LeBron: “MVP Ödülü Beni Motive Etmiyor!”

Los Angeles Lakers’ın tecrübeli süperstarı LeBron James, bu sezon sergilediği müthiş ve istikrarlı performansıyla takımını Batı Konferansı’nın zirvesine çıkarırken, sezonun En Değerli Oyuncusu (MVP) ödülünü alma ihtimali hakkında açıklamalarda bulundu. 35 yaşındaki yıldız oyuncu, kariyerinde tam dört kez bu ödüle layık görüldü, ancak kendisi hiçbir zaman ana hedef olarak bu tarz ödüllere odaklanmadığını belirtiyor. James, durumu şöyle özetliyor;

Normal sezon MVP’liği beni hiçbir zaman motive etmedi. Bu oyunu oynamış en iyi oyuncu olmak beni heveslendiren şey. Bu da birkaç kez MVP ödülü almamı sağladı. Sezon başlarken ‘Lig MVP’si olmak istiyorum’ demiyorum. Ben sezona ‘Bu takımın en değerli oyuncusu ve dünyanın en iyi oyuncusu olmak istiyorum.’ motivasyonuyla giriyorum. Oyunumun ulaştığı seviye ve vücuduma gösterdiğim özen de bunun sonucu. Liderlik, oynadığım maçlar, takım arkadaşlarımın benden nasıl beslendiği ve sözlerimin takımı ne kadar etkilediği bence önemli şeyler. Liderliğin bununla çok ilgisi var. Bu yüzden dünyanın en iyi basketbolcusu olmak için birçok etmen var. İşin sadece basketbol tarafı değil.

James, bu ödülü 4 kez kazanarak Wilt Chamberlain’i yakaladı. Önünde bulunan isimler ise 5’er kez ile Michael Jordan, Bill Russell ve 6 kez ile Kareem Abdul-Jabbar.

LeBron bu sezon 25.4 sayı, 7.8 ribaund ve 10.7 asist ortalamalarıyla oynuyor.