Team LeBron 157 – 155 Team Giannis

LeBron James ve Giannis Antetokounmpo kaptanlığında iki takımın mücadelesi, son yılların en sert ve çekişmeli All-Star maçılarından birine sahne oldu. Hücum fauller, sert müdahaleler, tartışmalı hakem kararları.. Son çeyrek adeta sıkı bir play-off maçının son dakikaları gibi gergin ve ciddi geçti. Ve 157 sayıya ulaşanın kazanacağı maç sonunda Anthony Davis, kullandığı iki serbest atıştan ikincisinde isabet bularak takımını galibiyete taşımayı başardı.

LeBron James, maç 156-155 iken içeri devrilen Anthony Davis’e pası gönderdi ama Davis, pota dibinde Kyle Lowry’nin faulüne maruz kalınca, serbest atış çizgisine geldi. Birini isabete çevirmesi durumunda takımına galibiyeti getirecekti ve ikinci atışta isabet bularak Team LeBron’u galibiyete taşımayı başardı. Team LeBron oyuncuları, maç sonu büyük bir sevinç yaşadılar.

Anthony Davis’in memleketi olan Chicago’da oynanan mücadele, 2010’daki Doğu Karması’nın galibiyetiyle sonuçlanan 141-139’luk maç sonrası, son yılların en çekişmeli All-Star maçına sahne oldu.

Los Angeles Lakers’tan LeBron James 23 sayı, 5 ribaund ve 8 asistle oynarken; Anthony Davis de 20 sayı ve 9 ribaund üretti.

Maçın MVP’si ise, LeBron’un takımından 30 sayı üreterek maçın en skorer oyuncusu olan Kawhi Leonard oldu. Bildiğiniz üzere, bu seneki MVP ödülünün ismi, Kobe’nin anısına “Kobe Bryant MVP Ödülü” olarak değiştirilmişti. Leonard da maç sonunda: “Bana öğrettiği her şey için ona çok teşekkür ederim. Bu ödül Kobe içindi.” şeklinde konuştu.