Kral, Oybirliğiyle FMVP!

Los Angeles Lakers, beklenenden bir maç daha uzayan seride mücadeleci rakibi Heat karşısında sonunda gülmesini bildi ve 2019-2020 sezonunu şampiyon tamamlayarak ezeli rakibi Boston Celtics ile şampiyonluk sayılarını eşitlemiş oldu. LeBron James üç ayrı takımla dördüncü FMVP’sini elde ederken bu ödüllerin hepsini de oybirliğiyle kazanmış oldu. Anthony Davis de harika bir final dönemi geçirmiş olmasına rağmen son düzlükte LeBron’un bir adım daha öne çıkması FMVP’sini Kral’a kazandırdı.

Takımın sayı, ribaunt ve asist kralı olan James, ayrıca altıncı maçta yaptığı 28 sayı 14 ribaunt 10 asistlik triple-double ile de MVP’yi haketmekten çok daha fazlasını başardığını gösterdi.

Sezona girildiğinden beri LeBron James ile alakalı herkesin kafasında onlarca soru vardı. Geçen sezon yaşadığı kariyerinin ilk majör sakatlığı olan kasık sakatlığı, Lakers ekibini play-off’ların dışına itmişti. Bu sezon ise tekrar eski seviyesine çıkıp çıkamayacağı, yeni ekibiyle ne kadar uyum yaşayabileceği ve en önemlisi de yeni rolüne ne kadar adaptasyon sağlayabileceği medyanın gündeminden hiç düşmemişti.

Bu şüphelere ve soruları en iyi yanıtı oynadığı oyunla veren LeBron James, sezon bittiğinde MVP sıralamasında ikinci sıradaydı, AD ile beraber Lakers’ı tekrardan şampiyonluk potasına soktu ve veteran kariyerinde bir ilke imza atarak ligin asist kralı (10.2 ast/gm) oldu.

Final serisi boyunca Miami, özellikle Jimmy Butler’ın kazanma iradesi ve Pat Riley öncülüğünde kazanmış oldukları kulüp kültürü sayesinde harika bir takım oyunu sergilemiş ve Lakers ile rekabet edebileceğini göstermişti; fakat günün sonunda hala ligin en iyi oyuncusu olduğunu hatırlatan LeBron, Miami’nin bir sürpriz yapmasına izin vermedi ve evine dördüncü şampiyonluk yüzüğü ile dönmeyi başardı.


Şuradan çeviri: https://lakersnation.com/lakers-news-lebron-james-unanimous-bill-russell-nba-finals-mvp/2020/10/11/