Kyle Kuzma’nın “Göz Sakatlığı”

Bu sabah Lakers’ın Thunder’ı kendi evinde 112-107 mağlup ettiği maçta, Kyle Kuzma çok tehlikeli bir sakatlık geçirdi. Savunmada bir pozisyonda rakibinin parmağı çok sert bir şekilde gözüne gelen Kuzma’nın sağ gözü kanamaya başladı. Derhal oyundan çıkarak soyunma odasına giden Kuzma, tedavisi yapıldıktan bir süre sonra bench’e geri döndü. Fakat bir daha oyuna girmedi.

Maç sırasında ekrandan görülen görüntülerde gözü tam açılmıyordu ve aşırı derecede kızarmış görünüyordu. Koç Frank Vogel, maçtan sonra Kuzma’nın “eye abrasion” adı verilen kornea zedelenmesi geçirdiğini açıkladı. Döndükten sonra sağlık ekibinin onayıyla oyuna dönebilecek durumda olduğunu, fakat tedbir amaçlı olarak oynatılmadığını belirtti.

Genelde kornea çizilmesinden kaynaklanan bu sakatlıklar, çabuk iyileşmesiyle bilinirler. Kuzma’nın çok kısa sürede sahalara dönmesi bekleniyor. Sıradaki maç olan Thunder deplasmanında oynayıp oynamayacağı şimdilik belirsiz. Zaten resmi sakatlık durumu henüz açıklanmadı. Yapılacak testlerin ardından bugün açıklanması bekleniyor.

Kyle Kuzma sakatlıktan formsuz dönüşünün üzerine, üst üste 5 maçta da iyi performans sergileyerek ritim bulmuş ve beğeni toplamıştı.

GÜNCELLEME (21:48): Tania Ganguli’nin yaptığı habere göre, Kuzma’nın perşembe günü antremana katılması ve cuma gecesi oynanacak OKC maçında kadroda olması bekleniyor.