Gönderen Konu: #3 Anthony Davis  (Okunma sayısı 163625 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
Ynt: Anthony Davis
« Yanıtla #100 : 02 Şubat 2019, 15:15 »
Davis senelerdir gıkını bile çıkarmadı çevresine kurulan berbat takımlara rağmen. Takasını istedi diye sadakatsiz mi oldu anlamadım.

Kobe'nin "Bulls forması alın!" dediğini unuttunuz sanırım.

Kobe'nin yaptığına sadakatli davranmak diyen olmadı burada bence. Süperstarlar her zaman şampiyonluk kuracakları takıma gitmek ister ama Davis şu an çok daha saçma bir şey yapıyor. Rich Paul-LeBron James ikilisi üzerinden gideceğin yeri seçmek, rekabet etmek yerine bir süperstarın yanına yancı olmaya gitmek Kobe'nin başka bir takıma gitmesiyle denk değil kanımca. Kobe'nin durumunda takas veto hakkı vardı ve istediği takımı ve takası seçebiliyordu ve o yolla elini zorlamıştı takımın.

Benim rahatsız olduğum olay oyuncuların kendi elleriyle seçtikleri süper takımlar olacak sanırım her zaman. Zaten NBA genel olarak oyuncuların sırtında popülaritesini arttırmıştı ama artık takımların değeri giderek düşüyor. İnsanlar Cavs-Heat taraftarı değil Lebron taraftarı. Lakers'a takımımız diyip ahkam kesiyorlar mesela.

Neyse boş bir muhabbete doğru sapıyorum o yüzden salacağım buradan sonrasını ama demek istediğim şey şu. Davis takasını istesin sorun yok bunda tabiki ama takımdan ayrılmak için her yol mübahtır kafasına girmesi üzücü. Pelicans kesinlikle bunu hak etmedi.

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

• Superstar
« Yanıtla #101 : 02 Şubat 2019, 15:35 »
'Yancı olmak' tabirini Anthony Davis hangi takıma gitmek isterse istesin doğru bulmuyorum. Lebron'dan 10 yaş küçük, belki bir o kadar yetenekli ve onun Lebron'a ihtiyacı olduğu kadar Lebron'un da ona ihtiyacı var.

GS'ye hatta Boston'a kapağı atarsa daha büyük şampiyonluk şansı var. Bu adamları NBA'in takas ve salary sistemi yüzünden köle gibi görmenin de bi anlamı var mı? Elbette yapabildikleri kadar zorlayacaklar istedikleri takıma gitmek için. İster hoşlanalım ister hoşlanmayalım; bu yaptıkları işin bir parçası.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #102 : 02 Şubat 2019, 15:58 »
'Yancı olmak' tabirini Anthony Davis hangi takıma gitmek isterse istesin doğru bulmuyorum. Lebron'dan 10 yaş küçük, belki bir o kadar yetenekli ve onun Lebron'a ihtiyacı olduğu kadar Lebron'un da ona ihtiyacı var.

GS'ye hatta Boston'a kapağı atarsa daha büyük şampiyonluk şansı var. Bu adamları NBA'in takas ve salary sistemi yüzünden köle gibi görmenin de bi anlamı var mı? Elbette yapabildikleri kadar zorlayacaklar istedikleri takıma gitmek için. İster hoşlanalım ister hoşlanmayalım; bu yaptıkları işin bir parçası.

Bu köle edebiyatına kesinlikle katılmıyorum. Eğer bu kadar takım değiştirmek istiyorlarsa LeBron kontratları yapabilirler sonuçta. 1+1 imzalayıp istedikleri gibi takım değiştirebilirler, ama kontratın koşullarını yerine getirmeme seviyesine gelince iş ve biz taraftarların seyir zevkini düşürünce rahatsız oluyorum. 7 sene boyunca kalmak zorunda diye bir şey de yok, oyuncular çok rahat bir şekilde bir yıllık kontratlarından fedakarlık edip QO imzalayabilir ve 5.yılın sonunda sınırsız serbest olarak piyasaya düşebilirler.

Oyuncuların aldıkları paraları hak etmediklerini düşünmüyorum, çünkü onlara gitmeyen her kuruş takım sahiplerine gidiyor. Ancak aldıkları kontratların bir ağırlığı da olmalı. Supermax alıyorsan bu Pelicans'ın önümüzdeki 4 yıl boyunca süperstarı olacağım demektir. Bu sorumluluk bana ağır geldi ben kaçıyorumun "bu oyuncular köle değil" şeklinde yorumlanmasına katılmıyorum.

Bir de bu oyuncuların takım seçmesini bizim iş seçmemizle karşılaştıramazsın. Hepsinin kontratları CBA üzerinden NBA ile, takım değiştirdiklerinde yeni kontrat imzalamıyorlar. Asıl çalıştıkları yer NBA, takımlar sadece NBA'in ofisleri.

Son olarak söyleyeceğim de bu konuda şu olsun, NBA'in sistemi mantıklı bir sistem değil. Başarılı olanı başarısızlaştırmaya ve başarısız olanı yukarı çıkarmaya çalışan bir sistem. Bu sistemin dinamiklerini oyuncular böyle bozmaya devam edecekse komple kaldırsınlar draftı, konferansları, cap sınırını iyice Avrupa futbol liglerine dönsün.

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

• Superstar
« Yanıtla #103 : 02 Şubat 2019, 16:11 »
Sen herkesin milyon dolarlar kazandığı bir piyasada Davis'e 'sadakatsiz' diyorsun takas olmak istedi ve bu takımı da alanen belli etti diye. Benimki 'köle edebiyatı' ise ben de burada iğrenç bir fakir edebiyatı görüyorum ama o mevzuya girmek de çıkmak da zor.

Sadece iş... Çok ciddiye alıyorsun bence kural ve kaideleri. Hayatın hiçbir alanında her şey 'tatlış' değil ve bunların ana akıma sıçraması da işin bir başka tarafı.

Edit: Lebron ve menajeri herkesi sikiyor, kukla muamelesi yapıyor kafasına da katılmak güç.
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2019, 16:15 Gönderen: DeadAsDeadCanBe »

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #104 : 02 Şubat 2019, 18:25 »
Sen herkesin milyon dolarlar kazandığı bir piyasada Davis'e 'sadakatsiz' diyorsun takas olmak istedi ve bu takımı da alanen belli etti diye. Benimki 'köle edebiyatı' ise ben de burada iğrenç bir fakir edebiyatı görüyorum ama o mevzuya girmek de çıkmak da zor.

Sadece iş... Çok ciddiye alıyorsun bence kural ve kaideleri. Hayatın hiçbir alanında her şey 'tatlış' değil ve bunların ana akıma sıçraması da işin bir başka tarafı.

Edit: Lebron ve menajeri herkesi sikiyor, kukla muamelesi yapıyor kafasına da katılmak güç.

Peki abi sen bilirsin. "İĞRENÇ" bir fakir edebiyatı yapıyorum burada evet.
« Son Düzenleme: 02 Şubat 2019, 18:32 Gönderen: yituruz »

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #105 : 02 Şubat 2019, 23:05 »

Çevrimdışı Hollywood

• Superstar

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #107 : 03 Şubat 2019, 07:51 »
https://twitter.com/LakersSBN/status/1091916778941440001

https://twitter.com/LakersNation/status/1091914263231229952

Sanki olacak gibi bu iş.

Bu iki kaynak da Lakers medyasi, objekif bir kaynaktan da onaylanmadan heyecanlanmamak lazim :)

Çevrimdışı Hollywood

• Superstar
« Yanıtla #108 : 03 Şubat 2019, 07:55 »
Bu iki kaynak da Lakers medyasi, objekif bir kaynaktan da onaylanmadan heyecanlanmamak lazim :)

https://www.reddit.com/r/lakers/comments/ami3gz/jorge_sedano_if_teams_continue_to_refusing/

Bu arada ilginç bi konu.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #109 : 03 Şubat 2019, 08:16 »
https://www.reddit.com/r/lakers/comments/ami3gz/jorge_sedano_if_teams_continue_to_refusing/

Bu arada ilginç bi konu.

Aynen bunu gormustum hatta yukarida da o yuzden yazdim. Oyuncular farkinda degiller ama NBA'in dinamiklerinin altina dinamit dosuyorlar. Tabiki de cok abartili gelebilir bu insanlara ama oyuncular bu kadar kontrole sahip olmaya calistikca CBA'in degisimleri ya asiri katilasmaya baslayacak ya da komple salacaklar cap olaylarini felir dagitimini falan.

Lakers'in, Knicks'in gelir dagilimi muhabbetini degistirelim dkyecegini cok dusunmuyorum ama.