Gönderen Konu: 2024-25 Luka Doncic Sezonu  (Okunma sayısı 104316 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

• Superstar
Ynt: 2024-25 Luka Doncic Sezonu
« Yanıtla #530 : 31 Mart 2025, 01:44 »
Ben Sabonis'i bedava verseler alırım.

Çevrimdışı Nickvanexel

• Laker
« Yanıtla #531 : 31 Mart 2025, 13:47 »
Sabonis'i bedava verseler almam.
Gerekirse üzerine para veripte alırım

• Superstar
« Yanıtla #532 : 31 Mart 2025, 15:58 »
Bu işler harbiden karışık işler ya... Diyelim her şey uygun ve takas dönemi açık, yine sezonun son 10 maçı... Mesela bugün Sabonis'e Reaves versen bence 3 şampiyonluk adayından biri olursun.

Ama Sabonis'e Reaves verir misin? Vermezsin.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #533 : 31 Mart 2025, 16:01 »
Doncic-Sabonis ikilisinin savunması ile şampiyon olmaya çalışan takıma kolay gelsin...

Bu işler harbiden karışık işler ya... Diyelim her şey uygun ve takas dönemi açık, yine sezonun son 10 maçı... Mesela bugün Sabonis'e Reaves versen bence 3 şampiyonluk adayından biri olursun.

Ama Sabonis'e Reaves verir misin? Vermezsin.

Bu biraz takımda olağanüstü şartlardan dolayı pivot kalmamasından dolayı yapılmış bir çıkarım ama. Normal şartlarda pivotumuzun olacağını düşünürsek, Reaves ve yanında 2-3 oyuncu ile çok rahat süperstar alabilirsin yazın (gerek varsa).

• Superstar
« Yanıtla #534 : 31 Mart 2025, 16:06 »
Doncic-Sabonis ikilisinin savunması ile şampiyon olmaya çalışan takıma kolay gelsin...

Bu biraz takımda olağanüstü şartlardan dolayı pivot kalmamasından dolayı yapılmış bir çıkarım ama. Normal şartlarda pivotumuzun olacağını düşünürsek, Reaves ve yanında 2-3 oyuncu ile çok rahat süperstar alabilirsin yazın (gerek varsa).

Buna katılıyorum. Bizim Knetch'e iki üç maçla yükselişimiz gibi iyi savunma yapan, şutu olan beyaz PG / SG'lere çok ciddi bir yönelim var takımlarda.

Savunma konsuunda Doncic'ten ziyade bizim kara deliğimizin Lebron olduğunu düşünüyorum. Doncic birebirde çok eforlu değilse de yardım savunmasına çok koşturan, eli kolu sürekli açık bi eleman.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #535 : 31 Mart 2025, 16:16 »
Buna katılıyorum. Bizim Knetch'e iki üç maçla yükselişimiz gibi iyi savunma yapan, şutu olan beyaz PG / SG'lere çok ciddi bir yönelim var takımlarda.

Savunma konsuunda Doncic'ten ziyade bizim kara deliğimizin Lebron olduğunu düşünüyorum. Doncic birebirde çok eforlu değilse de yardım savunmasına çok koşturan, eli kolu sürekli açık bi eleman.

Temeli o ikiliyle kurarsan olamazsın anlamında dedim, LeBron max 1-2 sene daha oynar diye katmadım. Yoksa onu da ekleyince daha kötü oluyor.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #536 : 31 Mart 2025, 19:16 »

LeBron'un hakkını yememek lazım sakatlandığı döneme kadar bu elit savunma yaptığımız 2 ayda, 2020 2021 sezonlarından beri çok göstermediği bir savunma seviyesine çıkmıştı. Ama yaşı itibariyle tüm sezon yapamaz bunu, zaten Boston maçında sakatlanarak da belli etti.

Sabonis kısmına gelirsek de Doncic yanına Sabonis alırsan cidden problemli bir takıma dönüşürsün. Reaves'in de bu arada benzer savunma problemleri var ideal şartlarda Reaves'in de Doncic etrafına kurulu takımda yeri nedir soru işareti. Ama o kontrat ve hücum performansıyla çıkmak çok zor hatta imkansız. Sabonis kasa modellerin en iyisi Jokic'in bile savunma defoları nedeniyle playoff ortamında ne kadar başarılı olabileceği dünyanın en iyi oyuncusu olarak lanse edilen birisi için sıkıntılı. 2024'te Minnesota'ya karşı yaşadıkları inanılmaz upset son şampiyon olmaları nedeniyle pek konuşulmadı ama bu sezon da final yapamazlarsa başlar medya Jokic normal sezon topçusu demeye tekrar.

Sabonis Jokic'in %70'i falan anca, onun etrafına kurulu savunmanın işlemesi için 2 tane Herb Jones-Amen Thompson kasa adam lazım ve yine de işlemeyebilir...

• Superstar
« Yanıtla #537 : 31 Mart 2025, 19:26 »
LeBron'un hakkını yememek lazım sakatlandığı döneme kadar bu elit savunma yaptığımız 2 ayda, 2020 2021 sezonlarından beri çok göstermediği bir savunma seviyesine çıkmıştı. Ama yaşı itibariyle tüm sezon yapamaz bunu, zaten Boston maçında sakatlanarak da belli etti.

Sabonis kısmına gelirsek de Doncic yanına Sabonis alırsan cidden problemli bir takıma dönüşürsün. Reaves'in de bu arada benzer savunma problemleri var ideal şartlarda Reaves'in de Doncic etrafına kurulu takımda yeri nedir soru işareti. Ama o kontrat ve hücum performansıyla çıkmak çok zor hatta imkansız. Sabonis kasa modellerin en iyisi Jokic'in bile savunma defoları nedeniyle playoff ortamında ne kadar başarılı olabileceği dünyanın en iyi oyuncusu olarak lanse edilen birisi için sıkıntılı. 2024'te Minnesota'ya karşı yaşadıkları inanılmaz upset son şampiyon olmaları nedeniyle pek konuşulmadı ama bu sezon da final yapamazlarsa başlar medya Jokic normal sezon topçusu demeye tekrar.

Sabonis Jokic'in %70'i falan anca, onun etrafına kurulu savunmanın işlemesi için 2 tane Herb Jones-Amen Thompson kasa adam lazım ve yine de işlemeyebilir...

Dürüstlüğünüzü sorguluyor gibi olmasın ama Sabonis - Doncic - LeBron'u, Lebron - Doncic - Reaves'e yeğleyeceğinizi düşünüyorum.

Ben Reaves'i halen overrated buluyorum. Her maç 20 küsür şut kullanıyor istisnasız. Artık NBA'de çok az savunma yapılan bir içeri girme oyunu var (pasörlüğü sıfıra yakın) ve yaptığı skor çok etkileyici değil. Savunmadaki sorunlarına zaten değinmişsin.

Ben Lakers'a karşı oynuyor olsam topun Reaves'te olmasını çok ama çok isterim mesela.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #538 : 31 Mart 2025, 19:46 »
Dürüstlüğünüzü sorguluyor gibi olmasın ama Sabonis - Doncic - LeBron'u, Lebron - Doncic - Reaves'e yeğleyeceğinizi düşünüyorum.

Ben Reaves'i halen overrated buluyorum. Her maç 20 küsür şut kullanıyor istisnasız. Artık NBA'de çok az savunma yapılan bir içeri girme oyunu var (pasörlüğü sıfıra yakın) ve yaptığı skor çok etkileyici değil. Savunmadaki sorunlarına zaten değinmişsin.

Ben Lakers'a karşı oynuyor olsam topun Reaves'te olmasını çok ama çok isterim mesela.

Hedefim şampiyonluksa Doncic, LeBron, Reaves'i tercih ederim.

"Her maç 20 küsür şut kullanıyor istisnasız" yorumunu abartı buldum çünkü bu sezon oynadığı 66 maçın sadece 8 tanesinde 20 veya üstü şut kullanmış. 45 maçta 15 ve altı şut kullanmış. %36 ile üçlük %55 ile ikilik atıyor, ikisi de oldukça verimli (%55 eFG).

Şu ana kadar 2 playoff'ta oynadı ve orada küçülmediğini de gördük. Tersten bakarsak Sabonis'in prime'ında tek playoff'u oldu onda da normal sezon performansına yaklaşamadı.

Playoff'ta zaten Doncic ve LeBron neredeyse 40'ar dakika oynayacakları için orada Reaves'in bir şey üretmesine de gerek kalmayacak.

Bir uzunla takaslamak takıma seviye atlatabilir ama o uzun Sabonis değil bana göre.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #539 : 01 Nisan 2025, 01:55 »

İstatistiksel verilere bakmadım ama Reaves büyük ihtimalle en iyi clutch oyuncumuz ya, Reaves'in savunmadaki fiziksel zaafiyeti ve switch savunmasında terste kalabilmesi dışında sahada eksi yazdığı çok fazla konu yok. Sabonis ise savunmada hem içerde hem dışarda problemli bir oyuncu. Üstüne zaten NBA'de iki oyuncuyu karşılaştırırken kontratlarından bağımsız karşılaştıramayız ve 13M'a Reaves>40M'a Sabonis.

Benim Reaves ile ilgili kafamda soru işaretleri olduğu kesin ama Sabonis ile kafa kafaya takaslasak bize marjinal faydası çok düşük olur ve problemlerin çoğunu çözmez. Bize atlet iyi savunmacılar lazım. Reaves şu an LeBron ve Doncic'in kariyerlerine bakarsak Brunson-Irving rolünü iyi kotarabilen bir oyuncu. Aynı zamanda Playoff'ta da hep normal sezon performansının üstüne çıkmış, anın baskısında ezilmemiş bir topçu. Sabonis ise tam tersi Playoff'ta hep performansı normal sezonun altına düşmüş bir topçu.

Elimden geldiğince objektif olarak şunu diyebilirim, Myles Turner mesela Reaves'den daha iyi olurdu bizim kadronun şu anki haline. Ama burada çok tekrara düşsem de Reaves kontratından bağımsız değerlendirilemez. Onun gibi bire bir skorer şutör playmaker adamların ederi 30-35M'dan başlıyor şu an ligde.