Los Angeles Lakers 104 – 115 Miami Heat

Los Angeles Lakers, eksik Miami Heat’e karşı serinin 3. maçında, Jimmy Butler’ın 40 sayı 11 ribaund 13 asist 2 top çalma ve 2 blokluk mükemmel performansına cevap veremedi ve serinin 2-1’e gelmesine engel olamadı.

Öncelikle Miami Heat’e hakkını vermemiz gerekiyor. En önemli üç oyuncusundan ikisinin olmadığı üst üste ikinci maçta çok rahat bir şekilde sinebilirlerdi. Ama onlar, neredeyse tüm sezonu “underdog” olarak geçirdikleri için, bulundukları konuma çok alışıklar. Ve artık underdog yıldızlığın poster çocuğu olan Jimmy Butler, belki de kariyerinin en iyi maçını bu üçüncü maça saklamış. Lakers’ın rüzgarı arkasına aldığı ve öne geçtiği anlarda da buldukları üçlük isabetleri ve Butler’ın potaya gitmeleriyle tekrar farkı açıp galibiyeti almayı bildiler.

Lakers tarafına geldiğimizde ise bir miktar hayal kırıklığı, bir miktar da “Biz bu hikayeyi biliyoruz.” havası hakimdi. İlk çeyreğe yavaş başlayan ve 1. maça benzer bir şekilde 13 sayı geriye düşen Lakers ilk çeyreği sadece 3 sayı geride bitirdi. İlk çeyrekteki 10 top kaybı ise hiçbir şekilde açıklanamayacak bir istatistikti. İkinci çeyrekte de Heat’in farkı açmasına çeyrek sonunda cevap verip devreye 4 sayı geride girdi Lakers. İlk yarıda maça çok pasif başlayan Davis faul problemine girerek iyice oyundan düştü. Takımı taşıyan oyuncu ise ilk yarıda 16 sayı 6 ribaunt 6 asist yapan LeBron James idi. Üçüncü çeyrekte bir daha Heat farkı açtı ve Lakers yine cevap verdi ve bu reaksiyonu son çeyreğe de taşıyıp 91-89 öne geçmeyi başardı. Ama bir türlü devreye giremeyen Davis, yorgun bir LeBron James ve Morris ile Kuzma dışında hücumda hiçbir katkı alınamayan rol oyuncuları yenilgiye engel olamadılar.

Lakers adına maçın en iyi oyuncusu LeBron James’ti. 25 sayı 10 ribaunt ve 8 asist ile oynayan James, yaptığı  top kaybı ve maçın sonundaki etkisizliği ile yorgunluğunu belli eden bir maç çıkardı. Anthony Davis ise kariyerinin en kötü playoff maçını çıkardı. Hem faul problemine girerek savunmada oyundan düşmesi hem de hücumda Miami savunmasına karşı istediği fırsatları bulamamasıyla sahanın en kötülerindendi.

Genel olarak baktığımızda ise bu sezon normal sezonda çok sık gördüğümüz ve playofflarda da her seride en az bir defa gördüğümüz, Lakers’ın rölantide götürüp, enerjisini koruyarak oynayarak kaybettiği bir maçtı bu. Portland 1. maçı ve Nuggets 3. maçı en iyi örnekleri diyebiliriz bu tarz maçlar için. Lakers hem normal sezonda hem de playofflarda böyle kötü maçlardan sonra reaksiyon göstermeyi bildi ve 4. maçta da bunu göstereceklerine güvenimiz tam. Bir sonraki maç 7 Ekim Çarşamba, saat 04:00’da oynanacak.