Schröder, LeBron’u Tamamlamak İstiyor

Dennis Schröder, Oklahoma City Thunder’dan takaslanmasından hemen sonra Lakers’ın ilk 5 başlayan oyun kurucusu olmak istediğini açıklamıştı.

Bu sezon öncesi döneminde, Frank Vogel’ın en büyük görevi Dennis Schröder’i takım için yararlı bir konuma getirmekti. Geçen sezon benchten verdiği katkıyla Thunder’da parlamış ve sezonun en iyi 6. oyuncusu oylamasını ikinci sırada tamamlamıştı.

Tabii ki LeBron James, LA’de geçen sezon oyun kurucu rolünde harikalar yaratmıştı. Schröder ise halihazırda LeBron’dan topu almak için değil LeBron’u tamamlamak için geldiğini söyledi.

Ona yardım etmeyi deneyeceğim, daha fazla galibiyet getirmeye, ona yardımcı olmaya çalışacağım. Birine ihtiyaç duyduğunda ve “Dennis, topu sen getir.” dediğinde bunu yapacağım.

Schröder, aynı zamanda James ile oyun kurucu görevlerini paylaşma konusunda konuştuğunu, özellikle de Oklahoma City Thunder’da, Russell Westbrook ve Paul George şovu üstlenirken dahi topla oynadığını vurguladığını belirtti.

Günün sonunda, eğer James oyundaysa topu o yönetecektir ama topsuz oyunda koşularımla, top arası kesmelerimle veya her ne yapmam gerekiyorsa onu yaparak düzgün bir iş ortaya koyabileceğimi düşünüyorum. Geçen sene OKC’de bile üç oyun kurucuyla bunu yaptım, yani alışığım. Galibiyetlerin gelmesi için her ne yapmam gerekiyorsa onu yapacağım.

James, Top Hakimiyetini Paylaşmak Konusunda Açık

James, Lakers’ta tam bir oyun kurucuya evrildi ve kendini tamamen yaratıcı bir oyuncu olarak belirledi, bu durum geçen sezonki başarının kilidiydi.

Ama 35 yaşındaki oyuncu, bu sezon yeni bir düzeltmeye açık olduğunu ve Marc Gasol, Dennis Schröder gibi kaliteli isimlerin takıma eklenmesinin ardından top kontrolü rolünden feragat edebileceğini söylemişti.

Eğer koç ekibi veya oyuncular bana gelip geçen sezon yaptığımdan daha çok skor üretmem gerektiğini söylerlerse veya daha çok asist yapmayı denememi veya daha çok savunma yapmamı her neyse, ben sadece kazanmak istiyorum.


Şuradan çeviri: https://lakersnation.com/lakers-news-dennis-schroder-wants-to-complement-lebron-james/2020/12/19/