Galibiyet!

13 gün. Lakers’ın aldığı son galibiyetin üzerinden geçen gün sayısı.

Sezona 24 galibiyet, 3 mağlubiyet ile destansı, hatta tarihi bir başlangıç yaptıktan sonra, zorlu Aralık ayının son düzlüğünde ağır çuvallayan Los Angeles Lakers, deplasmanda Portland Trail Blazers’ı yenerek 4 maç sonra nihayet galibiyete kavuştu.

Galibiyete kavuşmak tam iki hafta aldı, ama Lakers tekrar işleri yoluna koymayı başardı. Biraz Kuz-Kontrol’e ihtiyaç varmış. Kuzma, sakatlıktan döndükten sonra iyi oynamaya devam ederek, 20’si ilk yarıda olmak üzere tam 24 sayı kaydetti ve takımının galibiyetinde büyük rol oynadı. Takım arkadaşı Anthony Davis, bu performansını: “Döndüğünden beri inanılmaz iyi oynuyor.” şeklinde yorumladı.

Kuzma, bileğindeki sakatlık sebebiyle tam beş maç kaçırdı ve sakatlanana kadarki performansı da alışık olduğumuz Kuzma performansının çok uzağındaydı. Fakat döndüğünden beri oynadığı üç maçta 21,7 sayı ortalaması yakalayarak ritmini tamamen bulmuş görünüyor. 24 yaşındaki oyuncu, hücumun her alanında etkili olmaya devam ediyor. 3 sayı, boyalı alan sayıları, post oyunları ve hatta geçiş hücumundaki eurostep turnikeleriyle rakibini zor durumda bırakıyor.

Kyle Kuzma kendi performansını şu şekilde yorumladı: ”Agresif olmaya çalıştık. Koçun dediği gibi hem savunmada hem hücumda aynı hırsla oynadık. Bu noktaya gelebilmek için yaz boyunca adeta kıçımı yırttım. Her maç kendimden beklediğim performans aslında bu. Üst üste iki maç kaybetmeye bile tahammülümüz yokken dört maç kaybettik. Ama bu galibiyetle birlikte kendimize geldik. Ayrıca Lebron’la aramızda çok iyi bir sinerji var. Bana güveniyor ben de bu güveni boşa çıkarmamaya çalışıyor.

Lebron James, Kuzma ile ilgili ”Onun, bizim üçüncü skorerimiz olmasını istiyoruz. Her gece 18-20 sayı atabilen biri. Daha da önemlisi, şu anki verimliliği tam olarak olmasını istediğimiz düzeyde.” yorumunu yaptı.

Kasık sakatlığı sebebiyle durumu maç saatinde belli olan James, bir kez daha ligin en iyi oyun kurucusu olduğunu kanıtladı. 21 sayı üreten James, 16 asist ve yalnızca 1 top kaybıyla oynadı.

Öte yandan, 20 sayı ve 9 ribaund ile oynayan Anthony Davis maç boyunca James’in öncelikli pas hedefiydi. Ancak esas hedef sezonun en yüksek sayısına ulaşarak tam 72 sayı üreten Lakers bench’iydi. Bu gruba liderlik eden kişi tabii ki yalnızca ilk yarıda bile 20 sayı üreten Kuzma oldu.

Rajon Rondo da kötü gidişine bir dur diyerek tam 15 sayı üretmeyi başardı. Kentavious Caldwell-Pope 13 sayının yanı sıra iki tane de çok kritik 3 sayılık isabete imza attı. Dwight Howard da yine savunmada farkını ortaya koyarak 8 ribaund ve 4 blokla, ayrıca son periyotta çok kritik birkaç pota altı savunmasına öncülük etti.

Lakers’ın yaşadığı bu ani düşüşten sonra koç Frank Vogel’ın takıma yönelttiği ”hırslı ve agresif oynayın” talimatı işe yaramış gözüküyor.

Maç sonunda Dwight Howard: ”Başımızı öne eğmedik. Kimse suçu birbirine atmadı. Birbirimize bağlı kaldık ve önemli bir galibiyet aldık.”