Lakers Şampiyonluk İçin Kenetlendi

Takım kimyası, LeBron James ve Anthony Davis gibi süper yıldız ikiliye sahip olmanın yanı sıra, tüm sezon boyunca Los Angeles Lakers’ı diğer takımlardan ayırt eden özelliklerinden biri oldu. İkinci maçın son pozisyonunda Anthony Davis’in attığı maç kazandıran şutun ardından takımın gösterdiği sevinç de ekip içindeki bağların ne kadar özel olduğunu gösterdi.

LeBron James’in yaklaşık bir sene önce Las Vegas’ta gerçekleştirdiği takım yemeğinden beri Los Angeles ekibinin kimyası günden güne artmaya devam ediyor. Danny Green de şu anda takım arasındaki ilişkinin çıktığı seviyeyi, en son 17-3’lük sezon başlangıcında gördüğünü açıkladı.

Daha önce çok önemli takımlarda oynadım, şampiyonluklar yaşadım; ancak galibiyet sayılarından daha önemlisi takım içindeki bağlardır. Lakers’a gelmeden önce oynadığım takımlardaki -özellikle de San Antonio Spurs- saha içinde oluşan kimya olağanüstüydü. Fakat burada saha dışında da birbirimiz ile olan ilişkimiz çok iyi. Sezon başında gittiğimiz Çin gezisinin bu konuda ekibimize çok şey kattığını düşünüyorum. Şu ana kadar her şey çok güzel ilerliyor ve bunu bu şekilde devam ettirmek istiyoruz.

Takım içindeki kimyanın kanıtının en büyük göstergesi, maç sonrasında oyuncuların sosyal medyadan birbirleri ile kurduğu etkileşim oldu. Genç oyuncu Talen Thornton-Tucker’ın sevinirken Davis tarafından yere “çarpılması” gündeme oturan eğlenceli konulardan biri olmayı başardı.

Lakers, sezon içinde de sezonun tekrar başlamasının ardından da en çok konuşulan takım oldu. Sezon başında takımdan ayrılması düşünülen Rajon Rondo gibi zor bir karakterin hem saha içinde hem de saha dışında takıma nasıl bir katkı sağlayacağı herkesi endişelendiriyordu. Boston ve Chicago’da yaşadığı sorunların ardından Lakers’ın yeni sezon hedeflerine ve yeni takım arkadaşlarına ne kadar adapte olacağı merak konusuydu. Ayrıca Dwight Howard’ın yıllar boyunca yaşadığı istikrarsız performanslardan ve saha dışında yaşadığı skandallardan sonra kimse ondan şu anda gösterdiği hem oyundaki hem de kenardaki katkının yarısını bile vermesini beklemiyordu. Ancak hem bu oyuncuların bireysel çabalarla takımın bir parçası olmak istemeleri hem de LeBron James’in olağanüstü liderlik özellikleri nedeni ile takımdaki herkes birbiri ile iyi bir ilişkiye sahip ve herkes bu takımın saha içindeki potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunun bilincinin farkına varmış gibi gözüküyor.

Frank Vogel’in, KCP’nin çemberleri dövdüğü zamanlarda ona olan güvenini hiç kaybetmediğini her zaman medyada duyurması, kenar oyuncuların şutlardan sonra adeta kendileri sahadaymış gibi sevinmeleri, oynamasalar bile bu takımın bir parçası gibi hissettiklerinin en büyük kanıtı olarak gözüküyor. Bu konuda Frank Vogel ve LeBron James’in çok büyük bir rol oynadığını söylemek gerekiyor.

Los Angeles Lakers’ın kenar oyuncuları sezon boyunca her türlü duygularını açıkça dile getirmekten hiçbir zaman çekinmedi. Bu yüzden de Davis’in maç kazandıran son saniye basketinden sonra bu şekilde tepki verilmesi sürpriz değildi. Bir Denver Nuggets veya Clippers taraftarı değilseniz de görmesi oldukça zevkli bir andı.


Kaynak: https://lebronwire.usatoday.com/2020/09/21/lakers-chemistry-shines-during-celebration-of-anthony-davis-game-winner/?utm_source=thescoreapp