak kontrat verirken (2 yıl 10 M$) ikinci yılı garantisiz yaptı (full non-guaranteed). Bana kalırsa bu durum salary cap'in etrafından dolanmak (Salary cap circumvention) gibi de değerlendirilebilirdi !!

Velhâsıl, yine de eğer Rondo bir yıl 7-8 milyon dolara kalacaksa benzer bir kontrat yapılabilir. iki yıllık ancak ikinci yılı tamamen garantisiz. Böylece Free Agency başlamadan kontrattan çıkıp cap boşluğunu koruyabiliriz.

Benim fikrim,
Her ne kadar Rondo bu sene hepimizi çok şaşırtmış olsa da gelecek sezon benzer olacağından şüpheliyim. Tabii basketbol aklı çok yüksek ve yardımcı koç gibi ekstra faydaları da var, anlıyorum.

Eğer kalırsa dert etmem, giderse telâfi edebiliriz diye düşünüyorum.

Clippers'a giderse de, onların MLE'yi Rondo ile kullanmasına (3-4 yıllık kontrat vereceklerse hele) hiç üzülmem.

Çevrimdışı Hollywood

• Superstar
« Yanıtla #67 : 21 Kasım 2020, 23:22 »
Sağolasın kral, çok büyük katkıların var şampiyonlukta. Her iyi hatırlayacağım seni.

https://twitter.com/Ballislife/status/1330218432902664193

Çevrimdışı Jr. Kobe

• Administrator
  • Superstar
  • smartass *
Ynt: Rajon Rondo
« Yanıtla #68 : 22 Kasım 2020, 00:30 »
Reddedilmeyecek bir teklif almış. Son kontratını güle güle harca.

Şampiyonluktaki katkıların için teşekkürler.

https://twitter.com/ShamsCharania/status/1330262001344507912

Çevrimdışı PrinceHektor

• Rookie
  • *
Ynt: Rajon Rondo
« Yanıtla #69 : 22 Kasım 2020, 00:39 »
Ben direk rakiplerden ziyade Atlanta ya gitmesinden gayet memnunum. Play off Rondo her zaman iş yapar yolu açık olsun istediği kontratı aldı