Gönderen Konu: #77 Luka Doncic  (Okunma sayısı 12265 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

• Sophomore
  • **
Ynt: #77 Luka Doncic
« Yanıtla #10 : 02 Şubat 2025, 10:36 »
Şurası çok açıktı ki, yönetim ve takım sahibi Lebron'a inanmıyordu. Haklıydılar. Bakmayın ara sıra gösterdiği şeylere, 40 yaşında 50 milyon dolar alan Lebron ile şampiyon olacak takım kurmak imkansızdı. Üstelik Lebron %0,001 olan şampiyonluk şansını %1'e yükseltmek için takımı bütün geleceğini ipotek altına almaya zorluyordu.

Bir de Lebron'un daha 2 yıl oynamak gibi bir amacı vardı. Yani Lebron'la bir yere gidemeyeceğimiz gibi, bir de Lebron emekli olduğunda Davis'in de posası kalmış olacaktı.

Lakers'da fırsatını bulunca bu döngüden kendini kurtarmayı tercih etti. Bunu da gelecek 10 yıl salonunu dolduracak o süperyıldızı alarak yaptı. İyi ya da kötü bir karardan önce muazzam cesur bir karar bu.

Şimdi Lebron da mıuhtemelen bu yaz ya takasını isteyecektir ya emekli olacaktır. Bu takasın bir diğer olumlu yanı da bu olacak.

Biz gelecek seneden itibaren daha hala 24 yaşındaki, prime'ına girip girmediğini bile tartışabileceğimiz Doncic ile yeniden yapılanacağız. Doncic etrafında yapılanmak için büyük bir cevher. Daha 2 yıl önce etrafında çerçöple Dallas'ı finale çıkardı. Şimdi önümüzdeki yıllarda Batı'da çok sivrilen bir takım da yokken, Lakers'ın önünde geniş bir pencere açılacak Doncic ile.

Celtics ve Cavs örnekleri varken Doncic ile böyle bir oyun modeli yaratmak mümkün mü emin değilim. Doncic o anlamda modern bir oyuncu değil. Onu başta fiziksel durumu ve oyun anlayışı konusunda pek çok şeye ikna etmek gerekecek.

Ama bu Doncic. 25 yaşında daha. Ve biz onu, mevcurt kadronun da şampiyonluk ışığı vermediğini düşünürsek,  bedavadan ucuza almış olabiliriz. Hele ona süpermax kontrat vermek zorunda kalmayacağımızı da dikkate alırsak, daha da karlı oluyor bu takas.

Davis'i çok severdim. Keşke onun yerine Lebron'u postalayabilseydik. Ama 2 1. tur vemeden, hele Reaves'i de vermeden bu takas yapılmışsa, çok çok iyi.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #11 : 02 Şubat 2025, 10:47 »
Şu an olayın sıcaklığı ile bana lose-lose hissettiren bir takas oldu.

Dallas açısından bakınca artısını eksisini geçtim, Doncic karşılığında çok daha iyi şeyler alabilirlerdi. Diğer bir taraftan da Doncic'e sormadan bu takası yapmaları ve takastan sonra GM'lerinin çıkıp "şampiyonluk savunma ile kazanılıyor" demesi... Daha geçen sezon final oynadınız insaf.

Bizim açımızdan bakınca tam ritmimizi bulmuşken, deplasmanda Knicks'i yenip 28-19 olmuşken, bir takasla şampiyonluk için iddialı konuma gelecekken şimdi muhtemelen sezonu hatta belki önümüzdeki sezonu da kapattık. Tabii bir takas daha olacaksa ondan sonra yorum yapmak daha sağlıklı olur. Bu saatten sonra pota altı alalım iddiamızı koruyalım diyeceklerini sanmıyorum, takaslanırsa LeBron takaslanır.

Doncic, Davis, LeBron üçlüsünün hiçbirine haber verilmeden bu takasın yapılmış olması da büyük cesaret.

Çevrimiçi lakerforever

• Superstar
« Yanıtla #12 : 02 Şubat 2025, 10:51 »
Pippen'ı takas ederseniz basketbolu bırakırım diyen bir Jordan varmış. (McGrady olayı)

hey gidi :D

habersiz olması da garip ama yani bir "franchise" oyuncusunun takas malzemesi olması acayip oldu Mavs için. Ne oldu acaba arka planda?

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #13 : 02 Şubat 2025, 10:53 »
Pippen'ı takas ederseniz basketbolu bırakırım diyen bir Jordan varmış. (McGrady olayı)

hey gidi :D

habersiz olması da garip ama yani bir "franchise" oyuncusunun takas malzemesi olması acayip oldu Mavs için. Ne oldu acaba arka planda?

İddiaya göre kendine iyi bakmamasından, kondisyonundan ve sakatlıklarından şikayetçilermiş. Ne olursa olsun Doncic'in karşılığında çok daha iyi bir paket bulabilirlerdi. Arkasından negatif konuşmaları da anlamsız ve ayıp.

Çevrimiçi lakerforever

• Superstar
« Yanıtla #14 : 02 Şubat 2025, 10:58 »
e karşılığında aldıkları Davis'in sakatlık geçmişini bilmiyorlar mı?

adam oyunda kendini oynarken bile sakatlanıyor..... :D

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #15 : 02 Şubat 2025, 11:03 »
e karşılığında aldıkları Davis'in sakatlık geçmişini bilmiyorlar mı?

adam oyunda kendini oynarken bile sakatlanıyor..... :D

Davis'inki şans kaynaklı genelde. Doncic'in her sezon sürekli bir kilo problemi var, o konuda çatıştılar muhtemelen.

Zaten dediğim gibi, Doncic'i verecek olsam Davis'i almam karşılığında. Brunson'a erkenden kontrat vermemek adamların kaderini değiştirdi.

https://x.com/MavsMuse/status/1885937170281639990

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #16 : 02 Şubat 2025, 12:56 »

Bizim açımızdan bakınca tam ritmimizi bulmuşken, deplasmanda Knicks'i yenip 28-19 olmuşken, bir takasla şampiyonluk için iddialı konuma gelecekken şimdi muhtemelen sezonu hatta belki önümüzdeki sezonu da kapattık. Tabii bir takas daha olacaksa ondan sonra yorum yapmak daha sağlıklı olur. Bu saatten sonra pota altı alalım iddiamızı koruyalım diyeceklerini sanmıyorum, takaslanırsa LeBron takaslanır.

Aksine asıl önümüzdeki sene için yapıldı. Bu yaz epey hareketli geçecek.

Yazın Lebron'un GSW'ye takaslandığını bile görebiliriz ama şimdi yapılacak en iyi şey, Kessler ya da Turner tarzı bir uzunu hemen takıma katmak olmalı. 

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #17 : 02 Şubat 2025, 13:05 »
Aksine asıl önümüzdeki sene için yapıldı. Bu yaz epey hareketli geçecek.

Yazın Lebron'un GSW'ye takaslandığını bile görebiliriz ama şimdi yapılacak en iyi şey, Kessler ya da Turner tarzı bir uzunu hemen takıma katmak olmalı.

Ama LeBron bu yaz serbest kalacak. Eğer şu 4 gün içinde takaslamayacaksak tek beklentimiz cap'i dolu bir takıma gitmek isteyip s&t yapması olacak. Serbest kalıp giderse Davis, LeBron, Christie, 1. tur draft hakkını Doncic'e çevirmiş olacağız ve cap'imiz de dolu olacak.

Eğer bir takas daha yapıp pota altını doldurursak bir ihtimal LeBron 1 sene daha devam edebilir ama öyle bir hamle beklemiyorum yönetimden.

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #18 : 02 Şubat 2025, 13:10 »
Ama LeBron bu yaz serbest kalacak. Eğer şu 4 gün içinde takaslamayacaksak tek beklentimiz cap'i dolu bir takıma gitmek isteyip s&t yapması olacak. Serbest kalıp giderse Davis, LeBron, Christie, 1. tur draft hakkını Doncic'e çevirmiş olacağız ve cap'imiz de dolu olacak.

Eğer bir takas daha yapıp pota altını doldurursak bir ihtimal LeBron 1 sene daha devam edebilir ama öyle bir hamle beklemiyorum yönetimden.

Leron opsiyonunu kullanır, 52 milyonu masada bırakacağını sanmıyorum. Zaten Nets dışında cap'i müsait olan bir takım yok bu yaz.  O yüzden Curry ile buluşmak için GSW yapabileceğini düşünüyorum.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #19 : 02 Şubat 2025, 13:17 »
Leron opsiyonunu kullanır, 52 milyonu masada bırakacağını sanmıyorum. Zaten Nets dışında cap'i müsait olan bir takım yok bu yaz.  O yüzden Curry ile buluşmak için GSW yapabileceğini düşünüyorum.

Takımların cap durumlarına bakmak lazım incelemedim. Ama fark etmez yani Warriors'dan alabileceğimiz oyuncular Wiggins, Kyle Anderson, Moody. Gelecek sezon iddialı olacağımız bir yapı çıkartmak zor buradan.

Benim beklentim eğer bu tarz bir büyük takas yapılacaksa hem Davis'in hem de LeBron'un daha alt seviye ama genç birkaç oyuncu ve draft hakları karşılığında yollanmasıydı.