Lakers, LeBron’un Önderliğiyle Timberwolves’u Geçti

Los Angeles Lakers, Nuggets maçında sakatlığı nükseden Davis’in yokluğunda takımın lideri LeBron James’in maça ağırlığını koymasıyla birlikte rakip Minnesota Timberwolves’u 112-104 yenerek ligdeki 22. galibiyetini aldı.

Maça LeBron ve Schröder’in sayılarıyla başlayan Lakers, geriden gelip öne geçmeyi bildi. Son çeyreğe kadar yakın skorda giden maçta LeBron James sayı ve asistleriyle takımına galibiyeti getiren isim oldu. Takıma bu yıl katılan ve son maçlarda istenen görüntüsünden uzak olsan Dennis Schröder da bu maçta ona en büyük desteği veren isim oldu. Ek olarak Marc Gasol da takımdaki en iyi maçını çıkardı belki de. Sezon başından bu yana sahada uzun süre kalmayı başaramayan tecrübeli uzun, Towns’ı savunma görevini ve şutuyla hücumu açma görevini başarıyla yaptı bu kez ve 30 dakika sahada kaldı. Öte yandan kenardan gelen Harrell ve Morris de galibiyete önemli katkı yapan isimlerdi. Davis’in yerine ilk 5 çıkan ve son dönemin formda ismi Kuzma bu kez 7 sayıda kaldı.

Lakers’ta LeBron James 30 sayı, 13 ribaund ve 7 asistle maçın yıldızı olurken, Schröder 24 sayı ve 4 top çalma ile oynadı. Marc Gasol 3 tane üçlük isabeti bulduğu maçı 11 sayı ve 5 ribaund ile tamamladı. Kenardan gelen Harrell 17 sayıyla önemli skor katkısı yaparken, Markieff Morris 9 sayı attı.

Önümüzdeki maç Cuma sabahı 06:00’da yıldızlar topluluğu Brooklyn Nets’le.