AD’siz Lakers, KD’siz Brooklyn Nets Karşısında

Los Angeles Lakers, Anthony Davis’in yaşadığı aşil tendonu sakatlığının ardından çıktığı Minnesota deplasmanından galibiyetle ayrıldıktan sonra tekrar evine dönüyor. Bu gece, Doğu konferansının ve NBA’in şampiyonluk yolunda en iddialı takımlarından biri olan Brooklyn Nets ile karşılaşacak olan Lakers’ta Anthony Davis’in yokluğu sürerken, Nets’te de Kevin Durant forma giyemeyecek.

Sezonun başlarında, iki süperyıldızının yanına James Harden’ı da takas yoluyla ekleyen Nets’in, takım olarak yüksek hücum performansı devam ederken, kaybedilen maçların bir çoğunda asıl problem işin savunma kısmında. Durant, Irving ve Harden üçlüsü sırayla 29, 28.3 ve 24.3 sayı ortalamalarıyla oynarken, Joe Harris de 15 sayı ortalamalarıyla o üçlüye destek vererek takımın hücumda yalnızca bu 4 oyuncudan 96 sayılık destek almasını sağlıyorlar.

Nets’in özellikle takım savunması için pota altında etkili olacak bir uzun arayışında olduğu biliniyor. Bu maçta Lakers’ın, Anthony Davis’in pota altında sağlayacağı dominasyonu ve ters eşleşme avantajlarını fazlasıyla arayacak olması muhtemel.

Maç bu gece (sabaha karşı) saat 6’da başlayacak ve S Sport’tan canlı olarak yayınlanacak.