Lebron ile bu iş olmaz. Bu adam elinden gelenin en iyisini yapmıyor çünkü. Kötü niyetli. Bütün maç indirmemek için gayret gösteriyor ama istisnasız Her maçın son beş dakikası Davis'e bilhassa tek top indirmiyor. Ayaklarının gitmediğini biliyor ama yine de topu Davis'e indirmek yerine kalkıp 40 metreden şutlar atıyor. Bunun adı sadece kötü niyet olabilir. Bu adam gerizekalı değil. Maçtaki en iyi opsiyonun her zaman Davis olduğunu bilecek kadar matematiği de var. Ama vermiyor. Neden vermiyor? Çünkü kötü niyetli.
Kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum, %100'ünü vermediğini de. Adamın 20. yılında ortaya koyduğu performans manyakça. 30+ dakika oynadığı zaman benzini kalmıyor maçın sonuna. Bu tip yıldızların bunu kabullenmesi zaman alır.
Celtics'in üstünlüğü koruyamaması ve bizim üstünlüğü koruyamamız tamamen aynı sebeplerden aslında. Hücumda akışı bozup süreye oynamaya başlayınca ritim mitim kalmadı ortada. Onlar da Tatum bu anları iyi oynadı, bizde LeBron oynayamadı, AD 0/2 faul attı.
Evet üçlük sokamıyoruz ama havaya girince yağdırmayı beceriyoruz, hava da iyi müdafaa ve hızlı hücumla geliyor, LeBron'lu beşlerde bunu yapınca LeBron'un maç sonunu oynayacak hali kalmıyor.
Hala düzgün bir takasla (benim gözümde Myles Turner ve Buddy Hield bu) Batıda son 4 adayı olacağımızı düşünüyorum. Pat Bev'i de itelersek Doug McDermott'a falan şahane olur.