Lakers, Kadrosuna Bir Uzun Daha Katmak İstiyor!

Geçen sezonun başlangıcında kadrosunda Javale McGee, Anthony Davis ve DeMarcus Cousins’i bulunduran Lakers, Cousins’ın yaşadığı ağır sakatlığın ardından Dwight Howard’ı kadrosuna katmış ve normal sezonda rakiplerine elde ettiği fizik avantajı sayesinde mutlak bir üstünlük kurmayı başarmıştı.

Dwight Howard, normal sezon ve play-off’larda gösterdiği harika performans sayesinde daha yüksek miktarlarda kontrat almak için serbest oyuncu statüsüne geçmiş ve daha sonrasında Philedelphia 76ers ile anlaşmaya varmıştı.

Howard’ın gitmesiyle beraber uzun rotasyonunu tekrar doldurmak isteyen yönetim, hiç beklenmedik bir şekilde şehrin bir diğer takımı Los Angeles Clippers’tan Montrezl Harrell eklemesini yapmış ve Aralık ayının sonunda başlayacak şampiyonluk yarışında iddiasını daha da güçlendirmeyi başarmıştı. Kısa rotasyonunda ise Rondo’nun kaybedilmesine karşın, KCP ile tekrar sözleşme yenilenmesi ve Matthews, Schröder gibi isimlerin takıma kazandırılması taraftarlar için oldukça heyecan verici bir deneyim olmuştu.

Her ne kadar Montrezl Harell uzun rotasyonunda olsa da, Pelinka ve ekibi mevcut kadro ile yetinmeyecek gibi görünüyor. Bu oyuncuların yanına bir uzun daha eklemek isteyen yönetimin hedefindeki isim ise Marc Gasol…

New York Times’tan Marc Stein’ın haberine göre, Marc Gasol ile Los Angeles Clippers da ilgilenmekte. Serge Ibaka’dan sonra takımlarına eklemek için rekabet edecekleri ikinci uzun olan Gasol’un şu anda nereyi tercih edeceğine dair herhangi bir bilgi bulunmamakta.

Bu bilgilerin yanında Lakers’ın canını sıkacak finansal sınırlamalar da kendini göstermeye başladı. Sınırlamalardan kaynaklı ise Lakers’ın Gasol’a önereceği çok fazla bir miktar bulunmamakta. Clippers bu durumda mali açıdan bir adım öne geçiyor. Kısacası Gasol, Lakers için imkansız değil; fakat oldukça zor bir ihtimal olarak gözüküyor.

Lakers’ın seçenekleri tabii ki de Gasol ile sınırlı değil. Şu anda boşta bulunan Harry Giles ve Dewayne Dedmon, hamle yapılması muhtemel oyuncular konumunda bulunuyor. Maalesef ki ikisi de geçen sezon Dwight Howard’ın savunmada diğer uzunlara karşı yarattığı sıkıntıyı yaratamayacaklar; ancak takıma katkı verecekleri konusunda şüphemiz yok.

Bir diğer yanda ise DeMarcus Cousins’ı tekrar kadromuzda görmek kimse için sürpriz edici bir durum olmayacaktır. Büyük uzunların karşısında durabilecek fizikte ve ucuz bir kontrata da sahip olan oyuncu, geçtiğimiz sezon Lakers oyuncuları -özellikle LeBron ve AD- ile iyi ilişkiler edinmişti. Hala “iyi” oynayıp oynayamayacağına dair belli endişeler var olsa da bu endişeler Harrell, JaVale McGee ve Anthony Davis’in arkasında son derece sınırlı bir role sahip olmasıyla hafifletilebilir.

Bu ihtimallerin en optimal ihtimaller arasında görünmediği açık olsa da cap space ve sınır aşmadan kaynaklı vergi yükümlülüklerinin artması, Lakers’ın tercihlerini oldukça sınırlandıran iki etken oluyor. Hali hazırdaki kadro şampiyonluk için gayet de yeterli olsa da Rob Pelinka istediğini gerçekleştirmek için mutlaka bir yol bulacak ve Lakers’a ihtiyacı olduğu düşünülen uzunu takıma kazandıracaktır.


Şuradan çeviri: https://www.silverscreenandroll.com/2020/11/21/21589299/nba-free-agency-rumors-lakers-center-marc-gasol-clippers-montrezl-harrell