Gönderen Konu: 2020-21 Sezonu: Maç Takibi  (Okunma sayısı 186901 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Merih24

• Sophomore
  • **
Ynt: 2020-21 Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #920 : 11 Şubat 2021, 13:14 »
Trezz’in geçen yıl playofflar öncesinde covid nedeniyle anneannesini kaybettiğini hatırlatalım. Takımın da toksik ortamı binince adam haliyle tamamen demoralize bir şekilde takıldı bubble’da, kolay değil o durumdan sonra top oynamak, robot değil bu herifler.  Bu playofflarda çok daha etkili olacaktır , eminim.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #921 : 11 Şubat 2021, 14:01 »
LeBron'la başlayım. Bu diyeceğimle ilgili genel bir kanı yok aslında ama forumda birkaç kişi takıma zarar verdiğini söylediği için bahsedeceğim. Son 17 maçta 14-3 durumdayız, ikisini son topta kaybettik. LeBron dinlense 17-0 mı yapacaktık? Sakatlık konusunda ise, LeBron muhtemelen NBA tarihinde vücudunu en iyi tanıyan ve en iyi bakan isim. MVP olmak için kendisine zarar verecek birisi değil. Eğer aşırı yüklenmeye bağlı ciddi bir sakatlık yaşarsa bunu o zaman konuşuruz.

Savunma konusunda ise, oyuncu bazlı savunma rating'i bazen bir şeyler gösterir ama her zaman göstermez. Howard 102, Trezz 104 olsa bile Howard çok daha verimli bir savunmacı. Ama burada Howard'a ya da McGee'ye acil bir ihtiyaç olduğuna katılmıyorum. Geçen sezon playoff'ta McGee neredeyse süre almadı, Howard ise maç başına 15 dakika süre aldı. Howard'a verilecek 15 dakika mı kurtaracak bizi? Savunmamızın %50'si olan Davis şu anda kasmadan oynuyor ona rağmen ligde savunma rating'inde açık ara 1. sıradayız.

Hücumda Trezz'den yeterince yararlanmadığımızı düşünüyorum, burada Rondo'nun eksikliğini hissediyoruz ama playoff'larda daha iyi kullanacağımıza eminim.

Bir başka konu ise Schröder'in ilk 5 başlaması. LeBron şu anda her maçı oynadığı için bu olay ona çok yardımcı oluyor ama Lakers için ideal senaryonun Schröder'in bench'ten gelmesi ve Wesley-KCP ikilisinin ilk 5 başlaması olduğunu düşünüyorum. Matthews, KCP'den daha kötü bir şutör değil ve rotasyondan kesilmesi çok anlamsız. THT'ye süre verelim derken Matthews'i harcamayalım. THT büyük potansiyel ama topsuz oyunda etkisiz olduğu için, toplu oyunda da henüz büyük fark yaratacak seviyede olmadığı için, şampiyonluk yarışında olan ve topu elinde isteyen 3 tane oyuncuya sahip bir takımda THT'ye verilen rolü çok abartmamak lazım bu sezon için.

Bu normal sezon maçlarını deneme olarak görmek lazım. Takım zaten çok kalabalık ama acil bir ihtiyaç görülürse buyout piyasasından alırız zaten.

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

• Superstar
« Yanıtla #922 : 11 Şubat 2021, 14:09 »
Trezz bugün maçın en iyisiydi.

Hatta daha düz konuşayım: O baş kaldırmasa bugün kaybederdik maçı. Yapmayın abi ya.
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2021, 15:06 Gönderen: DeadAsDeadCanBe »

Çevrimdışı PrinceHektor

• Rookie
  • *
« Yanıtla #923 : 11 Şubat 2021, 14:28 »
LeBron'la başlayım. Bu diyeceğimle ilgili genel bir kanı yok aslında ama forumda birkaç kişi takıma zarar verdiğini söylediği için bahsedeceğim. Son 17 maçta 14-3 durumdayız, ikisini son topta kaybettik. LeBron dinlense 17-0 mı yapacaktık? Sakatlık konusunda ise, LeBron muhtemelen NBA tarihinde vücudunu en iyi tanıyan ve en iyi bakan isim. MVP olmak için kendisine zarar verecek birisi değil. Eğer aşırı yüklenmeye bağlı ciddi bir sakatlık yaşarsa bunu o zaman konuşuruz.

Savunma konusunda ise, oyuncu bazlı savunma rating'i bazen bir şeyler gösterir ama her zaman göstermez. Howard 102, Trezz 104 olsa bile Howard çok daha verimli bir savunmacı. Ama burada Howard'a ya da McGee'ye acil bir ihtiyaç olduğuna katılmıyorum. Geçen sezon playoff'ta McGee neredeyse süre almadı, Howard ise maç başına 15 dakika süre aldı. Howard'a verilecek 15 dakika mı kurtaracak bizi? Savunmamızın %50'si olan Davis şu anda kasmadan oynuyor ona rağmen ligde savunma rating'inde açık ara 1. sıradayız.

Hücumda Trezz'den yeterince yararlanmadığımızı düşünüyorum, burada Rondo'nun eksikliğini hissediyoruz ama playoff'larda daha iyi kullanacağımıza eminim.

Bir başka konu ise Schröder'in ilk 5 başlaması. LeBron şu anda her maçı oynadığı için bu olay ona çok yardımcı oluyor ama Lakers için ideal senaryonun Schröder'in bench'ten gelmesi ve Wesley-KCP ikilisinin ilk 5 başlaması olduğunu düşünüyorum. Matthews, KCP'den daha kötü bir şutör değil ve rotasyondan kesilmesi çok anlamsız. THT'ye süre verelim derken Matthews'i harcamayalım. THT büyük potansiyel ama topsuz oyunda etkisiz olduğu için, toplu oyunda da henüz büyük fark yaratacak seviyede olmadığı için, şampiyonluk yarışında olan ve topu elinde isteyen 3 tane oyuncuya sahip bir takımda THT'ye verilen rolü çok abartmamak lazım bu sezon için.

Bu normal sezon maçlarını deneme olarak görmek lazım. Takım zaten çok kalabalık ama acil bir ihtiyaç görülürse buyout piyasasından alırız zaten.

Başkan buraları fazla boşlama kendi adıma arıyorum senin yorumlarını :)  Lebron mvp ve Tht dışında imzamı atacağım yorum olmuş ki o iki konuya da kısmen katılıyorum kısmen katılmıyorum. Düşündüklerimi benden iyi ifade etmişsin eline sağlık.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #924 : 11 Şubat 2021, 17:42 »
Howard ve Mcgee en azından sertlik gösteriyordu. Trezz geçen seneki play-off performansını gösterirse bu sene de, o zaman görürüz.

O zaman tabii görürüz, ama Howard ve Mcgee sahada kalamadılar play off'larda.

Bu sene o kadar iyi savunma yapıyoruz ki her maç son topa kalıyor. Play-off'larda önemli olan dengeli bir oyuncu grubuna sahip olmak. Çünkü hep zayıf noktalara yükleniyorlar. Umarım beni yanıltır, yoksa play-off'larda kesiği yiyecektir. Gasol de aynı şekilde.

Son topa kalma sebebi hücum, savunma ile alakası yok. Yenildiğimiz Detroit ve Phila maçların da bile sadece 107 sayı yedik. Son 3 maçta uzatmaları çıkarırsak, yine o civarda. Ama bir de şut istatistiklerimize bir göz at.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #925 : 11 Şubat 2021, 17:45 »
Eğer aşırı yüklenmeye bağlı ciddi bir sakatlık yaşarsa bunu o zaman konuşuruz.

O zaman da konuşacak bir şey kalmayacak..

Çevrimdışı kaan

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #926 : 11 Şubat 2021, 17:50 »
Kısalar kimsenin önünde duramıyor çünkü.. Ezberlerden kurtulun.
+1
kevgire döndük resmen, evet çember koruyucu önemli ama sonuçta savunma takım işi ön tarafın ne kadar çok ayakta kalabildiği önemli.
şu son üç maçın herhangi bir istatistiğinden, rotasyonundan verilen verilmeyen dakikalarından bir anlam çıkarmaya hiç ama hiç gerek yok.
Harika geçen 7 maçlık deplasman turnesi üstüne Denver galibiyeti sonrası dört maçlık dinlenme periyodu maçları bunlar. Nasıl olsa kazanırız havasında oynadık ve azıcık uzatarak da olsa kazandık.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #927 : 13 Şubat 2021, 06:16 »
Her maça böyle başlamamız çok sıktı.. Alıştım artık, ama sıktı.

Çevrimdışı korkuncfeanor

• Sophomore
  • **
  • Alexander The Goat
« Yanıtla #928 : 13 Şubat 2021, 06:22 »
Geçen maçtan daha büyük bir rezalet 20-2.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #929 : 13 Şubat 2021, 06:32 »
Tam Lebron çıktı oynamaya başladık, yine giriyor şaka gibi..