Schröder Etkisi!

Dennis Schröder, sezon başında Lakers ekibine katılmasının ardından etkisini çok kısa sürede göstermeyi başarmış ve LA ekibinin önemli bir parçası haline gelmişti. Her ne kadar Lakers’ın 7 maçlık deplasman serisinde verimsiz performanslar gösterse de (%28,6 üçlük isabeti) bu dönem kısa sürmüş ve Alman oyuncu eski formuna tekrardan kavuşmuştu. Schröder, Lakers’ın güncel olarak yakaladığı 5 maçlık galibiyet serisini elde etmesinde kilit rol alan oyunculardan biri oldu ve özellikle Thunder/Pistons maçlarında gösterdiği çok yönlü performanslar, zorlu maçların kazanılmasında etkili oldu.

Pistons karşısında %77,8 isabetle 21 sayı, 4 asist kaydeden Schröder, kullandığı iki üçlüğü de file ile buluşturmayı başardı. Pistons galibiyetinin ardından eski takımına karşı oynadığı Thunder maçında da 19 sayı, 7 asist ve 5 ribaunt ile oynayan DS’nin, şu anda Lakers ile en iyi basketbolunu oynadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Schröder’in performansını özel kılan şeylerden biri de tüm bu istatistiklerin yanında savunmada bir kez olsun konsantrasyonunu kaybetmemesi oldu.

Koç Frank Vogel da Schröder’in etkileyici oyunu ile ilgili açıklamalarda bulundu:

Savunmada kesinlikle böyle bir çabaya ihtiyacımız vardı. Dennis bizim ‘sonuna kadar savaşan’ kimliğimize tamamen uyuyor. LeBron ve AD’nin yanında perimetrede bu şekilde savunma yapabilen ve top yönlendirebilen bir oyuncuya sahip olduğumuzda yenilmesi çok zor bir takım oluyoruz. 

Schröder, AD’nin yeterli etkinlik sağlayamadığı ve aşil sakatlığından dolayı kaçırdığı maçta Lakers’ın “acil durum butonu” olmuş ve LeBron ile birlikte Lakers’ın galibiyetlerinde büyük sorumluluklar almıştı. Schröder’in bu yaptıklarının takım için ne kadar önemli olduğuna değinen koç Vogel, Lakers’ın sezonun ilk periyodunda ligin en iyi rekoruna sahip olmasının nedenini Schröder’in getirdiği mental sertlikten kaynaklı olduğun belirtti.

Sahada olduğu her dakika ortaya koyduğu sertlik, oynadığı hızlı oyun ve tüm pis işler için her zaman ilk onun atlaması savunma derecesinde 1. olmamızın ve böyle iyi bir rekor elde edebilmemizin en büyük sebeplerinden oldu. 

Takımın süper yıldızı Anthony Davis de Schröder’in ortaya koyduklarının ne kadar etkileyici olduğundan bahsetti:

Sahanın her yerinde onu görebilirsiniz. Elleri her zaman topta, hücumda daima doğru adamı bulabiliyor. Kısacası bizim ihtiyacımız olan her şeyi yapıyor. 


Şuradan çeviri: https://lakersnation.com/frank-vogel-praises-dennis-schroder-doing-everything-lakers/2021/02/10/