“Lakers’ta Oynamak İstedim.”

Carmelo Anthony, LeBron James’i zor bir duruma sokmak istemese de, Lakers forması giymek istediği için, LeBron’dan yönetimi ikna etmesini istediğini belirtti. Carmelo Anthony ve LeBron James liseden beri birlikte oynamanın hayalini kursa da, bir türlü zamanlamayı tutturamadıkları için bu isteklerine kavuşamamışlardı. Bu rüyayı gerçekleştirmek için şanslarını denedikleri son durak ise Lakers oldu.

“Formasını giyeceğimi düşündüğüm pek çok takım vardı. LeBron ile oynamak konusu ise liseden beri konuştuğumuz bir konuydu. Sonuçta, bazıları aksini iddia etse de, onun kontrolünde olmayan bir süreçti. Yine de birlikte oynamak aramızda konuştuğumuz bir konuydu. Benim için bunu yapar mısın diye sordum ama onu asla takım ile benim aramda seçim yapmak zorunda bırakacak bir konuma sokmak istemedim. Çünkü artık basketbolun iş kısmını daha iyi anlıyorum, göründüğü kadar basit omladığının farkındayım.”

LeBron da sezon başında Carmelo ile birlikte oynama olasılığı hakkında açıklamalar yapmıştı. Carmelo’nun Portland ile NBA’e dönüşü ve yakın arkadaşına bu süreçte güvenip güvenmediği sorulduğunda, LeBron şu sözleri söyledi:

“Sanırım herkes şüphe duydu, kendisi de dahil olmak üzere. Hep bir fırsat daha bulmasını umuyordum. Adı bizimle anılmaya başladığında, birlikte oynama fırsatı bulacağımızı ummuştum. Sakatlıklar artınca takımın bir parçası olmasını ümit ediyordum, ama bir şekilde bu gerçekleşmedi. Yine de bir fırsat bulup çok sevdiği oyuna geri dönme fırsatı bulduğu için mutluyum.”

Bu alıntıda belki de en önemli söz ise “bir şekilde gerçekleşmedi” kısmı. Tabiki de LeBron Carmelo ile oynamak istedi. Sonuçta yakın arkadaşlar ve LeBron gerçekten Carmelo’nun bir katkısı olacağını düşünmüş olabilir, özellikle de geçen sezon Lakers’ın yaşadığı sakatlıkları hesaba katınca.

Dwight Howard’ın bu sezon oynadığı seviyeyi hesaba katınca, hatta Carmelo’nun şu ana kadar gösterdiği şaşırtıcı geri dönüşü düşününce, belki de bu kefaret sezonu bakış açısı, oyuncuların kendilerini sorgulaması, işe yaramış olabilir.

Sonuçta önemli olan Carmelo’nun bir yer bulması, Lakers’ın da şampiyonluk hedefiyle girdiği sezona onsuz devam ediyor olduğu gerçeği. Belki Carmelo bu sezon tekrar serbest piyasaya düşer, Lakers böyle bir oyuncuya ihtiyacı olduğuna karar verir ve bu birleşme gerçekleşir. Ama şu an böyle bir senaryo pek de gerçekçi durmuyor.

Not: Bu ikili 7 aralık cumartesi günü (yarın geceyi sabaha bağlayan) saat 06:30’da karşı karşıya gelecekler.


Şuradan çeviri: https://www.silverscreenandroll.com/2019/12/4/20995908/nba-free-agency-news-lakers-carmelo-anthony-lebron-james-trail-blazers-houston-rockets-agent