Draymond'dan ayar yemiş bir adam. Saf skorerlik olarak belki de tarihin en iyisidir ama bu öldürücü yetenekleriyle bile gereken saygıyı hiç görmedi.
Çünkü aşırı negatif bir herif. Özel hayatındaki karakteri de epey toksiktir muhtemelen. Aslında o OKC tayfa komple çürük çıktı. Harden da, Westbrook da sevimsiz tipler. Bu gibi adamların yanına sayılabilecek Paul George, Kawhi, Kyrie, Ben Simmons gibi isimler de var. Bu adamları ne zaman görsen enerjini düşürüyorlar. Zorlasam Karl Towns, Gobert ve hatta Embiid gibi adamları da sayabilirim.
Başarıya ulaşmak için illa sevilen bir tip mi olmak gerekli? Elbette hayır. Lakin tüm takımdan daha elit bir oyuncuysan, üstüne de sevimsiz bir tipsen; buyurgan olman lazım. İşler sana rağmen değil, senin sayende dönmeli. Jordan ya da Kobe (ilk yıllarındaki) çok mu sevecen tiplerdi? Değil tabi. Bu herifler yönetirlerdi bulundukları yeri. Götün yiyorsa da dediklerinin dışına çık. Olmaz yani. Yukarıda saydığım tipler bir şeylere öncülük etmektense, kalitelerinin takdir edilmelerini istiyorlar. Başkalarının da, içinde bulundukları organizasyonların da kendi etraflarında şekillenmelerini istiyorlar ama bunun için yaptıkları şey sıfır. Böyle bir seviyede "edilgen" bir tipleme olamazsın. İş nedir, nasıl yapılır gibi konseptleri bilmiyor bu adamlar. Succession dizisinde sürekli vurgulanan bir katil içgüdüsü meselesi var, bunlarda o yok. Tuttuğunu koparacaksın, kimse kimseye bir şey vermez. Biz işimizi yaptığımız sürece yetmeli, gereken saygıyı da görmeliyiz diye düşünüyorlar ama işte hayat öyle bir şey değil.
İşte toksikler kısaca. Yeni jenerasyonun alık tipleri. Hayatın hiçbir alanında ortalama zekaya sahip olduklarını sanmıyorum.