Los Angeles Lakers 106 – 111 Los Angeles Clippers

Los Angeles Lakers, Christmas gecesinde ve belki de bu zamana kadar olan sezonun en önemli mesaj maçında, mesajını malesef olumsuz verdi. Son 3 maçını kaybeden ve Batı Konferansı’ndaki en önemli rakibine karşı sezon açılışının rövanşını almaya çıkan Lakers, adeta kaliteli rakiplere karşı nasıl maç sonu oynanmaz dersi verdi. Böylece üst üste yenilgi serisini de 4’e çıkardı. Los Angeles Clippers’a karşı da sezon içi eşleşmesinde 0-2 geriye düştü.

Los Angeles Clippers, özellikle Beverley ve Harrell gibi ateşleyici(!) oyuncularının önderliğinde, LA derbisi maçlarına son yıllarda hep mesaj vermeye çıkıyordu. Bu maçta da farklı olmadı. Sezonun açılış maçının aksine bu sefer 2.çeyrekte farkı açan taraf Lakers oldu. Ama Clippers 3.çeyrekte yavaş yavaş maça ortak oldu ve 4.çeyrekte de maçı koparmayı bildi. Özellikle Kawhi Leonard’ın durdurulamaz hücum performansı ve Beverley’nin enerjisi baş rolü oynadı.

Lakers tarafında ise işler karman çormandı. Maça ilk çeyrekte hiçbir şekilde giremeyen bir LeBron James vardı. Onun skor yükünü, ise sezonun en iyi maçını çıkaran Kyle Kuzma çekti. İkinci çeyrekte de takımın geri kalanı randımanlı çalışınca, Lakers ilk yarıyı 12 sayı fark ile önde kapamayı başardı. Üçüncü çeyrekte bu fark bir ara 15’lere kadar gelmiş olsa da, Clippers Lakers’ın savunmasına çok iyi adapte oldu ve aynı zamanda Lakers’ın hücumda yavaşlamayı bırakın direkt şalter kapatınca son çeyreğe 86-86 girildi.

Son çeyrekte bir ara 101-94 öne geçen Lakers, yine yeniden bir maç sonunda tamamen bire birlere ve topsuz oyuncuların hareketsiz bir şekilde neler olacağını beklemeye dönmesiyle 17-5’lik seri yiyerek maçı kaybetti. Bu süreçte küçük küçük pek çok detay olsa da, en büyük pay sahibi LeBron James oldu. Sakatlığının etkisine bağlı olarak hücumda daha çok şutlar üzerinden üretmeye çalıştı ve bunda başarılı olamadı. Her oyuncunun kötü şut günleri olabilir. Pek çok Lakers taraftarı bunu çok iyi bilir. Ama maçın en kritik dakikalarında tek ayak üzerinden üçlük denemek, faul atışları kaçırmak ve son hücumda süreyi boşa harcayıp sonunda top kaybı ile maçı kaybettirmek çok affedilecek bir performans değil.

Maç sonlarındaki LeBron’a veya Davis’e ver, ne üretirlerse kafi taktiğinden çıkmadığı sürece Lakers’ın Playoff’lardaki iddiası da çok sınırlı olacaktır. Sezon başında Clippers’a karşı benzer derecede kötü bir maç sonu oynanırken, alışma dönemi geçip 30-40.maç civarına geldiğimizde tekrar değerlendirmek gerekir diye düşünmüştüm. 30-40.maçlar dönemine geldik ve değişen çok bir şey yok gibi. Belki de bu takımın sınırı budur, yettiği kadar oynayıp maç kazanan ama ligin en tepesine karşı gücü yetmeyen bir takım…

Bir sonraki maç 29 Aralık Pazar, saat 06:00’da Portland Trailblazers karşı.