LeBron James, Bu Kez Asistleriyle Tarihe Geçti

Los Angeles Lakers’ın süperstarı LeBron James, her sezon insanları farklı şekillerde şaşırtmayı başarıyor. Geçtiğimiz ay 35 yaşına giren yıldız oyuncu, bu sezon oyun yapısındaki değişikliği ve artan asist ortalamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Saha görüşü ve pas yeteneğinin üst düzey olduğunu zaten biliyorduk, kariyerinde de topu elinde isteyen bir yapısı vardı, ancak bu sezon tam anlamıyla bir oyun kurucu rolüne soyunmuş durumda.

Haliyle bu durum asist rakamlarına da yansıyor. Kariyerinde 17. sezonunu oynayan LeBron James, bu sezon 10.7 asist ortalamasıyla NBA’in zirvesinde! Ayrıca yıldız oyuncu, bu sabah Cleveland Cavaliers’a karşı oynadığı oyunla birlikte tüm zamanların asist krallığı listesinde 9.062 asist ile Detroit Pistons efsanesi Isiah Thomas’ı geride bırakarak 8. sıraya yükseldi. LeBron’un önünde artık aynı zamanda yakın arkadaşı olduğu ve aktif kariyerini sürdüren Chris Paul var (9.436).

Listenin altıncı sırasında Oscar Robertson yer alırken, beşinci sırada 10.141 asist ile bir başka Lakers efsanesi olan Earvin Magic Johnson bulunuyor. İkinci ve üçüncü sıralarda yakın geçmişin efsane oyun kurucuları Jason Kidd (12.091) ve Steve Nash (10.335) yer alırken, ilk sırada Utah Jazz’in efsane oyuncusu John Stockton, 15.806 asistle kırılması imkansız bir rekora sahip.