Gönderen Konu: NBA'de Günün Maçları  (Okunma sayısı 288139 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
Ynt: NBA'de Günün Maçları
« Yanıtla #710 : 27 Ağustos 2020, 12:40 »
Ulan ne sezonmuş anasını satayım. Bitse de kurtulsak.

He ya, sezon ödüllerimizi çalıp duruyorlar, bari kupamızı versinler de evimize dönelim..

Çevrimdışı Damar

• Yönetici
  • Superstar
« Yanıtla #711 : 27 Ağustos 2020, 13:20 »
Bu insanların çoğu ve çevresi ırkçılık, ayrımcılık belasından bizim anlayabileceğimizin ötesinde maruziyete sahip. Bir çoğunun da bu platformu seslerini duyabilecek en kuvvetli medya malzemesi olarak gördüğünü düşünüyorum ve bunun devamını dilemeye hakları var. Büyük yıldızların parayla alakalı bireysel çekinceleri olduğunu düşünmüyorum. Keza bir çok oyuncu, staff, yayıncı, saha görevlileri, hakemler, vs. sektörde maaştan maaşa geçinir durumda. Bu insanların ekmeğiyle oynamamak istemeleri, kendi servetlerinden eksilecek bir kaç milyondan daha değerlidir umarım. Kimse ekmek yediği kaba etmek istemez. Ha bu boykot işe yarar mı orası meçhul. Açıkçası bana artan ayrımcılık olayları, mevcut ekonomik düzenin değişip, doların küresel para birimi olmaktan çıkacağı senaryonun, kaosu boostlamak amacıyla yapılan bir basamağı gibi görünüyor. Bu düzen değişikliğinde zaten saçma noktalara gelen max kontrat fiyatları ister istemez düşecektir. Düzen, bu insanların oyunlarına, hayatlarına, işlerine devam etmelerini istiyor olsaydı faillerle alakalı en azından girişimde, aksiyonda bulunma ihtiyacını hissederdi. Breonna Taylor olayı ne kadar acı.

Çevrimdışı GeraltOfRivia

• Superstar
« Yanıtla #712 : 27 Ağustos 2020, 18:59 »
The NBA's players have decided to resume the playoffs, source tells ESPN.
Oyna devam kararı çıkmış.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #713 : 27 Ağustos 2020, 19:12 »

Çevrimdışı Hollywood

• Superstar

Çevrimiçi Crazy_Kobe

• Yönetici
  • Superstar

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

• Superstar
« Yanıtla #716 : 29 Ağustos 2020, 12:43 »
Yani buraya yazıp yazıp siliyorum ama...

O maça çıkmıyorsanız, bunun devamını getirecektiniz abi. O maça çıkmamak, "bu ülkede siyahileri infaz eder gibi tak tak vuramazsınız, yaptığınız anda da biz sizin eğlencenize alet olacak değiliz!" demektir ve arkasında durulması gerekir.

Benim son Jacob Blake olayını izlerken kanım dondu aq. Bunun bedeli 2 gün maça çıkmamak olmamalı kardeşim. Hani Murat Murathanoğlu doğru diyor, bi birlik olma durumu yok. Sporcuları, NBA camiasını geçtim, siyahi sporcular bile birlik olamadılar bu süreçte.

Yani, rezillik baştan sona. Mevzunun yeri tam olarak burası değil ama içimi dökmesem çıldıracaktım artık.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #717 : 29 Ağustos 2020, 13:52 »
Yani buraya yazıp yazıp siliyorum ama...

O maça çıkmıyorsanız, bunun devamını getirecektiniz abi. O maça çıkmamak, "bu ülkede siyahileri infaz eder gibi tak tak vuramazsınız, yaptığınız anda da biz sizin eğlencenize alet olacak değiliz!" demektir ve arkasında durulması gerekir.

Benim son Jacob Blake olayını izlerken kanım dondu aq. Bunun bedeli 2 gün maça çıkmamak olmamalı kardeşim. Hani Murat Murathanoğlu doğru diyor, bi birlik olma durumu yok. Sporcuları, NBA camiasını geçtim, siyahi sporcular bile birlik olamadılar bu süreçte.

Yani, rezillik baştan sona. Mevzunun yeri tam olarak burası değil ama içimi dökmesem çıldıracaktım artık.

Bu kompleks bir konu ve ben de 2-3 günlük tepkinin biraz anlamsız kaldığını düşünüyorum ama şöyle de bakmak lazım.

1-Tepki göstermeseler daha mı iyiydi?

2-Bir günde değişecek bir durum değil zaten bu. Ama oyuncuların toplu tepki göstermesinin ve dikkat çekebilmesinin normalleşmesi için geriye dönüp bakıldığında bir örnek teşkil etme şansı var bu 2-3 günde olanların.

Bu arada benim fikrim uzun vadede bu olayın çok fazla "what aboutism"e yol açacağı yönünde ama zaman gösterecek biraz da.

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

• Superstar
« Yanıtla #718 : 29 Ağustos 2020, 14:09 »
Son dediğin aslında biraz da benim dediklerimi destekliyor gibi. Bu iş burada kalırsa 'whataboutism' seviyesinde duracak.

Ben merak ediyorum, bir daha büyük bi olay olursa ne yüzle bir gün maça çıkmayacaklar veya tam olarak bu tepkiyi bir daha mı verecekler?

Keza dediğin gibi çok kompleks bi konu ama zaten Kobe, COVID-19, karantina süreci, üstüne bu siyahilere yönelik şiddet vs. "Yeter aq" noktasında ciddi bi tepki verme şanslarını piç ettiklerini düşünüyorum özetle.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #719 : 29 Ağustos 2020, 14:45 »
Protesto gerekli miydi bilmiyorum. Ama o ilk akşamki maçlardan sonra oyuncular kendilerini içinden çıkamayacakları bir duruma sokarak beceriksizlik ettiler.

O akşam kimse çıkmayacaktı maçlara ve ertesi gün maçlar oynanacaktı. Olması gereken buydu. Normali buydu. Hem ses getirilmiş olacaktı, hem de oyuncular boylarını aşan bir misyona soyunmayacaklardı.

Ama ne yaptılar? O gece oturup sezona devam edelim mi, etmeyelim mi gibi saçma bir şeyi tartışılar, üstelik fikir birliğine de varamadılar. Konu ırkçılık. Siz oynasanız ne olur, oynamasanız ne olur? Ne değişir? Irkçılığın sebebi ne nba yönetimi, ne oyuncular, ne takım sahipleri, ne hakemler. Ellerinde çözüme yönelik hiçbir siyasal ve sosyolojik güç yok. Sadece dikkat çekebilrlerdi, onu da ilk gece yapmışlardı.

Oyuncular kendilerini mi fazla ciddiye aldılar, gaza mı geldiler bilmiyorum. E o noktaya geldiklerinde "geri adım attılar" dedirtmemek için bir takım talepler listesi hazırladılar. Taleplere bakıyorsun iler tutar bir şey yok. Salonlara oy kabinleri kurulsun falan demişler? Ne alakası var? Seçim sonucu ile ırkçılık mı bitecek?

Biraz da Lebron'un bok yemesi. O ilk akşam toplantıda oyuncuların büyük kısmının maçlara devam kararının arkasında durulsaydı, hiç bu kadar yılan hikayesine dönmezdi konu.