Şimdi bu transferin 2 tarafı var. Eğer polyannacılık, benim takımımdaki oyuncular her zaman en iyi en doğrudur diye bakacaksak bu adamın ölüsü 15-10 ve 2-3 sezon motive oynadığında neler yapabildiğini hem Lakers'a karşı 2021'de ve tüm playoff'larda hem de 2022'de yanlış hatırlamıyorsam 64 galibiyet alan Suns'ta ve playoff'larda gösterdi. Daha sonrasında koçla arası koptu ki o koç NBA tarihinin en saçma sezonlarından birini bir sezon sonra Detroit Pistons'a yaşatmış bir adam ve ayrılmak istedi. Suns tutunca da yattı ve Portland'a takaslandıktan sonra da tanklayan bir takımda yine 2 sezondur yatıyor. Motive bir Ayton kesinlikle kötü bir savunmacı değil bu arada.
Kötümser yaklaşacaksak bu adam 3 senedir top mop oynamıyor. Kontratı alıp yatan adamdan winner bir takımın parçası olur mu? 1 sezon kontrat sezonu diye motive etsen 2.sezon ne yapacağı belli değil, böyle bir mentalitedeki topçuyla yola çıkılmaz.
Negatifler çok daha net zaten o yüzden pek uzatmaya gerek duymadım ama kadro yapılanması 1-uyum işidir 2-fırsat işidir. Lakers'ın 8M hatta 14M'a bundan daha iyi bir ekleme yapma ihtimali sıfıra yakındı. Belki yine 2-3 sezondur yatan daha yaşlı bir Capela olabilirdi. Davis'ten sonra attan inip eşeğe binmek gibi olacağı kesin ama zaten eşek bile yoktu takımda, karınca sırtında gidiyordu pivot pozisyonumuz. Net pozitif bir hamle olduğunu düşünüyorum. AMA DFS'nin de kaybıyla iyi/elit savunmacı forvet eklemesi artık şart oğlu şart.
Andrew Wiggins ve/veya Herb Jones için takas yapıp FA'den Melton çekip bir de yedek pivot bulmamız lazım hala.