Gönderen Konu: 2025 Yazı - Lakers Off-Season  (Okunma sayısı 7603 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı korkuncfeanor

• Sophomore
  • **
  • Alexander The Goat
Ynt: 2025 Yazı - Lakers Off-Season
« Yanıtla #60 : 21 Temmuz 2025, 11:35 »
LeBron'dan tam olarak ne beklendiğini merak ediyorum. Seneye serbest kalacak bir oyuncu, geçen sene mvp oylamasında 6'ıncı olmuş. 2nd all-nba beşine girmiş.

Reddit'teki şu başlığa kesinlikle katılıyorum: the Lebron disrespect has gotten crazy

Genel olarak hater olmanın ruh sağlığı sorunlarına işaret ettiğini düşünüyorum.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #61 : 21 Temmuz 2025, 11:56 »
Arada inci bir çizgi var bence. LeBron şu an hala istediği zaman ligdeki en iyi 10 oyuncudan biri olabilecek seviyede. Ama All-NBA seçilirken atlanan çok temel bir faktör var, geçen sezon netrating ve on/off'da ekside olup All-NBA seçilen tek oyuncuydu. Geçen sezon kişisel istatistiklerinin gösterdiği gibi bir etkiyi sahada ne kadar gösterdiği tartışılır.

Ha zaten 40 yaşındaki bir oyuncudan böyle bir beklenti olması da saçma, ancak 40 yaşındaki adamın da beklentisi max kontrat alıp o kontratın hakkını 8-9 ay sahada tam vermemek olduğu için bir sıkıntı yaşıyoruz. LeBron'un arada kalmışlığı Davis'li dönemde bir problem değildi çünkü LeBron ve Davis'in rol dağılımı çok net belliydi. Ama Doncic'in denkleme girmesiyle şimdi ortalık karıştı.

Doncic şu an LeBron'un bize ilk geldiği yıllardaki seviyede bir topçu ve 26-27 yaşında. Onun etrafına kadro kurarken de savunmada kendini saklayan hücumda topu elinde isteyip karar veren, topsuz hareketliliği kısıtlı olan bir oyuncuya sahip olmak kadro mühendisliğine çok zarar veriyor. LeBron yerine Trey Murphy, OG Anounoby gibi bir oyuncu olsa mesela kadroya bakışımız biraz daha farklı olurdu.

Ha bu arada bence Minnesota ilk tur eşleşmesinde JJ Redick bazlı hataların sonucuyla elenmemiz insanlarda Lakers çok yetersizdi gibi yanlış bir algı oturttu diye düşünüyorum. LeBron-Doncic-Reaves üçlüsü etrafına görev oyuncuları formülü özellikle normal sezonda kesinlikle tutacak bir yapı. Yan parçaları biraz daha toparlayıp Kleber gibi ölü kontratı bir şeye çevirseydik iyiydi ama Ayton ve Smart buyout'ları sayesinde takım cidden biraz sağlıklı kalırsa sezonda bizi üzmeyecek bir şekle sahip oldu. Artık kalan hamleleri de Ocak-Şubat aylarına salacak herhalde Pelinka.

Çevrimdışı lakerforever

• Superstar
« Yanıtla #62 : 21 Temmuz 2025, 12:02 »
Shaq'ı 32 yaşında sepetleyen sistem,buna halen "hadi" diyemiyor :)

Çevrimdışı korkuncfeanor

• Sophomore
  • **
  • Alexander The Goat
« Yanıtla #63 : 21 Temmuz 2025, 13:17 »
Net rating on-off ile ilgili tartışmayı reddit'te görmüştüm. Karşı argümanlar da oldukça makul. Bpm daha önemliymiş sanıyorum. Hem en çok süre alan oyuncu olması, hem savunma yapmayan beşlerle oynaması vs. Play-off'larda takımın en iyi savunmacısı değil miydi, ben mi yanlış hatırlıyorum.

Daha önce de sormuştum, takas edilmek istense karşılığında ne bekleniyor? Yani gerçekten akıl tutulması, adamın 3-4 yıllık kontratı da yok. Seneye gidecek, Bronny'nin kontratı da seneye non-guaranteed bu arada.

Reddit'e göre takaslar da artık Doncic'in menajerlik şirketi etkisinde yapılıyormuş. Eklemeleri beğendim aslında ama ilk beş yine savunma özürlü, bench de hücum özürlü. İlk beşin en iyi savunmacısı da LeBron yine.

Asıl sorun LeBron sonrası dönemde Doncic'e uygun iyi bir oyuncu bulmak. Çünkü Reaves ile pek uyumlu bir ikili değiller.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #64 : 21 Temmuz 2025, 13:51 »
Net rating on-off ile ilgili tartışmayı reddit'te görmüştüm. Karşı argümanlar da oldukça makul. Bpm daha önemliymiş sanıyorum. Hem en çok süre alan oyuncu olması, hem savunma yapmayan beşlerle oynaması vs. Play-off'larda takımın en iyi savunmacısı değil miydi, ben mi yanlış hatırlıyorum.

Daha önce de sormuştum, takas edilmek istense karşılığında ne bekleniyor? Yani gerçekten akıl tutulması, adamın 3-4 yıllık kontratı da yok. Seneye gidecek, Bronny'nin kontratı da seneye non-guaranteed bu arada.

Reddit'e göre takaslar da artık Doncic'in menajerlik şirketi etkisinde yapılıyormuş. Eklemeleri beğendim aslında ama ilk beş yine savunma özürlü, bench de hücum özürlü. İlk beşin en iyi savunmacısı da LeBron yine.

Asıl sorun LeBron sonrası dönemde Doncic'e uygun iyi bir oyuncu bulmak. Çünkü Reaves ile pek uyumlu bir ikili değiller.

Sezonun bir döneminde iyi savunma yapmıştı ama playoffta hemen hiç savunma yapmadı Lebron.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #65 : 21 Temmuz 2025, 14:00 »
Hayatı boyunca hep benzer kadrolarla benzer rotasyonlarla oynayan bir adamın bu istatistikte çaylak sezonundan beri ilk defa bariz negatif olması özellikle de 70 maçta bir şey ifade ediyor. Playoff'ta en iyi savunmacımızdı bu arada ama ilk maçta yoktu, Doncic ishal maçında yoktu. Artık 3-4 playoff turunda istikrarlı bir şekilde gözün kapalı eforuna ve fiziksel kapasitesine güvenebileceğin birisi değil. Hakkıdır da ama Doncic etrafına takımda uyumsuzluk ortaya çıkıyor çünkü Doncic de iyisiyle kötüsüyle savunmada kaytaran bir süper yıldız.

LeBron iyisiyle kötüsüyle takaslanamaz bir adam ve bunun çok basit iki nedeni var. 1-Takas veto hakkına sahip. 2-Kontratının miktarı tek yıllık olması ve 40 yaşında olması nedeniyle ona tek sezon yürek yiyip girecek takım sayısı sınırlı. 1st ve 2nd appron da takasları kısıtlıyor. Özet olarak LeBron takaslanamaz bir asset.

Takas yapmadığımız için Doncic menejerinin etkisini değerlendiremeyiz ama Smart ve Ayton eklemeleri neredeyse tamamen Doncic sayesinde oldu bu bariz.

Reaves işi biraz karışık. Doncic Brunson ve Kyrie ile başarılı olmuş bir adam Reaves ile de uyumsuz o yüzden diyemem. Ama ikisi sahadayken yanına 3 tane atletik fizikli savunma bilgisi iyi ve eforu yüksek topçu gerektiği aşikar.

Çevrimdışı korkuncfeanor

• Sophomore
  • **
  • Alexander The Goat
« Yanıtla #66 : 21 Temmuz 2025, 14:56 »
Evet makul ama Irving ve Brunson atletik oyuncular, Reaves alt düzey Doncic gibi.

Takas yazmışım, eklemeler yazacaktım. Bill Duffy Doncic, Ayton ve Hayes'i temsil ediyormuş. Gary Payton II ile imzalanabilir cap uygun olursa, temsil edilen bir başka oyuncu.

LeBron takaslanamaz, evet. Yaygara koparmanın anlamı yok işte. Oynarsa oynar, oynamazsa da kenara koymak kolay değil. Bilet satışı, tv ratingleri gibi durumlar nedeniyle.

Açıkçası takımın LeBron ile ilgili bir sorunu kaldığını sanmıyorum. Dallas'a veya Gsw'ye gitse kendisi için güzel olur. Özellikle Gsw'ye giderse ligin izlenme oranları yükselir.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #67 : 21 Temmuz 2025, 15:30 »
Brunson mı atletik? Pek katılmıyorum Reaves'den daha atletik ya da daha iyi savunmacı olduğuna.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

• Superstar
« Yanıtla #69 : 23 Temmuz 2025, 10:58 »