Lakers’ta Transfer Dedikoduları Bitmiyor!

Piyasanın hareketlenmeye başladığı şu dönemde, Los Angeles Lakers’ın adının birlikte anıldığı oyuncu sayısı da giderek artmaya başladı. Daha önce Lakers’ın eksikleri ve bu eksikleri nasıl doldurmaya çalışabileceğine değinmiştik. Bu yazımızda da bunlara ek olarak, Lakers ile anılan oyuncular kimler, bu dedikodular ne kadar gerçekçi ve bu oyuncular takıma ne kadar fayda sağlayabilir sorularını cevaplayacağız.

Darren Collison

Transfer piyasasının sürpriz yumurtadan çıkan ismi Collison, yazın pek çok takamın radarında iken, tekliflerin hepsini geri çevirip emekliliğini açıklamıştı. Ne istedi, ne planladı, ne aradı da bulamadı bilinmez ama bildiğimiz şey Collison’ın yetenek kartına sahip bir oyuncuya Lakers’ın çok ihtiyacı olduğu. Collison ile ilgili son haberler onun Şubat’taki takas dönemi bitişini bekleyeceği yönünde. Collison’a talipler listesinin tepesinde de iki Los Angeles takımı yer alıyor. Lakers açısından bakarsak kesinlikle kadroya eklenmesi gereken bir oyuncu Collison. Bunun için Daniels mı Cousins mı Rondo mu kadrodan çıkarılır, orası bilinmez ama kadrosu şimdilik dolu olan Lakers’ın Collison’ı eklemek istiyorsa birilerine yol vermesi gerekiyor.

Collison açısından bakarsak da, eğer aradığı şey iddialı bir takımda katkı vermek ise, Clippers gibi pozisyonunda pek çok oyuncu olan bir takım yerine, Lakers gibi önü daha açık ve rolü daha net olacak bir takımı tercih etmesi mantıklı duruyor. Eski takım arkadaşı Matt Barnes da bir programda Collison ile Rivers ilişkisinin limoni olduğuna dair imalarda bulunmuştu. İddia doğruysa, Lakers lehine durumlara bunu da ekleyebiliriz.

DJ Augustin

Augustin de adı Lakers ile anılan oyunculardan biri. Yedek oyun kurucu bulmak konusunda ciddi gözüken Lakers’ın Augustin’i eklemek için de seçenekleri araştırdığı söyleniyor. Ne kadar doğru bilinmez ama Collison’ın olmadığı bir senaryoda düşünülebilir. Lakers’ın çok fazla önerebileceği bir parça kalmadığı için, bu hamlede Magic’in isteklerinin ne olduğu önem kazanıyor. Lakers’ın 2023’e kadar verebileceği bir ikinci tur draft hakkı bile yokken, nasıl bir takas gerçekleştirebilecekleri ciddi bir soru işareti.

Augustin’e baktığımızda, Collison ile benzer özelliklere sahip bir oyuncu. Bir tık alt seviyesi olsa da, Augustin de iyi bir şutör ve asist/top kaybı oranı elit seviyede. Zaafları da benzer. Ama Augustin’i almanın tek yolunun takas olması onu biraz daha geri plana atıyor.

Bogdan Bogdanovic

Son günlerde adı Lakers ile en ciddi anılan oyuncuydu Bogdanovic. Özellikle de Kings’in de Kyle Kuzma ile ilgilendiği konusunda haberler gelmesi, Lakers taraftarlarını heyecanlandıran bir gelişmeydi. Çünkü Bogdanovic tam olarak Lakers’ın aradığı, Kuzma’nın dönüşmesini istediği oyuncu ve Lakers’ın şampiyonluğa bu kadar yakın gözüktüğü bir sezonda bekleme lüksü yok.

Bogdan hem kenardan gelen skorer rolünü, hem de oyun kurma sorumluluğunu üstlenebilecek, baskıdan çekinmeyen hatta baskı altında performansı artan bir oyuncu. Aynı zamanda LeBron’un 4, Davis’in 5 oynadığı beşlerde de rolü 2. top yönlendirici olacak ve bu rolü de layıkıyla yerine getirebilecek bir oyuncu.

Bu takas için tek soru işareti, Kings’in ne beklediği. Geçtiğimiz yaz yaptıkları kontratlar ve ileride Fox’a ve Bagley ile imzalayacakları yüklü kontratları da hesaba katınca, Bogdanovic ile uzun vadeli bir anlaşma yapmama olasılıkları yüksek. Lakers’ın ise, daha önce de belirttiğimiz gibi, çok fazla takas malzemesi bulunmuyor. Bu sezon Kyle Kuzma’nın görece düşen değeri de bu konuda pek yardımcı olmuyor.

Eğer Kings Kyle Kuzma’nın düşük ve kontrol edilebilir kontratını, sezon sonu serbest kalabilecek Bogdanovic’e tercih ederse Lakers’ın en bariz eksiklerinden biri, ideal bir parça ile doldurulmuş olacak. Bu sürecin nasıl sonuçlanacağını heyecanla bekliyoruz.

Davis Bertans

Aslında Bertans haberi biraz daha boş NBA söylentisi havasındaydı. Bir Washington Wizards yazarının ortaya attığı iddiaya göre, Sixers-Hawks-Lakers-Celtics-Nuggets Bertans ile ilgilenen takımlar arasında gözüküyor. Lakers gibi şut problemi çeken bir takımın Bertans gibi elit bir şutör ile anılması çok da normal. Bertans gibi perdeden çıkıp üçlük atabilen bir oyuncunun eksikliği, Lakers’ın şut problemlerinin baş nedenlerinden biri.

Lakers açısından Bertans’ın nasıl elde edilebileceği kısmına geldiğimizde ise işler biraz sarpa sarıyor. Çünkü Davis takasından sonra Lakers’ın her hamle olasılığında bahsettiğimiz gibi, Lakers’ın kadro esnekliği çok sınırlı. Draft hakları neredeyse hiç yok, genç parça olarak da sadece Kuzma ve THT kaldı. Kuzma’nın çıkılmadığı ve draft hakkı verilmediği bir senaryoya Wizards’ın tamam demesi de çok zor gözüküyor. Bu yüzden Bertans ile ilgilenme biraz daha piyasa araştırması gibi görünüyor.

Marcus Morris

Dedikodu yüzdesi haber yüzdesinden önde olan bir söylenti de Marcus Morris ile Los Angeles takımlarının ilgilendiği yönünde. New York Knicks geçtiğimiz yazda pek çok 1+1 kontrata imza atarken akıllarındaki en önemli plan bu oyuncular karşılığında parça toplayabilmekti. Marcus Morris ise biraz kaotik bir şekilde tek yıllık 15M’lık bir kontrata Knicks kadrosuna eklenmişti.

Kötü giden Knicks sezonunun, nadir parlayan noktalarından olan Morris için tepeye oynayan takımların fırsat kolladığı ve bu takımların başında da Lakers ve ötekiler(*) olduğu iddia ediliyor. Bu iddiadaki problemlerden en önemlisi ise Morris’in 15M’luk kontratının pek çok hamleyi kısıtlaması.

Özellikle Lakers açısından Morris’i almaya çalışmak demek en azından Green ya da KCP’den birinin pakete eklenmesi demek. Bu yüzden Morris’in kontratının fesih edildiği çılgın bir senaryo dışında Marcus Morris’in Lakers’a gelmesi çok gerçekçi gözükmüyor.

Bonus: Derrick Rose

Son olarak da adı çıkmamış ama çıkması çok makul gözüken bir isme değinmek gerekiyor. Yıllardır ligin dibine oynamak yerine, NBA’de bulunmak istenilecek son konum olan, “sürüncemede bir playoff takımı” olmayı seçen Pistons’ın takımı dağıtıp dibe vurmayı tercih edebileceğini açıklayan Pistons’ın takım sahibi Gores, Lakers için de bir umut ışığı olabilir.

Son günlerde Drummond’ın Hawks’a takas edilebileceğine dair bir çok haber çıktı ve eğer bu takas gerçekleşirse, Pistons’ın yılda 7M’dan 2 yıllık kontrata sahip olan Derrick Rose’u tutmak için bir nedeni kalmayacak. Böyle bir senaryoda Lakers, bir diğer geri dönüş hikayesini kadrosuna katarak aradığı yedek oyun kurucu ve 3.skoreri bulmuş olabilir. Tabi bu senaryonun gerçekçiliği de Lakers’tan Pistons’ın ne isteyeceğine bağlı olacak.