Bu serinin anahtar noktaları Davis'in göstereceği performansın yanı sıra takımın transition savunmasında ve Morant savunmasında ne yapacağından geçiyor.
Tüm sezon boyunca ve son oynadığımız Minnesota maçında transition savunmasında çok kötü iş çıkardık, bu alanda ligdeki en kötü takımlardan biriyiz. Yarı saha savunmamız oldukça iyi Memphis'i yarı sahada sınırlayacağımıza eminim. Fakat Memphis hucumunun ana silahı olan geçiş hücumlarına bir çözüm bulmamız gerekiyor. Aksi takdirde işimiz çok zor olacak.
Bugün oynadığımız maçta D'Angelo'nun hücumdaki skorer ve şutör kimliğine çok ihtiyaç duyduk. Büyük olasılıkla Memphis serisi için de aynı şey geçerli olacak. Fakat D'Angelo 35'lik Conley'i savunduğu gibi Morant'i savunmaya kalkarsa onu ilk beş ile uzun sürelerde parkede tutabileceğimizi pek sanmıyorum. Benim bu konuda önerim Schröder'i ilk beşe yerleştirmek, D'Angelo'yu ise 6.adam olarak kullanmak olur. Schröder'in kisalara yaptığı baskı oldukça etkili oluyor, bu sayede Morant'i durduramasak da yavaşlatabiliriz. Koçun Harrison'u kullanmayacağını varsayarsak elimizdeki en iyi kısa savunmacısı Schröder.
Transition savunmasında vasatı bulup, Morant savunmasında Schröder ile fena olmayan bir iş çıkarabilirsek ve Davis 2020 play-off performansını sergileyebilirse şansımızı oldukça yüksek görüyorum. Lakers in six diyerek tahminimi yapıyorum.