Vogel ve James’ten Hakemlere Sitem

Los Angeles Lakers’ın, Memphis Grizzlies’i bu sabah deplasmanda 109-108 mağlup ettiği maçtan sonra Koç Frank Vogel ve LeBron James, hakemler hakkında eleştrilerde bulundu. Lakers için çok zorlu geçen ve galibi son saniyelerin belirlediği maç sonrasında Vogel ve James, maç boyu 27 şut girişiminde bulunan ve sıkça potaya giden James’e bir tane bile faul çalınmamasından yakındılar.

27 şut atan ve bunların 16’sı boyalı alandan olan James, hiç serbest atış çizgisine gitmeden kullandığı en yüksek şut sayısına ulaşarak bu alanda kendi adına da bir ilke de imza attı. Konu hakkında yorum yapan Vogel şunları söyledi: “Bu çok sinir bozucu. LeBron bütün maç boyu potaya gitti ve adeta tüm geceyi boyalı alanda geçirdi. Adamınız sürekli potaya saldırırken, bir kez bile serbest atış çizgisine gitmemiş olması gerçekten can sıkıcı.”

LeBron James ise durumu şöyle özetledi: “Ben boyalı alanda yaşıyorum ve sağ koluma baktığınızda 4-5 tane çizik var. Hepsi son iki maçta oldu. Hiç birinde faul çalmadılar. Fakat bu beni durduramayacak. Nitekim bugün de durduramadı. ”

Konu hakkında James’in takım arkadaşları da yorumlarda bulundu.

Danny Green: “Bu kadar potaya saldıran ve temas alan James, bugün şüphesiz en az 8-10 tane serbest atış kullanmalıydı. Bu fiziksel bir oyun ve o asla hakemleri aldatmıyor veya durumu egzajere etmiyor. Çok güçlü bir oyuncu olduğunu da düşündüğünüzde hakemler temasları bu sebeplerden dolayı göremiyor olabilir. ”

Anthony Davis: “Onun hiç bir zaman hakemi aldatarak faul kazanmaya çalıştığını görmedim. Ceza almak istemiyorum fakat sanırım hiç faul almamasını buna bağlayabiliriz.”

LeBron James, bu sezon %70,8 ile serbest atış atıyor ve maç başına 5,6 kez serbest atış çizgisine gidiyor. Bu onun kariyerinin en düşük ortalaması.