Olaylı Maçta Gülen Taraf Los Angeles Lakers Oldu

Los Angeles Lakers, Houston Rockets ile oynayacağı duble deplasman maçlarının ilkini çok da zorlanmadan, 120-102’lik skorla kazanmayı başardı.

Geneli Lakers üstünlüğünde geçen maça damga vuran olay ise Markieff Morris ve eski oyuncumuz DeMarcus Cousins arasında yaşanan gerginlik oldu. Bu olay sonrasında oyuncumuz Morris oyundan atılırken, Cousins’e yalnızca teknik faul çalındı. Kısa bir süre sonra ise Cousins de, LeBron James’e yaptığı sert faul sonrası flagrant faul alarak oyundan atıldı. Olayın yaşandığı görüntüleri aşağıdan izleyebilirsiniz.

Lakers, ilk dakikadan itibaren oyundaki ve skordaki üstünlüğünü hissettirmeye başladı. Anthony Davis, inanılmaz rahat ve etkili bir oyun oynarken, özellikle orta mesafeden neredeyse kusursuz oynadı. İkinci çeyrekte farkı iyice açan Lakers, soyunma odasına 19 sayı farkla giderek maçı tamamen kontrolüne almış görünüyordu.

Rockets, ikinci devreye daha iyi girerek, süperyıldızı James Harden önderliğinde farkı 10 civarına indirse de Lakers özellikle savunmada tekrar ağırlığını koyup maçı kontrolüne almayı başardı. Son çeyreğe 13 sayı farkla önde giren Lakers, çeyreğin başından itibaren farkı 15-20 aralığında tutmayı başardı.

Maçın en etkili oyuncusu Anthony Davis olurken; 12’de 9 (%75) şut yüzdesiyle 27 sayı ve 3 blok ile oynadı.

Lakers’ta özellikle dikkat çeken bir diğer isim ise genç yıldız adayı Talen Horton Tucker oldu. Uzun kollarının yardımıyla çaldığı toplar ve zorlu pota altı bitirişleriyle dikkat çeken THT, 8’de 7 saha içi şut yüzdesi ile 17 sayı, 5 ribaund ve 4 top çalma ile oynayarak maçın en etkili isimlerinden biri oldu.

Öte yandan Lakers’ta LeBron James, sakin bir maç geçirmesine rağmen 18 sayı, 7 ribaund, 7 asist ile istatistik kağıdını doldurmayı başarırken, nefis de bir asiste imza attı.

Sakatlıktan dönen KCP, düşük şut yüzdesine ve yalnızca 7 sayı kaydetmesine rağmen iyi bir görüntü verdi.. Kyle Kuzma 13 sayı, Montrezl Harrell 16 sayı, 8 ribaund ve Dennis Schröder 8 sayı, 7 asist ile oynadı.

Yine Houston Rockets ile oynayacağımız sıradaki maç, Salı gecesini Çarşamba’ya bağlayan sabah 4’te başlayacak ve S Sport’tan canlı yayınlanacak.