Bradley’nin Yokluğunda Öne Çıkması Gereken Oyuncular

Sezona çok iyi başlayan ve takımın savunmadaki liderlerinden biri olan Avery Bradley, bacağında “hairline fracture” adında bir kırık tespit edildiği için bir iki hafta sahalardan uzak olacak. Bu yazıda sezon öncesi kamplarında da savunmanın başı olmasıyla takım arkadaşları ve koçundan övgü toplayan ve normal sezonda bu performansı sürdüren Bradley’nin eksikliğinde, ondan boşalan rolü hangi oyuncuların doldurması gerektiğinden bahsedeceğiz.

3- Rajon Rondo

Bu sezona baldırında zorlanma olması nedeniyle sakat giren Rondo, şu ana kadar sadece iki maçta forma giyebildi. Avery Bradley’nin yokluğunda, Rondo’nun fiziksel olarak toparlamasının da etkisiyle, süreleri 20-25 dakikalara çıkabilir.

Rondo guard pozisyonunda Bradley’nin verdiği savunma katkısını veremeyecek olsa da, Bradley’den çok daha iyi bir dribbling yeteneği ve saha görüşü olduğu için farklı alanlarda katkı vererek bu açığını kapayabilir. Ne kadar hareketli olarak şut atamasa da bomboş kaldığında, üzerine yapışan ünün aksine, ortalama üstü bir şutör.

Rajon Rondo’nun katkısını belirleyecek en önemli faktörlerden biri ise Frank Vogel’ın rotasyonu nasıl ayarlayacağı olacak. Rajon Rondo ve LeBron James geçen sezon birlikte süre aldıkları 602 dakikada, -5.4 net reyting ile oynayarak birlikte sürelerinin elden geldiğince kısılması gerektiğini, hatta ve hatta sahada birlikte bulunmamalarının en ideal senaryo olduğunu kanıtlamıştı.

Rajon Rondo, Vogel süreleri doğru ayarlarsa ve biraz da Rondo ekstra eforlu oynayarsa, bu dönemi hasarsız geçmemize yardımcı olabilecek oyuncuların başında geliyor.

2- K. Caldwell-Pope

Los Angeles Lakers’ın Klutch vergisi olarak adlandırılmaya başlanan Kentavious Caldwell-Pope, Bradley’nin yokluğunda ilk beşe yerleşen oyuncu oldu. Yetenek olarak baktığımızda LeBron James’in oyun kurucu olduğu bir beşte şut ve guard savunması konusunda Bradley ve Green’den sonra en ideal üçüncü oyuncu olarak gözükse de, istikrarsızlığı ve karar mekanizmasındaki sıkıntılar nedeniyle bazen sahada safi zarar olabiliyor.

Frank Vogel Caldwell-Pope kötü oynarsa onun sürelerini kısabileceğini gösterse de, önümüzdeki bir iki hafta bu lükse sahip olamayacak. Bu yüzden Bradley’nin yokluğunda, özellikle üçlük isabeti konusunda, sıcak dönemini yaşaması çok önemli. Bu süreçte rakiplerin görece kolay olması da, KCP için olabilecek en ideal senaryolardan biri olarak gözüküyor.

1– Alex Caruso

Dışarıdan bakanlar için sadece bir Lakers Meme’i olarak kabul edilen Caruso, iyi bir rol oyuncusu olduğunu ve takıma pozitif katkı verebildiğini bu sezon da göstermeye devam ediyor. Hatta sezon ilerledikçe maçı kapatan beşlerde bile görmeye başladık.

Kenardan gelerek kattığı enerji, savunması ve istatistik kağıdında gözükmeyen pis işleri yapmasıyla Lakers taraftarlarının favori oyuncuları arasına giren Caruso, Bradley’nin yokluğunda kadroda belki de Bradley’nin yeteneklerine en benzeyen oyuncu konumunda.

Bu nedenle Bradley’nin yokluğunda performansını arttırıp onun yerini doldurması gereken oyuncular listesinde tepeye yazılacak oyuncu Alex Caruso diyebiliriz. Sacramento Kings maçında da Frank Vogel KCP’yi ilk beşe koysa da, Caruso’ya 29 dakika süre vererek onun performansına ne kadar güvendiğini gösterdi.