DeMarcus Cousins, Play-off’ta Dönebilir

Los Angeles Lakers’ın sezonundaki dönüm noktalarından biri DeMarcus Cousins’ın yazın oynadığı bir hazırlık maçında ön çapraz bağlarını koparması oldu. Lakers bu sakatlık nedeniyle risk alıp, Dwight Howard’ı pivot pozisyonunu doldurması için kadroya kattı. Howard ve McGee ikilisi ise beklentileri aşıp, pivot pozisyonunu takımın en önemli artılarından birine dönüştürdü.

Yine de, Cousins’ın yetenek seviyesine ne 34 yaşındaki Howard ne de McGee yetişebilir. En büyük merak konularından biri de Cousins’ın bu takımda Pelicans’tan eski takım arkadaşı Anthony Davis ile nasıl uyum yakalayacağı olarak kalacak. Ama eğer Lakers koçu Frank Vogel’ın sözlerine bakarsak, bu ikiliyi birlikte sahada görme şansımız hala var.

Vogel, cumartesi günü yapılan All-Star medya gününde Cousins hakkında da konuştu:

Playoff’a kadar iyileşecek gibi görünüyor. Zamanı geldiğinde fiziksel, oyun ritmi, zamanlama gibi pek çok konuda hangi seviyede olduğuna bakmamız gerekiyor. Ama bu sezon sahalara dönme ihtimali bulunuyor.

Lakers, Cousins’ın sahalara dönme ihtimali olduğunu birkaç aydır söylüyor. Ancak Cousins’ın son iki sezonda geçirdiği Aşil kopması, quadriceps yırtığı ve son olarak da ön çapraz bağ yırtığı sakatlıklarını hesaba katınca, Lakers’ın Cousins’a dönme baskısını yüklemesi çok da mantıklı durmuyor. Özellikle de McGee ve Howard’ın ne kadar iyi oynadığını da düşününce.

Geçen sezon Warriors’ın Cousins’ı Playoff’ta sakatlıktan döndürüp sahaya sürmesinin çok da iyi sonuçlanmadığını gördük. Aynı zamanda bu kadar kritik bir dönemde takıma adapte etmeye çalışmak, tüm sezon birlikte oynamış ve rolleri oturmuş bir takımın ritmini de bozabilir.

Belki de Cousins dönebilir muhabbetleri, buyout’tan bir oyuncu alınacağı zaman takımdan yollanacak oyuncunun Cousins olmaması için bir mazeret de olabilir. Cousins hem LeBron hem de Davis’in yakın arkadaşı ve büyük olasılıkla Lakers önümüzdeki sezon için de Cousins ile kontrat uzatmayı düşünüyor. Cousins yerine Daniels gibi bir oyuncu ile yolları ayırmak, eğer Lakers’ın böyle bir planı varsa çok daha mantıklı duruyor.

Sonuç olarak son iki sezonda tam 3 tane ciddi sakatlık yaşamış bir oyuncunun dönüşü için beklenti yaratmak, Lakers açısından çok da akıl karı durmuyor.


Şuradan çeviri: https://lakersoutsiders.com/2020/02/16/frank-vogel-demarcus-cousins-injury-return-playoffs/