Gönderen Konu: Marc Gasol  (Okunma sayısı 18373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hollywood

  • Superstar
  • ****
  • İleti: 2,284
Ynt: Marc Gasol
« Yanıtla #40 : 23 Kasım 2020, 18:02 »
Gasol iyi oyuncudur, iyi profesyoneldir, gelmesine de sevindim. Ama geçen sezon çok ciddi düşüş yaşamıştı oyunu. Playofflarda millet yanından yürüye yürüye geçiyordu, sahada kalamıyordu. Ciddi kilo vermesi gerek. O yüzden ben biraz temkinliyim nasıl performans vereceği konusunda. İyi hazırlanıyordur umarım sezona.

Çevrimdışı yituruz

  • Yönetici
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,939
  • I wanna be the best
Ynt: Marc Gasol
« Yanıtla #41 : 23 Kasım 2020, 18:08 »
Gasol iyi oyuncudur, iyi profesyoneldir, gelmesine de sevindim. Ama geçen sezon çok ciddi düşüş yaşamıştı oyunu. Playofflarda millet yanından yürüye yürüye geçiyordu, sahada kalamıyordu. Ciddi kilo vermesi gerek. O yüzden ben biraz temkinliyim nasıl performans vereceği konusunda. İyi hazırlanıyordur umarım sezona.

Aslında biraz tersi oldu diyebiliriz. Normal sezonda hiç de öyle kötü bir oyuncu değildi ama playofflara çılgın kilo vererek geldi ve kötü gözüktü. O yüzden bence koysunlar önüne kuzuları yesin bitirsin şişip gelsin :D

Çevrimdışı RuSTeDSouL

  • Yönetici
  • LakersTR Legend
  • *****
  • İleti: 6,207
  • Akbaba..
Ynt: Marc Gasol
« Yanıtla #42 : 23 Kasım 2020, 18:51 »
Play off'larda Nurkic, Jokic, ve tabii olası eşleşmede Embiid'i savunsun, sezon içinde zaten Howard'ın yaptığını farklı şekilde fazlasıyla yapar. Bu da bize hayli hayli yeter.


Çevrimdışı kaan

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 483
Ynt: Marc Gasol
« Yanıtla #43 : 24 Kasım 2020, 09:35 »
Yaşı, eski formu tabi ki yok ama bu seneki Howard'ın rolünü çok oynar. atletizm, alley ooplar yerine tepede ikincil oyuncu kurucu rolünde, orta-uzun mesafe şutlar ile hücum katkısı alırız. savunmada da Can'ın dediği gibi iyi pivotu olanlara karşı süresi uzar. Small ball oynayacağımız zaman kenarda havlu sallar hiç de gocunacağını sanmam.
Kardeş Gasol'a da bir yüzük çok yakışır

Çevrimdışı badass

  • Sophomore
  • **
  • İleti: 293
  • deadeye
Ynt: Marc Gasol
« Yanıtla #44 : 24 Kasım 2020, 12:28 »
gasol geçen sezon ligin sonunda düşüşe geçmişti. ama şimdi kendisinden beklentinin ve dakikalarının daha az olduğu bir yere geldi. geçen sezon maç başına 26 dakika oynamış. bizde alacağı ortalama dakika tıpkı mcgee ve howard'da olduğu gibi 17-18 dakika civarı olacaktır. ancak jokic, embiid gibi rakipler karşısında 25'leri bulabilir belki. hatta birazcık kısa takımlara karşı bu dakikalar 15'lere düşecektir. bu da onun hem playofflara daha dinç girmesini sağlayacak, hem de sahaya olan enerjisini daha iyi yansıtacaktır. kıymetli bir parça aldık. yukarda gerekenler söylenmiş zaten. hayırlı olsun.

Çevrimdışı yituruz

  • Yönetici
  • Hall of Fame
  • *****
  • İleti: 3,939
  • I wanna be the best
Ynt: Marc Gasol
« Yanıtla #45 : 24 Kasım 2020, 12:36 »
Marc Gasol özelinde çok basit bir konu var. Bitik hali deniyor, ki ben zaten ona katılmıyorum, ligin en iyi 2. savunma beşinin ilk beş pivotuydu. Yanında 3 tane ligin en iyi 3. savunma takımı oyuncusu olacak LeBron-Davis-KCP özelinde. Üzerine bir de Wesley Matthews var ki, o da ligin en iyi savunmasının ilk beş guardlarındandı.

Bu ilk beşin savunma tarzında bir değişim olacaktır elbette ama savunma potansiyelinde düşüş olduğunu düşünmüyorum. Hem savunma hem hücumda yine ligin en iyi 3-5 takımından biri olacağız gibi duruyor(Normal sezonu 11. bitirdik hücumda ama bubble'a girerken 4 ya da 5.ydik).

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,881
  • smartass *
Ynt: Marc Gasol
« Yanıtla #46 : 24 Kasım 2020, 23:45 »

Çevrimdışı Jr. Kobe

  • Administrator
  • Superstar
  • *****
  • İleti: 1,881
  • smartass *
Ynt: #14 Marc Gasol
« Yanıtla #47 : 25 Kasım 2020, 14:38 »
Double post olacak ama;

14 numaralı formayı seçmiş. Danny Green'i komple unutturmak istiyor bize aslan. Gerçek bir Laker.

Çevrimdışı badmfker

  • Rookie
  • *
  • İleti: 196
Ynt: #14 Marc Gasol
« Yanıtla #48 : 25 Kasım 2020, 14:54 »
Double post olacak ama;

14 numaralı formayı seçmiş. Danny Green'i komple unutturmak istiyor bize aslan. Gerçek bir Laker.
hahahahah çok güldüm. :D :D

Çevrimdışı Talen

  • Rookie
  • *
  • İleti: 35
Ynt: #14 Marc Gasol
« Yanıtla #49 : 25 Kasım 2020, 18:55 »
Marc Gasol hamlesi bu off-season'ın Pelinka imzası oldu diye düşünüyorum. Pelinka takımın ana karar vericisi olduğundan bu yana belli alanlarda önemli işleri üst düzeyde yapan ancak birçok alanda çok sınırlı oyuncuları kadroya kattı ve Vogel'la beraber bir oyuncunun eksikliğini diğerinin güçlü yanının kapattığı bir yapı ortaya çıkarmayı başardılar. Gasol, bu tanımlamaya çok uyuyor.

Belki geçen seneki atletik uçan kaçan pivot ikilimizle yollar ayrıldı ve savunma stratejileri açısından farklı prensiplere geçmemiz gerekecek ancak ben Gasol'ün hücumda yapabileceklerinden dolayı çok umutluyum.

İlk beş başlayıp 20 dakika ortalamalarla sahada kalırsa Gasol'ün elbowlar çevresindeki pasörlüğünden maksimum derece yararlanmamız gerek. Geçen sene ilk beşte topu eline aldığında sahadaki basit oyunu okuma gerektiren kararları verebilecek sadece LeBron vardı ilk beşimizde, AD'nin bile özellikle postta yaşadığı pas sıkıntılarını herkes anımsayacaktır.

Gasol'ün ne kadar iyi bir pasör olduğunu anlatmaya zaten gerek yok ancak onun parkede olması LeBron'u ilk beşte daha çok topsuz aksiyonlarda kullanabileceğimiz anlamına geliyor. Bu çok heyecan verici bir gelişim olabilir hücumumuz adına. Twitterda vs çok fazla Gasol elbow pass compilation dönüyor zaten, bunları takımın repertuarına hızlı şekilde eklememiz gerek.

Gasol'ün hücumdaki şut tehditi de AD'nin daha çok çember etrafında kalmasına olanak sağlayacak.

Savunmada her zaman pozisyon bilgisiyle iş görecektir ancak özellikle geçen sene normal sezondaki hedef maçlarda çokça kullandığımız topa aşırı baskı, arkayı AD-LeBron-pivot üçlüsünün koruduğu sistemi Gasol/Harrell ikilisiyle devam ettirmek, beklenenden biraz daha zor olacaktır. Burada da iş Vogel'a düşüyor.

Tekrardan hayırlı olsun, Lakers'ın oyununu net şekilde değiştirebilecek bir hamle oldu.
o sene bu sene demeyin