Schröder, Cam Thomas/DFS ve bir 5 numaranın finale taşıma ihtimalini artıracağını düşünüyorum. Batıda güçler hemen hemen eşit, aradan sıyrılan biri yok. Çok büyük olmasına gerek kalmadan yapacağın doğru hamleler seni bir adım öne taşıyacaktır.
Sadece bu 19 maçta bile, bir POA savunmacın ve Vando'nun işlerini yapacak biri olsa, 2-3 galibiyet fazlamız olurdu.
Elimizde 1. tur draft haklarına gereğinden fazla anlam yüklendiğini düşünüyorum.
Schröder, Cam Thomas/DFS ve bir 5 numaranın bizi Celtics seviyesine çıkaracağına ve şampiyon yapacağına dair bir inançtan öte, kesin bir durum varsa elbette o 2 draft hakkı verilebilir.
Fakat o iki 1. tur draft hakkı şu açıdan önemli. Seneye üçüncü 1. tur draft hakkını elde ettiğinde, onların yanına 1-2 swap ve Reaves+Hachimura eklediğinde bu ligdeki bütün mutsuz süperyıldızların peşine rahatça düşebiliyorsun. Bu, Antekounmpo'ya talip olup, muhtemelen alabileceğin bir paket. Davis'i böyle aldık.
Lebron bu haldeylen ve kuvvetle muhtemel daha iyiye gitmeyecekken, o draft haklarını şampiyon olamayacak bir kadroyu oluşturmak için takas etmekle, Lebron sonrası -ki belli ki 1 sene daha oynayacaktır en fazla- Davis'in yanına süperyıldız ekleyebilmek farklı iki tercih.
Dolayısıyla bu takımı şampiyon yapacağından kesinlikle emin olunmadığı sürece o daft haklaının Schröder, Kessler falan gibi orta seviye oyuncular için harcanmasını anlamsız görüyorum.
Ya da şöyle özetleyeyim; bu sene biz "Lebron hala üst seviye oynayabilirken, onun bu yıllarını değerlendirelim ve yanına her ne pahasına olursa olsun destek getirelim" noktasında değiliz. Lebron o yıllarını geride bıraktı. Şimdi "Lebron sonrasını planlayalım" noktasındayız.