Lakers, Play-off’lara Hazır Hissediyor

Los Angeles Lakers, sezonun devamı için Bubble’a geldiğinden beri sadece Utah Jazz karşısında -belki bir de Clippers karşısında- iyi hücum performansı gösterebildi. Tüm sezon boyunca Lakers ekibinin en büyük silahlarından biri olan takım içi kimya ve motivasyon, Orlando’ya gelindiğinden itibaren artık ortalardan yok olmuş gibi gözüküyor. Haliyle de taraftarlar bu durumdan hiç hoşnut değiller ve Lakers’ı izlerken de takımımız oldukça “ruhsuz” gözüküyor.

Lakers ekibi de daha önce paylaştığımız gibi şutlarında ritmi bulacaklarına ve playofflara hazır olacaklarına inanıyorlar. Bu açıklamalarını da tecrübelerine dayandırdıklarını iddia eden koç Vogel, kritik Denver galibiyeti sonrası şu açıklamaları yaptı: “Son iki maçta savunma performansımız aşağıya doğru gitti. Bunun farkındayız ve açıkçası bunu bekliyorduk. Çünkü hücumdaki performansımızı arttırabilmek için bu alana ağırlık vermeye başlamıştık; ancak tekrardan savunmada eski sertliği sağlayabileceğimize güvenim tam. Son maç bittikten sonra bir haftalık bir hazırlık süremiz olacak. Bu bizim için yeterli ve uzun bir süre. Bu zaman içerisinde işleri rayına oturtabileceğimizi düşünüyorum ve bu ekiple playofflara özgüvenli bir şekilde gireceğimize inancım tam.

Bu aralıkta hem kendilerini geliştirmeye çalışacak, hem de playoffta karşılaşacakları ekiplerin zaaflarına yoğunlaşacak olan oyuncuları zorlu bir süreç bekliyor; zira daha önce de değindiğimiz gibi bütün takımda süregelen formsuzluk, şutlara iyice yansımış durumda. Playofflarda Bradley’in yokluğunu hissetmemek için Caruso ve Kuzma’nın çok daha büyük sorumluluklar alması gerekiyor. Ancak bir yandan da bu oyuncuların daha önce hiç playoff oynamadıklarını hatırlatalım.

Sertliğin daha da artacağı bu dönemlerde zaten şut ritmini kaybetmiş ekibimizin ise nasıl artılara geçeceği merak konusu. Bizim endişelerimize rağmen, NBA tarihinin en büyük oyuncularından ve playoffların üstadı LeBron James de koç Vogel gibi umutlu konuştu: “Playofflara girerken yaptığınız hazırlık normal zamanlardakinden farklı oluyor. Karşılaşacağınız takmlar üzerine saatlerce çalışır, onlar hakkında videolar izlersiniz. Çünkü onlarla ard arda oynayacağınızı bilirsiniz. Şu an, kişisel konuşmak gerekirse, zihinsel olarak playoff modunda değilim. Fiziksel olaraksa o moda girmeye çok yakınım. Her geçen gün buraya daha çok alışıyorum ve kendimi daha iyi/gelişmiş hissediyorum. Zihinsel olarak takımımın da hala playoff seviyelerine çıkmış olduğunu düşünmüyorum, ancak oralara çıkacağız. Daha playofflar gelemeden o seviyelere çıkmaya çalışmak gereksiz, çünkü bunun için çok fazla efor ve enerji harcamanız ve odaklanabilmeniz gerekiyor.

İyi tarafından bakmak gerekirse, Lakers bu güne kadarki maçlarda çok yüksek bir efor sarf etmedi. Bu demek oluyor ki playofflar için yeterli miktarda enerjileri olacaktır.

Ayrıca bu sezonun bize gösterdiği önemli şeylerden biri de Lakers’ın büyük sahnelerde oynamayı ne kadar sevdiği. Tüm maçları kazanamasalar da her zaman sonuna kadar mücadele ettiklerini ve bunu yapmaya devam edeceklerini herkese kanıtladılar. Bu takıma inancımızın her zaman yükseklerde olmasının en büyük sebeplerinden biri de bu.

Tecrübe avantajımızın ritimli şut performansı ile birleşmesi, bunun yanı sıra ekibin tekrardan aralarındaki coşkulu ilişkiye geri dönmesi takımımızın şampiyonluk yolundaki kilitlerini çok rahat açacakmış gibi gözüküyor.


Şuradan çeviri: https://www.silverscreenandroll.com/2020/8/11/21363639/lakers-news-nba-playoffs-preparation-lebron-james-physically-read