Her sene yaptığım draftta bizim sıralardan şu isimler var prospectlerini paylaşayım yine. Trade down yaparsak aşağılarda gözüken ve beğendiğim birkaç isimde var.
Devin Carter
Boston Celtics'in şampiyon olmasıyla şutu olan iyi savunmacı PG'lara biçilen değer iyice arttı. Klasik trendleri yakalamaya çalışan takımlar benzer arketipteki oyuncuları kovalamaya çalışacaktır. Bu listenin başında da Devin Carter geliyor. Aslında lotarya sonu ve 20'lerin başı gibiydi aralığı ama workout'larının da çok iyi geçtiği söyleniyor. Artık bizim sıralamanın üzerinde kaldı gibi.
Zach EdeyAslında geçen sezon 2.turdan istediğim isimlerden biriyde ama kolejde bir yıl daha kalıp Purdue'nun finale kadar çıkmasının temel etkeni oldu. 7'4 boyu be 7'9-7'10 kulacıyla dağ gibi bir oyuncu. Ayakları da fiziğine göre çok kötü değil, iyi bir ribauntçu ve iyi bir çember etrafında bitiren uzun. Fizikli ve boğuşmadan kaçmayan da bir uzun. Davis'i rahatlatma konusunda ve vertikal spacing konusunda katkı sağlayabilecek bir isim. Genelde 10-25 arası gösteriliyor mock'larda.
Ron HollandAslında hiç bizim sıraların topçusu değil. Sezona girerken top 3 gösterilen bir isimdi. Ama G-league Ignite'ın kaosunda oyununu parlatamadı ve hype'ı çok düştü. Elit bir atlet, elit bir savunmacı motoruna sahip, şutu soru işareti. Eğer 17'lere düşerse Cam Whitmore hatası yapılmadan tak diye çekmen gereken bir isim.
Isaiah CollierHolland gibi o da aslında lisede 1 numaralı genç yetenekken USC'de vasat altı bir sezon geçirdikleri için biraz daha bizim sıralarda gösterilen bir isim. 6'3-6'4'lük fizikli atletik bir PG. Çembere gidebiliyor, çember etrafında bitiriş ve faul alma konusunda iyi. Şutu biraz soru işareti ama kötü gözükmüyor. Yine mi guard AQ demek dışında eğer 17'lere düşerse seçilmesi gereken isimlerden.
DaRon HolmesAslında bayıldığım bir isim değil ama çok yönlü bir uzun. 6'10 boyunda şutu olan, top elindeyken bir şeyler yaratabilen, çok yönlü bir uzun. Ribaunt ve çember savunması biraz daha soru işareti kısmında. En ilginç detaylardan biri menejeri Reaves ve Castleton'ın menejeriymiş. Eğer 17'den seçersek çok net bir trend belirmiş olacak orada da. Wood takaslamazsak bayağı gereksiz olduğunu düşünüyorum.
Geri kalan isimler biraz daha trade down yaparsak alabileceğimiz isimler, bir tanesi(Mogbo) 17'den bile acımayıp çekeceğim bir isim ama.
Ryan DunnBu draftın en iyi savunmacılarından biri hatta en iyi dış savunmacısı diyebiliriz. Tam bir Matisse Thybulle kasa. Şutu soru işareti, topla yaratıcılığı soru işareti ama elit plus elit savunmacı, iyi bir ribauntçu. Jarred Vanderbilt gibi koy rakibin yıldızını bozmasını izle diyeceğin bir isim.
Jonathan MogboReed Sheppard'ı saymazsak (kendisi top 3-4'ten gitmesi bekleniyor) draftta açık ara en beğendiğim oyuncu. Kimse lotarya civarında göstermediği hatta 1 ay öncesine kadar top 60'da bile göstermediği için şimdi yazıyorum ama şutunu bir kenara koyarsak draftta gördüğüm en komple isimlerden biri. 6'8 boyunda 7'2 kulacı var, çok fizikli, iyi bir atlet, oyun kurucu gibi top yönlendirebiliyor, topla çembere gidebiliyor, çember etrafında her şeyi smaçlayabilen iyi bir bitirici, savunmada hem yardım hem bire bir savunmada iyi, çok iyi bir ribauntçu. Sadece üçlük atmıyor. Bu çocuğun 10+ yıl NBA kariyeri olmama ihtimali yok gibi geliyor bana. Umarım Lakers formasıyla görürüz.
Adem BonaAs bayrakları as. Atletik pivot arketipinde biraz pozisyonu için kısa olsa da fiziği, kulacı ve motoruyla bu açığı kapatan yakın dönemde Bismack Biyombo'ya benzetebileceğim bir topçu. Türkiye Milli Takımı'nda da bol bol görürüz ilerleyen dönemde. 2.turdan alınabilecek bir isim.
Dillon JonesBu da çok ilginç topçulardan biri. 6'5 boyunda bir forvet ama elit bir ribauntçu. Çok böyle elit bir atlet de değil. Bire bir ve P&R üzerinden yaratabilen bir isim. Pas yeteneği var. Şutu biraz olması gerekenin altında ama stili iyi ve ana top yönlendiriciden tamamlayıcı parçaya geçince daha iyi gözükeceğini düşünüyorum. İyi de savunmacı. Tam bir 3&D rol oyuncusu gibi duruyor. Elit bir ribauntçu olması ve topla iyi olması onu bu rolde benzerlerinden ayırıp uzun bir NBA kariyeri olmasını sağlayabilir.
Isaiah CrawfordAslında bu isim benim için yolu Avrupa'ya düşebilecek topçu listesinden bir topçuydu ama son zamanlarda 2.tur sonlarından yazıldığını hatta biraz daha istatistik analizleri üzerinden mock yapan kişilerin ilk tur sonuna yazdığı bir isim. O da 6'6 ama uzun kulacı olan bir forvet. Vasat bir atlet, tekrarlayan sakatlıklar geçirmiş ve 5 sene kolejde kalmış bir isim. Ama iyi bir şutöre ve iyi bir bire bir ve yardım savunmacısı. Blok ve top çalma ortalamaları dikkat çekici. Biraz hidden gem kokan bir 3&D rol oyuncusu olabilir.