Gönderen Konu: 2020-21 Sezonu: Maç Takibi  (Okunma sayısı 186875 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı korkuncfeanor

• Sophomore
  • **
  • Alexander The Goat
Ynt: 2020-21 Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #740 : 28 Ocak 2021, 09:18 »
Evet, bir analiz güzel olurdu. İstatistik yorumlamak isabetli olmuyor. Fakat bazı şeyler açıkça görünüyor.

- Harrell'den bir cacık olmayacak gibi.
- Schröder benchten gelsin.
- Wesley ve Gasol yaşlı.
- Kuzma bidliğimiz kuzma.

Caruso-Kcp-LeBron-Davis kadrosu temel olsun bence. Son kişiyi de takasla alsınlar.

Çevrimdışı Jr. Kobe

• Administrator
  • Superstar
  • smartass *
« Yanıtla #741 : 28 Ocak 2021, 10:52 »
Son topta kaybedilen maçta %64'le serbest atış atmış olmak daha da üzücü. Hele AD'nin 10'da 5'i nedir öyle ya..

Çevrimdışı Merih24

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #742 : 28 Ocak 2021, 10:59 »
Ben gene de olumlu bakıyorum. 14 sayı geriden geldik, 3 dakikada farkı erittik, öne geçtik. Son eşleşme Harris Caruso şeklinde oldu , Caruso kısa kaldı , son şutu maalesef rahat vermiş olduk. Orada Lebron olsaydı şutun zorluk seviyesi artardı .
Onun dışında koç deniyor. Dün maç kapatan takım gayet iyiydi. Ad 5 numarada oynadığında verimi artıyor, özellikle maçların son anlarında 5 numara oynamalı en azından. Harrell’ı severim ama maç kapatacak oyuncu değil, takımda her türlü yeri var, en önemli bench adamı o ayrı konu. Ancak maç kapatmaları dün kullanılan Schröder, Caruso, Kcp, Lebron, Davis 5’i ile yapmak en güzel senaryo şu anda. Bir de Davis’i birisi uyandırsın, bir ay oldu sezon başlayalı baba, o faul atışlarına ne oldu senin en başta, üçlük bile denemiyorsun artık , kendine gel .

Çevrimdışı Crazy_Kobe

• Yönetici
  • Superstar
« Yanıtla #743 : 28 Ocak 2021, 11:18 »
Çirkin bir playoff maçı gibiydi, hele ki ikinci yarı. 44 faul çalındı maçta. Bir ara gerginlik yaşanması, hakemlerin 3-4 kez pozisyon izlemeye gitmesi vs. Yani oyun çok durdu ve ritim falan kalmadı pek.

Hücumda Gasol'le hareketli başlasak da devamı pek öyle olmadı. Kcp, Harrell falan hiç skor bulamamış gözükse de pek onlarlık bir durum yok gibiydi. Hatta Harrell şaşırtıcı şekilde belli bölümlerde iyi durdu Embiid'in karşısında. Hücumu genel olarak LeBron ve Davis'in birebirleri üzerinden oynadık. Geniş rotasyonun da azizliğine uğradık biraz. Beşler sürekli değişiyor, ritim bulunamıyor, son bölümde mücadelesiyle fark yaratan ve maçı çeviren Caruso sahada sadece 16 dakika kalıyor vs. Tht de enerji getirmişti biraz ama o da 7 dakika kaldı sahada.

Davis sahanın iki yönünde de kötüydü. Birebirde 1-2 zor pozisyonu güzel bitirdi ama alıştığımız dominasyonun çok uzağında bu sezon. Sezona rölantide girmemiz normal ama LeBron bu kadar motiveyken göze batmaya başladı artık açıkçası. Serbest atış yüzdemiz de onun eseri oldu. 5 numaraya geçtiğinde çok daha etkiliydik her zamanki gibi.

Schröder ilk yarı epey kötüydü, son maçlarda olduğu gibi. İkinci yarı toparladı ve o iyi oynarken rahatlıyoruz. Birkaç kez farkı kapatıp öne geçecek gibi olduk ama pat diye serilerle yine 8-10 sayı geri düştük.

Son bölüme kadar berbat üçlük attık.

Rakipte ise Embiid başta olmak üzere 3 yıldızı da iyi oynadı. Buna ek Green de iyiydi. Hatta Furkan bile oynadığı kısa bölümde 8 sayı attı.

Bunlara rağmen maçta kalmayı nasıl başardık pek anlamadım ve şaşırdım açıkçası. Bunu da LeBron'un çok iyi olmasına ve Sixers'in zaman zaman inişli çıkışlı oynayıp bir türlü maç kapatamamasına bağlıyorum mecbur. Son bölümdeki atağımız hoştu ama bu kadar kötü oynadığımız maçta da doğu liderini yenseydik şaka gibi olacaktı.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #744 : 28 Ocak 2021, 12:21 »
Yani aldığımız bu mağlubiyette aslında bazı şeyleri sadece vasat seviyesinde yapsaydık, galibiyete mi dönerdi?

Bence kritik nokta bu. Zira Portland dışındaki mağlubiyetlerde eminim bizleri sinir eden bu oldu hep.   

Çevrimdışı korkuncfeanor

• Sophomore
  • **
  • Alexander The Goat
« Yanıtla #745 : 28 Ocak 2021, 13:09 »
Reddit'te rast geldiğim bir bilgi:

wes-kuz-lebron-morris-harrell       49min  -29.7

caruso-kuz-lebron-morris-harrell   29min  +9.6

tht-wes-lebron-morris-harrell        25min  +13.6

caruso-wes-lebron-morris-harrell   11min  +36 net rating

Çevrimdışı Talen

• Rookie
  • *
« Yanıtla #746 : 28 Ocak 2021, 15:02 »
Kötü oynadık ve kaybettik. Kazanmayı hak ettiğimiz bir maç değildi, LeBron dışında özellikle hücumda çok tıkandık ve böyle maçlar için Vogel'ın rotasyonda ayarlamalar yapması gerekiyor. Takımın ve Vogel'ın maçı pek fazla umursamadığını zaten maçın havasından ve rotasyonlardan gördük. Vogel'ın ihtiyaç duyulduğunda, playoff'a yaklaştığımız dönemde rotasyondaki dakikaları ve beşleri doğru ayarlayacağından şüphem yok.

Ben bu maçı mesaj maçı olarak göreceğini düşünmüştüm takımın ama hiç öyle değildi. Trezz bana kalırsa Lakers'taki iyi maçlarından birini oynadı, o fizikle Embiid'e karşı en iyi savunmacımız olması bazı şeyleri anlatıyor.

Sarışın Alman'ın dakikalarını olabildiğince ilk beşten ayırıp, ilk çeyrek erken çıkartıp ikinci çeyreğin başındaki beşe monte etmek birçok sorunu çözecek bana kalırsa. Matthews-Kuz-LeBron-Kieff-Trezz beşi rotasyonda herkesin dakika alması amacıyla oluşan bir beş, facia sonuçlar doğuruyor her maç ama takım pek önemsemediği için ben de pek önemsemiyorum. Playoff zamanı böyle bir beş görmeyeceğiz zaten.

Caruso'nun daha fazla dakika alması gerektiğini yazmama gerek olduğunu sanmıyorum, bunu Vogel dahil herkes rahatça görüyor. Çok fizikli olmayan rakiplere karşı Alman-AC-Matthews üçlüsünün beraber iyi işler yapacağını düşünüyorum. Denenmeli bence.

Yukarıda da takımın maça pek özel konsantre çıkmadığını söylemiştim ama bu alkollü şekilde çıkılacağı anlamına da gelmiyor. Anthony Davis. Yeter artık be kardeşim. Evet, çok kısa bir offseason'la buraya geldik, zaman geçtikçe formunu artıracaksın biliyoruz. Ama Danny Green'in Anthony Davis'in üstünden turnike bitirmesi falan komediye kaçıyor artık.

Kendini saklamak istediği açık, hücumdaki şut tercihleri tamamen 'kim gidecek şimdi potaya kadar' düşüncesiyle paralel ama en azından savunmada şu maçta Anthony Davis olduğuna dair birkaç bir şey göster bari. Son 2-3 dakikada Philly'nin kabız olmasıyla birlikte Embiid üzerinde iyi iş yaptı ama önceki 46 dakikada Green tarafından çember etrafında ekarte edilen, Embiid'in oyuncak gibi oynadığı pozisyonları yaşayan, savunma rotasyonlarında sürekli geç kalan, %50'nin altında serbest atış atan bir AD gördük. Bence alkollü çıktığı maçlardan bir tanesini daha izledik  :-[

Maçın sonunda olanları pek mantıkla açıklayabileceğimizi sanmıyorum, manasız olaylar oldu ama tüm maç boyunca içeri kararlı yüklenişleriyle savunmamızı perişan eden Tobias Harris maçı hak eden tarafa getirdi. Curry'nin şut tehdidi nedeniyle switch yapmamız normal ama Harris'in topu kullanacağı bu kadar açıkken sola doğru hamlesine başladıktan sonra neden ikili sıkıştırma getirmedik, pek anlamadım.

Philly oldukça iyi takım olmuş, Embiid MVP olabilecek seviyede, Simmons maçın temposunu elinde tutmayı tam anlamıyla başarmış, şutörler falan da iyi performans veriyor. Lakers in 4.
o sene bu sene demeyin

Çevrimdışı kaan

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #747 : 28 Ocak 2021, 16:23 »
Rotasyon ve sureler konusunda kafam rahat bizim gordugumuzu Frank Vogel ve teknik ekip de goruyor. Daha sezonun ikinci yarisi bile ne oldugu belli degilken tum kartlari acmalayalim.
Koc Vogel gecen sene rotasyon konusunda ne kadar iyi oldugunu kanitladi zaten.

AD bu kadar kotuyken, ‘backcourt’umuz bir turlu devreye girememisken yine son topa getirdik maci. Bucks macindan sonra bu maci da Caruso, KCP, Schroder, AD, LeBron besiyle kapadik. O bes uzun vadede mac kapatacak bes olur o net.

LeBron’u da izledikce sevgim artmasa saygim tavan. Herif her gece muazzam performans koyuyor ortaya.

Zaten L yazdigimiz mac yine geliyordu, ama bunun ustune Boston maglubiyetini bu kadar hosgorulu karsilamayiz.

Çevrimdışı Jr. Kobe

• Administrator
  • Superstar
  • smartass *
« Yanıtla #748 : 28 Ocak 2021, 17:00 »
Zaten L yazdigimiz mac yine geliyordu, ama bunun ustune Boston maglubiyetini bu kadar hosgorulu karsilamayiz.

İşte orada duracaksın Kaan efendi! Bu camiada Boston mağlubiyeti hiçbir zaman hoşgörülü karşılanmaz, karşılanması teklif dahi edilemez.

Çevrimdışı kaan

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #749 : 28 Ocak 2021, 18:53 »
İşte orada duracaksın Kaan efendi! Bu camiada Boston mağlubiyeti hiçbir zaman hoşgörülü karşılanmaz, karşılanması teklif dahi edilemez.
E ben de onu diyorum zaten. Cumartesi gecesi kaşkollerle, bayraklarla takımımızın yanında olacağız! Garden kumdan kale