Lakers, Cousins’ı Oynarken Gördüğü İçin Mutlu

Anthony Davis ve DeMarcus Cousins, sadece eski takım arkadaşları değil, aynı zamanda çok iyi arkadaşlar. Kötü ününün aksine Cousins, akranları arasında çok sevilen birisi ve buna geçen sezon Los Angeles Lakers’ta geçirdiği vakitlerindeki arkadaşları da dahil.

Geçtiğimiz sezon öncesi ön çapraz bağlarının kopması nedeniyle hiç forma giyemese de, gerek antrenman binasında, gerek de normal sezon maçlarında benchteki varlığıyla Cousins, alışıldık birisiydi, neredeyse bir ekstra koçmuş gibi kulübe hizmet ediyordu.

Ama sezon ilerlerken Lakers’ın yeni isimlerle imzalaması gerektiğinden ötürü, takım Markieff Morris ile imzalayabilmek için kadroda yer açmaya karar verdi ve Cousins’ı serbest bıraktı. Tabii ki şampiyonluk yolunda takımda kritik bir rol oynamak için heyecanlıydı.

Şimdi sakatlıklarla geçen birkaç sezonun ardından, Cousins sahalara Houston Rockets formasıyla geri döndü, Lakers da eski takım arkadaşıyla ilk defa karşı karşıya geldi ve karşılaşmadan 120-102 ile galip ayrıldı.

Morris ve Cousins’ın didişmesinin ardından Morris’in oyundan atılmasıyla eski dostların buluşması çekişmeli oldu. Çok geçmeden Cousins da LeBron James’e yaptığı flagrant 2 faulüyle oyundan atıldı.

Ortadaki husumete rağmen Anthony Davis, tüm Lakers ekibinin DeMarcus Cousins’ı sahada oynarken görmelerinden dolayı mutlu olduğunu belirtti. Galibiyetin ardından konuşan Davis şunları ekledi:

Markieff Morris dahil herkes, onu tekrardan sahada görmekten dolayı içtenlikle mutluydu. Kendisi büyük bir yetenek ve saha dışında da iyi bir adam. Herkes mutlu.

Özellikle kendisinin geçen sene takım arkadaşı olarak -ben kendisiyle New Orleans’ta da birkaç sene birlikteydim- onu tekrardan sahada görmekten ve sevdiği oyunu oynamasından dolayı mutluyuz.

Davis aynı zamanda Cousins ve Morris’in arasında yaşanan olayın önemsizliğine vurgu yaptı:

Bence olayı bastırdılar. O iki adam birbirini tanıyor, aralarında sorun yok. Yaşananlar duygulara dayanan bir andı.

Yaşanan tatsız olaylar talihsizlikti ama aynı zamanda ortaya konulan enerjinin ve odaklanmanın da bir kanıtıydı. Lakers maçtan, baştan aşağı farklı bir zihniyet ve konsantrasyonla yaptığı savunmanın getirisiyle galip ayrıldı.

Anthony Davis, Christian Wood Yorumlarıyla Alakadar Olmuyor

Houston Rockets maçına giderken gözler, maçın Anthony Davis ve Lakers etrafında şekilleneceğini söyleyen diğer uzun adam Christian Wood’un üzerindeydi. Bunun Anthony Davis’i sinirlendirip sinirlendirmeyeceği fazlasıyla merağa öncülük etmişti ama tam tersi oldu.

Davis’in açıklamaları şu şekildeydi:

Sadece oraya çıkıp basketbol oynuyorum. Bence çılgınca bir şey söylemedi. Wood’u tanıyorum, New Orleans’ta birlikte oynamıştık. O her zaman, ligde yardım için bana destek veren birisi olmuştur.


Şuradan çeviri: https://lakersnation.com/lakers-genuinely-happy-to-see-rockets-demarcus-cousins-playing/2021/01/12/