Los Angeles Lakers 117 – 87 New York Knicks

Lakers, sezonun 37. maçında NY Knicks’i ağırladı. New York’un kötü oyununa Lakers’ın eforsuz başlangıcı da eklenince maç durağan başladı. Başa baş görüntünün ardından benchler oyuna dahil olmaya başlayınca biraz hareketlenen bir Lakers vardı. Caruso’nun ters smacı, sıkıcı giden maçı biraz olsun hareketlendirdi. İyi de şut atan Lakers yavaş yavaş skor üstünlüğü ele geçiriyordu.

Takımı sürükleyen isim LeBron James oldu. Davis skor anlamında sezonun en etkisiz maçını çıkarıyordu belki de, ancak asıl kötü haber, 3. çeyrekte sakatlanması oldu. Randle’ı durdurmak için yükseldi ancak dengesini kaybedip kuyruk sokumunun üstüne çok sert bir şekilde düştü ve sahayı acı içinde terk etti. Ciddi bir şeyi olmamasını diliyoruz. Maçtaki tek sakatlık bu değildi. İlk yarıda KCP smaça giderken Portis’in dirseği kafasında patladı ve soluğu soyunma odasında aldı. İki oyuncumuzun da ilk değerlendirmelerde ciddi bir sıkıntısı olmadığı ancak Davis’in ağrısı olduğu belirtildi.

Maça dönecek olursak, Lakers ele geçirdiği skor üstünlüğünü maçın sonuna kadar taşıdı. Son dönemin iki formsuz ilk beş oyuncusu Green ve Bradley iyi şut attılar, özellikle ilk yarıda. KCP iyi formunu bu maçta da sürdürdü. Rondo iyi başlasa da devamını o derece iyi getiremedi. Caruso girer girmez vurduğu smaçla taraftarları ve takımı uyandırsa da ilk yarıda sadece 4 dakika sahada kalabildi.

Lakers, son çeyrekte farkı epey açtı ve son dönemde zorlandığı maç koparma işini bu kez başardı. Tabi rakip New York olunca işler kendiliğinden kolaylaşıyor. Hatta Dwight Howard üçlük bile atabiliyor.

117-87’lik skorla maçı kazanan Lakers sezonun 30. galibiyetini elde etti.

LeBron James 31 sayı, 5 ribaund ve 5 asistle maçın yıldızıydı. Kuzma 16, Kcp 15 sayı ile oynadı. Green ve Bradley de çift haneli skor üreten diğer oyunculardı. Howard ise tıpkı önceki maçta olduğu gibi tam 5 blok üretti.

Önümüzdeki maç, Cumartesi sabahı 05:45’te Dallas deplasmanında. Maç canlı olarak S Sport’tan yayınlanacak.