Gönderen Konu: 2020-21 Sezonu: Maç Takibi  (Okunma sayısı 186878 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı PrinceHektor

• Rookie
  • *
Ynt: 2020-21 Sezonu: Maç Takibi
« Yanıtla #80 : 17 Aralık 2020, 09:58 »
Gasol-Harrell ikilisi için ne düşünüyorsunuz ? Bu bölge gerçekten upgrade mi edildi ? yoksa savunmada iki tane nur topu gibi zayıf halkamız mı oldu ? Ben ikincisine daha yakınım sanki. İyi kısalar play off zamanı ikisini de sağlam işler. Keşke Harrell ı sezon içinde takaslama şansı olsa ama maalesef Harrell o kontratı takaslanmak için imzalamadı

Çevrimdışı badmfker

• Rookie
  • *
« Yanıtla #81 : 17 Aralık 2020, 10:05 »
Gasol-Harrell ikilisi için ne düşünüyorsunuz ? Bu bölge gerçekten upgrade mi edildi ? yoksa savunmada iki tane nur topu gibi zayıf halkamız mı oldu ? Ben ikincisine daha yakınım sanki. İyi kısalar play off zamanı ikisini de sağlam işler. Keşke Harrell ı sezon içinde takaslama şansı olsa ama maalesef Harrell o kontratı takaslanmak için imzalamadı
gasol mü savunmada zayıf halka? :)

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #82 : 17 Aralık 2020, 10:15 »

Mcgee ve Howard'ın önünde durabildiği kısa yok, özellikle pick'n roll'larda kara deliklerdi. AD'nin varlığı ve yardım savunmasıyla o açığı kapatıyorduk. Bloklar sizi yanıltmasın.

https://twitter.com/stevejones20/status/1339407856987156480

"Zayıf halka" Gasol, CP3 karşısında bu pozisyonlarda ne yapmış bir bakalım..

Çevrimiçi yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #83 : 17 Aralık 2020, 10:16 »

İyi kısalar Howard ve McGee'yi playofflarda işleyip saha dışına atmamış olsa katılacağım. McGee zaten süre bile almadı.

Çevrimdışı PrinceHektor

• Rookie
  • *
« Yanıtla #84 : 17 Aralık 2020, 10:32 »
Spesifik tek pozisyon üzerinden yorumlarsak Bir pozisyon üzerinden play off Howard a da burada makale yazacağımız pozisyonlar var

Howard ve Mcgee ile devam edilmesi gerektiğini de söylemiyorum ayrıca. Gasol e play off'da verebileceğin rakam max 15 dakika. Burada temel nokta Harrell. Ben Harrell ın doğru isim olmadığını düşünüyorum yani düşünüldüğü kadar upgrade yok bence bu bölgede

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #85 : 17 Aralık 2020, 10:33 »
İyi kısalar Howard ve McGee'yi playofflarda işleyip saha dışına atmamış olsa katılacağım. McGee zaten süre bile almadı.

İstatistik genelde böyle algılatıyor. Mesela Iverson da maç başına 2-3 top çalıyor diye iyi savunmacı sanılırdı.

Çevrimdışı system_k

• Rookie
  • *
« Yanıtla #86 : 17 Aralık 2020, 10:53 »
mcgee zaten sahada bile kalamıyordu artık. savunmada sadece bloktan ibaretti. howard ise iyi bir uzun savunmacısıydı ama kısalara karşı çok kötüydü. pick and roll savunmasunda da epey kötüydü. kaldı ki hücumda ikisi de çok kötüydü. ellerine pota altında boşken topu ulaştırırsan smaç basmaktan ibaretti ikisi de. howard'ın birazcık perde yeteneği vardı ama pick and roll falan hak getire.

öte yandan harrell'a baktığımızda çok iyi bir pota altı savunmacısı değil belki ama weak side bloklar konusunda gayet iyi ve hareketli bir adam. çok fizikli biri (jokic) olmadığı sürece karşısında ezilmez. ki çok fiziklileri de o savunmayacak zaten. hücumda ise yaratıcı bir adam. pota altına saldırma ve üretkenlik konusunda zaten sırf bu yönü sayesinde yılın 6. adamı oldu. şimdi gördüğüm kadarıyla repertuarına orta mesafeyi de eklemeye başlamış. onu düzenli hale getirebilirse zaten müthiş bir hücumcu olacak.

gasol'ü savunma anlamında konuşmaya gerek yok zaten. mcgee/howard gibi blok kovalamaz, bire bir savunmada, yardım savunmasında çok iyidir ve belki de ligin en kurt adamlarındandır. kimse karşısında ezilmez. hücumda da oyun görüşü yine ligin en iyilerinden, elleri çok düzgün, müthiş bir pasör. ve üç sayı dahil sahanın her yerinden şut atabiliyor.

bu tabloya şöyle bir bakıldığında net şekilde upgrade etmiş oluyor lakers o bölgeyi.

Çevrimdışı korkuncfeanor

• Sophomore
  • **
  • Alexander The Goat
« Yanıtla #87 : 17 Aralık 2020, 11:57 »
Oyun zekâsı yaş aldıkça artar ki Gasol'den bahsediyoruz. Gözümde Atiba ile eş değer bir oyuncudur.

Özellikle final maçlarında fizik gücüne nazaran zekâyı tercih ederim. Bunun pek çok örneği var. Normal sezonda bile savunma yapmalarını beklemiyorum ki daha sezon öncesi maçlar oynanıyor. Bi sakin olalım.

Çevrimdışı Playboy

• Superstar
  • Burak
« Yanıtla #88 : 17 Aralık 2020, 14:12 »
Howard, size'lı pivotların arkasında bir yıllık motivasyonuyla durabildi. Kısalar için durum baya tersiydi. AD'nin bir şekilde oynadığı maçta isterse yanında Julius Randle olsun, o pota altı belli seviyenin üzerinde olur. Marc fiziği ve yaşı gereği yavaşlamış olsa da, fundamental anlamında muhtemelen ligin en iyi savunmacı uzunudur.
See y'all on the dark side of the moon.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #89 : 18 Aralık 2020, 07:07 »
Şu an göz ucuyla Clippers maçını izliyorum da, iki takımdaki yıldızların form durumuna bakarsak çarşamba günü acayip yavan bir maç bizi bekliyor gibi.