Gönderen Konu: Her Şey Çok Güzel Olacak!  (Okunma sayısı 31958 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
Ynt: Her Şey Çok Güzel Olacak!
« Yanıtla #20 : 15 Mayıs 2023, 23:57 »
Abi Allah aşkına ilk turda bitiriyordu adam bu saatten sonra millet ittifakının yüzde 1 bile şansı yoktur

Abi olaya %0.5 oy ihtiyacı var şeklinde bakarsan yanlış bakarsın. Tanıdığım kime sorsam, çevresinde oy kullanmaya gitmeyen öğrenci var. Kimisi üşendiğinden, kimisi nasıl olsa 2. tura kalır o zaman gelirim kullanmaya dediğinden, kimisi zaten kazanamayız dediğinden. Bu üşenme hali öğrencilerle de sınırlı değil. İmamoğlu mart ayından haziran ayına olan süreçte 600 bin oy aldı fazladan. İlk seçimde oy kullanmayan 600 bin kişi gidip oy attı kazanılabileceğini görünce.

Fark 2.5 milyon, Oğan+İnce 3 milyon, geçersiz+kullanılmayan oy 10 milyon. Avantaj gitti bu doğru. Ama şans yok diyene katılmam.

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

• Superstar
« Yanıtla #21 : 16 Mayıs 2023, 00:19 »
Abi olaya %0.5 oy ihtiyacı var şeklinde bakarsan yanlış bakarsın. Tanıdığım kime sorsam, çevresinde oy kullanmaya gitmeyen öğrenci var.

Abi bizim tanıdıklarımız, sosyal medyada takip ettiklerimiz, çoğunlukla sevdiğimiz insanlar bu ülkenin genel fikrine dair bir fikir göstermiyor maalesef. Ben bunu anladım şu 2 günde.

Ancak sana katıldığım bir nokta var; bence de seçimi Oğan'cılar değil seçime gitmeyenler belirleyecek.

• Superstar
« Yanıtla #22 : 16 Mayıs 2023, 00:22 »
Bir de şunu eklemek lazım; Bu ucube düzeni yıkmak parolasıyla yola çıkan muhalefetin tek umudu; bir şekilde cumhurbaşkanlığını alıp parlementer düzeni Cumhurbaşkanı sopasıyla kilitlemek olacak.

Bu seçim benim için zaten kafada bitti milletvekili dağılımını görünce.

Neyse... Ne diyeyim ki...

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #23 : 16 Mayıs 2023, 00:23 »
Abi bizim tanıdıklarımız, sosyal medyada takip ettiklerimiz, çoğunlukla sevdiğimiz insanlar bu ülkenin genel fikrine dair bir fikir göstermiyor maalesef. Ben bunu anladım şu 2 günde.

Ancak sana katıldığım bir nokta var; bence de seçimi Oğan'cılar değil seçime gitmeyenler belirleyecek.

Abi bunun farkındayım zaten. Ama sandığa gitmeyenlerde çoğunluk muhaliflerde, öğrencilerde yine çoğunluk muhaliflerde. Oğan'ın desteği de şart tabii. Ama hepsini almak şart değil katılım yükselirse.

Muhalefet şu 2 haftada insanları ne kadar motive edecek, bu belirleyici olacak. Hani şu 20 yıldan sonra motivasyona gerek olmaması lazım da, böyleyiz işte...

Çevrimdışı ROCKYBALBOA

• Rookie
  • *
« Yanıtla #24 : 16 Mayıs 2023, 00:29 »
Birçok kişi de istemeye istemeye belki bir ihtimal kazanır diye gitti KK'ye oy attı. Katılım az buz değildi. Hele Ekrem İmamoğlu en son öndeyiz deyip sonra da 5 saat sonra gelip halkın yüzde 50'sinden fazlası RTE'yi istemedi diye sanki sonuç başarıymış gibi lanse edince oy atan çoğu seçmen küsüp oy atmam demeye başladı. Meclisin kaybedilmesiyle beraber parlamenter sistem vaadi dahil birçok vaat boşa düştü. Ben RTE'nin bu tur 2018'den bile daha yüksek oyla seçileceğine eminim. Zaten 2. tura kalacak diye katılmayan arkadaşlar keşke bu seçime katılsaydı da belki meclis üstünlüğünü kaybetmezdik.Çoğu insan başka partiye oy attığı halde gitti KK'ye oy attı. Sadece cumhurbaşkanlığının olduğu seçimde kimse bu inançla gitmez hele bu farklı sonuçtan sonra. Halkı suçlamanın anlamı yok. Halkta karşılığı olan insanı aday yaptığında Erzincan'da AKP ile aynı oyu alabiliyorsun. AKP gelecek seçimi kazanamasa bile belli ki yine CHP'den fazla oy alacak. Muhalefet değişmeden bu ülkenin düzlüğe çıkma ihtimali yok. Çıkardığımız aday zayıf diye Oğan ve İnce'ye yapılan linçlerin ne kadar ters teptiğini de görmüş olduk.Hayal kırıklığına uğradım.Başından beri adaylığına karşıydım ama yine de her şeye rağmen içimden gelmeye gelmeye oyumu bastım ama sonuç yine değişmedi. Asıl koyun olan biziz  karşı taraf değil . Adamlar istediği adaya gönül rahatlığıyla oy atarken biz kim aday olursa olsun  sevsek de sevmesek de oyumuzu atıyoruz ama bizim bile içimize sinmeyen adamın karşı taraftan oy çekeceğine saçma bir şekilde inanıyoruz. Kısacası yine adam kazandı biz kaybettik. 14 gün sonra kazansak dahi büyük ihtimal erken seçime gideriz. Umarım yine bazı konularda inat edilmez. Önce muhalefet değişecek başka yolu yok.

• Superstar
« Yanıtla #25 : 16 Mayıs 2023, 00:58 »
Abi deprem bölgelerinde AKP'nin aldığı oylar ortada. Ben nasıl halkı suçlamayayım ya?

Bu gerzeklik seviyesinin 22 senedir iktitarda olan partinin insanları nasıl mallaştırdığıyla alakasını yadırgamam ama...

Elin nasıl gider sağında solunda insanlar ölmüşken? Gram vicdanın sızlamıyor mu?

Maça da 2 saat kaldı valla bi daha yazmayacağım bu konuya. Çok mutsuzum.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #26 : 16 Mayıs 2023, 01:00 »
Abi deprem bölgelerinde AKP'nin aldığı oylar ortada. Ben nasıl halkı suçlamayayım ya?

Bu gerzeklik seviyesinin 22 senedir iktitarda olan partinin insanları nasıl mallaştırdığıyla alakasını yadırgamam ama...

Elin nasıl gider sağında solunda insanlar ölmüşken? Gram vicdanın sızlamıyor mu?

Maça da 2 saat kaldı valla bi daha yazmayacağım bu konuya. Çok mutsuzum.

Maç yarın gece.

• Superstar
« Yanıtla #27 : 16 Mayıs 2023, 01:04 »
Maç yarın gece.

Düşün, o kadar kafalar yerinde...

Çevrimdışı kaan

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #28 : 22 Mayıs 2023, 14:45 »
Haftaya bugün iki mucize aynı anda gerçekleşir mi?

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #29 : 22 Mayıs 2023, 15:36 »
Haftaya bugün iki mucize aynı anda gerçekleşir mi?

Bir tanesi gerçekleşsin de diğer tarafta Davis ve LeBron ikişer yıl sakatlansa da olur  8)