Gönderen Konu: Dedikodular, senaryolar..  (Okunma sayısı 613827 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

• Sophomore
  • **
Ynt: Dedikodular, senaryolar..
« Yanıtla #2560 : 25 Ocak 2025, 10:28 »
Takımın iki yıldır "Lebron basketbol oynadığı sürece bizde olsun. Ama o artık bir takımı şampiyon yapamayacağı için, bu uğurda takımın geleceğini de ipotek altına almayalım. Lebron'dan kazanabileceğimiz parayı kazanalım ama onun için takımın geleceğini harcamayalım" diye düşündüğü çok açık.

Bence son derece doğru bir tutum. Takım sahibi de, Pelinka da Lebron'a güvenmiyor. Haklıklar. Adam 40 yaşında ve artık şampiyonluk seviyesinin oyuncusu olmadığı çok açık. Ortada 2 draft hakkını harcamana değecek kalibrede bir oyuncu içeren makul bir takas da yok zaten.

Bir de artık şu takım sahibi cimri olayı da kalktı yeni CBA ile. İstesen de harcayamıyorsun. Lüks vergisine geçtiğinde ödediğin paranın yanında, takas yapmanı bile kısıtlıyor kurallar. Bazı durumlarda veteran minimum bile veremiyorsun kimseye.

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

• Superstar
« Yanıtla #2561 : 25 Ocak 2025, 12:31 »
Takımın iki yıldır "Lebron basketbol oynadığı sürece bizde olsun. Ama o artık bir takımı şampiyon yapamayacağı için, bu uğurda takımın geleceğini de ipotek altına almayalım. Lebron'dan kazanabileceğimiz parayı kazanalım ama onun için takımın geleceğini harcamayalım" diye düşündüğü çok açık.

Bence son derece doğru bir tutum. Takım sahibi de, Pelinka da Lebron'a güvenmiyor. Haklıklar. Adam 40 yaşında ve artık şampiyonluk seviyesinin oyuncusu olmadığı çok açık. Ortada 2 draft hakkını harcamana değecek kalibrede bir oyuncu içeren makul bir takas da yok zaten.

Bir de artık şu takım sahibi cimri olayı da kalktı yeni CBA ile. İstesen de harcayamıyorsun. Lüks vergisine geçtiğinde ödediğin paranın yanında, takas yapmanı bile kısıtlıyor kurallar. Bazı durumlarda veteran minimum bile veremiyorsun kimseye.
Lebron bugün contender herhangi bir takıma gitse şampiyon yapar. O derece iyi halen. Yapma hocam ya.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #2562 : 25 Ocak 2025, 13:44 »
Lebron bugün contender herhangi bir takıma gitse şampiyon yapar. O derece iyi halen. Yapma hocam ya.

Kadrosundaki yıldız statüsündeki oyunculardan 50 milyon dolarlık kontrat çıkarıp yerine Lebron'u koyduğun hiçbir conterder takım daha iyi olmaz. Çok daha kötü olur.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #2563 : 25 Ocak 2025, 18:00 »
Kadrosundaki yıldız statüsündeki oyunculardan 50 milyon dolarlık kontrat çıkarıp yerine Lebron'u koyduğun hiçbir conterder takım daha iyi olmaz. Çok daha kötü olur.

Denver - Jamal Murray
Bucks - Damian Lillard
Boston - Jaylen Brown
Houston - VanVleet
Phoenix - Beal

Başka örnekler de vardır mutlaka ama yeterli olur diye düşünüyorum.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #2564 : 26 Ocak 2025, 00:08 »

Lebron hakkında dediklerine kısmen katılmakla birlikte, draft haklarına gereğinden fazla değer veriliyor. Draft hakkını doğru oyuncuda kullandığında, verdiğin draft hakkını gelen oyuncuyla bulundurmaya zaten devam ediyorsun.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #2565 : 26 Ocak 2025, 01:13 »
Denver - Jamal Murray
Bucks - Damian Lillard
Boston - Jaylen Brown
Houston - VanVleet
Phoenix - Beal

Başka örnekler de vardır mutlaka ama yeterli olur diye düşünüyorum.

Jaylen Brown ve Jamal Murray'nin yerine Lebron gelirse o takımlar daha iyi olmaz. Makine gibi işleyen Boston; abuk subuk bir şey oynamaya başlar. Savunması dağılır, top paylaşımı yok olur.

Jamal Murray'e gelince; bu seneki formunu beğenmiyorum. Ama Denver'ı bir contender kabul edecek isek, Murray'in de şampiyonluk senesindeki formunu yakalayan bir Murray olacağını varsaymamız gerekir. O Murray de Lebron'la değiştirildiğinde sonuç olumlu olmaz.

Bucks, Suns ve Houston da bizden daha fazla contender değil zaten.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #2566 : 26 Ocak 2025, 01:26 »
Jaylen Brown ve Jamal Murray'nin yerine Lebron gelirse o takımlar daha iyi olmaz. Makine gibi işleyen Boston; abuk subuk bir şey oynamaya başlar. Savunması dağılır, top paylaşımı yok olur.

Jamal Murray'e gelince; bu seneki formunu beğenmiyorum. Ama Denver'ı bir contender kabul edecek isek, Murray'in de şampiyonluk senesindeki formunu yakalayan bir Murray olacağını varsaymamız gerekir. O Murray de Lebron'la değiştirildiğinde sonuç olumlu olmaz.

Bucks, Suns ve Houston da bizden daha fazla contender değil zaten.

Bizden daha fazla contender olmamaları neyi değiştirir onu anlamadım. Baştaki sorunda böyle bir şart yoktu ki? O 3 takımı senin iddiana örnek olarak sayamıyorsak NBA'de sayılabilecek 3 takım kalıyor sadece zaten, Boston Cleveland OKC. OKC'de zaten 50 milyonluk kontrat yok. Tüm örneğin Mitchell, Tatum, Jaylen üçlüsü için mi geçerliydi?

Hadi Jaylen-LeBron değişikliğinde Boston'ın oyun düzeni bozulur diyelim, Murray'nin şu anki LeBron'dan daha iyi olduğu herhangi bir dönem yok kariyerinde. Şampiyonluk senesindeki formu dediğin finallerde 21 sayı ortalamasıyla oynadı mesela...

Zorlama bir argüman yani.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar

Çevrimdışı King James

• Laker
« Yanıtla #2568 : 26 Ocak 2025, 07:11 »
Kessler için draft hakkı + Knecht'inde olduğu bir paket istiyorlarmış.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #2569 : 26 Ocak 2025, 10:51 »
Bizden daha fazla contender olmamaları neyi değiştirir onu anlamadım. Baştaki sorunda böyle bir şart yoktu ki? O 3 takımı senin iddiana örnek olarak sayamıyorsak NBA'de sayılabilecek 3 takım kalıyor sadece zaten, Boston Cleveland OKC. OKC'de zaten 50 milyonluk kontrat yok. Tüm örneğin Mitchell, Tatum, Jaylen üçlüsü için mi geçerliydi?

Hadi Jaylen-LeBron değişikliğinde Boston'ın oyun düzeni bozulur diyelim, Murray'nin şu anki LeBron'dan daha iyi olduğu herhangi bir dönem yok kariyerinde. Şampiyonluk senesindeki formu dediğin finallerde 21 sayı ortalamasıyla oynadı mesela...

Zorlama bir argüman yani.

Mesele zaten saydığın oyunculardan iyi olup olmaması değil. Lebron'lu Denver'da topun örneğin pekçok dördüncü periyotta Jokic'in eline dahi değmeyeceği maçlar izlersin. Lebron Jokic'i perdelemeler için kullanır. Maç boyu onunşa 2-3 ikili oyun oynarsa öper başına koyarsın. Konu bu.

Lebron artık rolünü, haddini ve yapabileceklerinin sınırını bilen, oyunun savunma tarafında sıfır efor sarf etmeyen hiçbir 50 milyonluk oyuncunun yerini dolduramaz.

Ayrıca o takımlar için "bizden contender değiller" derken, contender olmadıklarını kastetmiştim. Biz değiliz çünkü.