LeBron'la başlayım. Bu diyeceğimle ilgili genel bir kanı yok aslında ama forumda birkaç kişi takıma zarar verdiğini söylediği için bahsedeceğim. Son 17 maçta 14-3 durumdayız, ikisini son topta kaybettik. LeBron dinlense 17-0 mı yapacaktık? Sakatlık konusunda ise, LeBron muhtemelen NBA tarihinde vücudunu en iyi tanıyan ve en iyi bakan isim. MVP olmak için kendisine zarar verecek birisi değil. Eğer aşırı yüklenmeye bağlı ciddi bir sakatlık yaşarsa bunu o zaman konuşuruz.
Savunma konusunda ise, oyuncu bazlı savunma rating'i bazen bir şeyler gösterir ama her zaman göstermez. Howard 102, Trezz 104 olsa bile Howard çok daha verimli bir savunmacı. Ama burada Howard'a ya da McGee'ye acil bir ihtiyaç olduğuna katılmıyorum. Geçen sezon playoff'ta McGee neredeyse süre almadı, Howard ise maç başına 15 dakika süre aldı. Howard'a verilecek 15 dakika mı kurtaracak bizi? Savunmamızın %50'si olan Davis şu anda kasmadan oynuyor ona rağmen ligde savunma rating'inde açık ara 1. sıradayız.
Hücumda Trezz'den yeterince yararlanmadığımızı düşünüyorum, burada Rondo'nun eksikliğini hissediyoruz ama playoff'larda daha iyi kullanacağımıza eminim.
Bir başka konu ise Schröder'in ilk 5 başlaması. LeBron şu anda her maçı oynadığı için bu olay ona çok yardımcı oluyor ama Lakers için ideal senaryonun Schröder'in bench'ten gelmesi ve Wesley-KCP ikilisinin ilk 5 başlaması olduğunu düşünüyorum. Matthews, KCP'den daha kötü bir şutör değil ve rotasyondan kesilmesi çok anlamsız. THT'ye süre verelim derken Matthews'i harcamayalım. THT büyük potansiyel ama topsuz oyunda etkisiz olduğu için, toplu oyunda da henüz büyük fark yaratacak seviyede olmadığı için, şampiyonluk yarışında olan ve topu elinde isteyen 3 tane oyuncuya sahip bir takımda THT'ye verilen rolü çok abartmamak lazım bu sezon için.
Bu normal sezon maçlarını deneme olarak görmek lazım. Takım zaten çok kalabalık ama acil bir ihtiyaç görülürse buyout piyasasından alırız zaten.