Sadece bir noktaya dikkat çekmek istedim. LeBron'un kariyeri boyunca ikinci skoreri topla üretebilen bir guard, üçüncü skoreri dış şutu olan bir uzun olmuştu. Buna Mo Williams-Ilgauskas tayfası olarak da bakabiliriz, Wade-Bosh ya da Kyrie-Love. Davis Bosh ve Love'ın en iyi yönlerini birleştirdiğinde yaratabileceğin ve hatta belki daha bile iyisi bazı açılardan. Bu takımın ihtiyacının, şart değil tabi ama LeBron'un yükünü azaltma açısından bakıyorum, bir topla üreten guard olduğunu düşünme nedenim de bu.
İlla Wade-Kyrie seviyesinde olması gerekmiyor tabi. Hatta belki hiç eklemeden de kurtarabilir bu takım çünkü hem Davis hem LeBron gerektiğinde 35-40 atabilen topçular. Yine de skorer bir guard'ı bir tamamlayıcı forvetin önüne koyarım. O listeye baktığımızda gerçekçi hedef olarak ise pek bir isim yok tabi. Oladipo gelse ne ala, ama Oladipo Davis gibi ben Lakers'a gideceğim ulan demediği sürece imkanı yok. Dese bile düşük ihtimal. Nasıl döneceği kısmı da var tabi, 2018 seviyesi olmasa da iyi bir üçüncü parça seviyesinde dönebileceğini düşünüyorum. Bradley Beal falan zaten sadece hayal olur.
Gerçekçi isim ise Derrick Rose gibi geliyor bana. Zaten sezon içinde de Rose+Markieff için takası konuşmuştuk diye hatırlıyorum. Artık tek yıllık kontratı kaldığı için ve Pistons hedefsiz bir takım olduğu için, istediği takıma yollama veya buyout'una sıcak bakabilirler de. Oyuncu profili ve kariyer hikayesi olarak da bu takıma cuk oturacak bir oyuncu. Rondo'nun tutulduğu senaryoda biraz gereksiz gibi duruyor olabilir ama bu takım yapısının büyük bir kısmının korunduğu durumda savunmasının o kadar da eksi yazmama ihtimali de var.
Tabi bu işler şans işi biraz. Öncelikle kadronun ne kadarı korunacak onu görmemiz lazım. Çoğunun korunmasını bekliyorum ben. Lakers'ın herhangi bir şekilde uzun vadeli yüklü kontratlara girmediği her senaryoda okey oluruz zaten. Gallinari senaryosuna da çok inanmama nedenlerimden biri sanırım bu. Haberler çıksa da bir yıllık bir kontrat alıp Lakers'ta oynama ihtimaline pek inanmıyorum. Neyse hepsi zamanla.