Gönderen Konu: 2021-22 Austin Reaves Sezonu Lakers Maç Takibi  (Okunma sayısı 139653 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Playboy

• Superstar
  • Burak
Ynt: 2021-22 Austin Reaves Sezonu Lakers Maç Takibi
« Yanıtla #1050 : 30 Mart 2022, 15:47 »
Saçma goat tartışmalarının da normalde bin kere bitmesi lazım bu yılın ardından ama suratına tükürsen ya rabbi şükür diyecek şovenist amerikalılar bu işi sürdürür tabi.
See y'all on the dark side of the moon.

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #1051 : 30 Mart 2022, 16:50 »
Saçma goat tartışmalarının da normalde bin kere bitmesi lazım bu yılın ardından ama suratına tükürsen ya rabbi şükür diyecek şovenist amerikalılar bu işi sürdürür tabi.

Jordan'ın emekli olduğu yaştan 3 yıl sonra %60 eFG ile 30 sayı ortalama tutturdu diye goat tartışmaları bitecek değildir muhtemelen.

Şovenist kelimesinin şov kelimesiyle bir bağlantısı yok bu arada.

Çevrimiçi Jr. Kobe

• Administrator
  • Superstar
  • smartass *
« Yanıtla #1052 : 30 Mart 2022, 18:58 »
Jordan'ın emekli olduğu yaştan 3 yıl sonra %60 eFG ile 30 sayı ortalama tutturdu diye goat tartışmaları bitecek değildir muhtemelen.

Şovenist kelimesinin şov kelimesiyle bir bağlantısı yok bu arada.

Burada biraz GOAT tabirinin kişiye göre tanımı ve sınıflandırılması devreye giriyor aslında. En iyi, en istikrarlı, en yetenekli, en karakterli, en çalışkan vs vs.. GOAT tabiri illa ki bu kriterlerin hepsinden biraz içeriyor, ama kime göre hangisi daha fazla içeriyor veya içermeli, işte o konuda bir fikir birliğine varmak ve objektif bir noktada buluşmak çok mümkün değil.

LeBron'un bu yaşta yaptıkları göz önüne alındığı zaman, Kareem'le beraber tarihin en istikrarlı iki oyuncusundan biri olduğu kesin. Bahsi geçen diğer oyunculara göre, fiziği göz önüne alındığında ise en "gifted" oyuncu olduğu da -en azından bence- kesin. Çalışkanlık konusunda da en iyisi midir bilinmez ama yine bu yaştaki performansı gösteriyor ki, kendine inanılmaz derecede iyi bakıyor ve çok çalışıyor. Ama işte karakter ve sorumluluk alma konularında benim nazarımda hep geride kalacak malesef. O konuda MJ / Kobe sınıfına sokamıyorum hiçbir zaman. Bir GOAT bence son şutu çok rahatlıkla kullanabilecekken pas atmamalı (arkadaşı bariz daha müsait bir pozisyonda değilse, ki bunun örneğini geçen gün çok acı şekilde yaşadık). Bir GOAT, The Decision şaklabanlıklarına asla girmemeli. Herkesi hiçe sayarak GM'lik maceralarına atılmamalı, ki bu sene büyük patladı. Ama X bir kişiye göre LeBron'un diğer üstünlükleri o kadar barizdir ki, bunları örtbas etmek için yeterlidir, bu yüzden de GOAT olabilir. Ona da saygı duymak zorundayım.

Ucu bucağı olmayan, sıkıntılı bir tartışma.

Edit - Bu sabahki Dallas maçından bir kare:

:no:
« Son Düzenleme: 30 Mart 2022, 19:06 Gönderen: Jr. Kobe »

Çevrimdışı Kvothe

• Superstar
« Yanıtla #1053 : 30 Mart 2022, 19:20 »
Burada biraz GOAT tabirinin kişiye göre tanımı ve sınıflandırılması devreye giriyor aslında. En iyi, en istikrarlı, en yetenekli, en karakterli, en çalışkan vs vs.. GOAT tabiri illa ki bu kriterlerin hepsinden biraz içeriyor, ama kime göre hangisi daha fazla içeriyor veya içermeli, işte o konuda bir fikir birliğine varmak ve objektif bir noktada buluşmak çok mümkün değil.

LeBron'un bu yaşta yaptıkları göz önüne alındığı zaman, Kareem'le beraber tarihin en istikrarlı iki oyuncusundan biri olduğu kesin. Bahsi geçen diğer oyunculara göre, fiziği göz önüne alındığında ise en "gifted" oyuncu olduğu da -en azından bence- kesin. Çalışkanlık konusunda da en iyisi midir bilinmez ama yine bu yaştaki performansı gösteriyor ki, kendine inanılmaz derecede iyi bakıyor ve çok çalışıyor. Ama işte karakter ve sorumluluk alma konularında benim nazarımda hep geride kalacak malesef. O konuda MJ / Kobe sınıfına sokamıyorum hiçbir zaman. Bir GOAT bence son şutu çok rahatlıkla kullanabilecekken pas atmamalı (arkadaşı bariz daha müsait bir pozisyonda değilse, ki bunun örneğini geçen gün çok acı şekilde yaşadık). Bir GOAT, The Decision şaklabanlıklarına asla girmemeli. Herkesi hiçe sayarak GM'lik maceralarına atılmamalı, ki bu sene büyük patladı. Ama X bir kişiye göre LeBron'un diğer üstünlükleri o kadar barizdir ki, bunları örtbas etmek için yeterlidir, bu yüzden de GOAT olabilir. Ona da saygı duymak zorundayım.

Ucu bucağı olmayan, sıkıntılı bir tartışma.

Ben buna kategorilendirme olarak bakıyorum biraz. Bana göre goat kategorisinde LeBron ve Jordan var. Bazı açılardan biri bazı açılardan diğeri üstün.

Sorumluluk ve GM'lik konusuna katılmıyorum. Sorumluluk kısmı istatistikle ilgili ona girmeyelim çıkamayız. GM'lik konusunda katılmıyorum çünkü günümüz takım değil oyuncu dönemi. Sadece LeBron değil birçok yıldız takımı veya teknik ekibi dizayn ediyor. 20 yaşındaki Doncic ligin en iyi 2 koçundan birini kovdurabiliyor, Durant ve Irving sırf kankaları olduğu için Deandre Jordan'a kontrat verdirebiliyor vs.

Karakter konusunda katılıyorum. LeBron'un karşılaştırıldığı isimlerden en önemli farkı fazla planlı ve yapay yaşaması. Özellikle decision sonrasında büyük veya küçük yaptığı her hareket planlı.

Beni bu konuda en rahatsız eden tutum, LeBron'un sosyal medya çağında oynamasından dolayı en ufak olaydan olumlu veya olumsuz büyük anlamlar çıkaran insanlar. "LeBron Karl Malone'u da toplam sayıda geçti goat oldu" veya "LeBron bu sezon playoff yapamazsa goatlık yarışında adı bir daha geçmez" gibi yorumlar ciddiye alınmayacak seviyede komik.

Çevrimdışı Damar

• Yönetici
  • Superstar

Çevrimdışı Playboy

• Superstar
  • Burak
« Yanıtla #1055 : 30 Mart 2022, 23:58 »
Ama işte karakter ve sorumluluk alma konularında benim nazarımda hep geride kalacak malesef. O konuda MJ / Kobe sınıfına sokamıyorum hiçbir zaman. Bir GOAT bence son şutu çok rahatlıkla kullanabilecekken pas atmamalı (arkadaşı bariz daha müsait bir pozisyonda değilse, ki bunun örneğini geçen gün çok acı şekilde yaşadık).

Söylediğin diğer her şeye de imza atsam da, senelerdir benim de esas argümanım budur. Bu iş biraz mitolojik bir hikaye yazma işi. Kendi filminin de başrolü olmayacaksan, af edersiniz yemişim istikrarını. Uzun oyuncuların en büyük handikabı da bu zaten. O son sözü söyleme şansları yapısal olarak mümkün değil. Senelerdir Kareem'in hiçbir listenin 1 numarası olmaması boşuna değil.

Bu seviyelerde artık belli bir çıta aşıldıktan sonra, üstte yapılan kuruş hesabının pek ehemmiyeti olmuyor. Hani 33k sayı ile 38k sayı arasında katma değerli bir fark yok. Tıpkı 2 milyar dolarla 4 milyar dolar gibi. O saatten sonra ne yaparsın mesela? Kimin parayı daha az salakça kullandığına, kimin eline daha çok yakıştığına bakarsın. Ne Jordan, ne Kobe ellerinde böyle bir kadro varken, takımlarının kendi konferansında ilk 10 dışında kalmasına müsaade etmezlerdi. Edemezlerdi. Jordan'ın olayı o işte. 1 kere kazandıktan sonra, bir daha kaybetmedi adam. Geri kalanı hakikaten popülizm.

O mitolojik tepede Jordan ve Kobe'den başkası yok henüz.
See y'all on the dark side of the moon.

Çevrimdışı lakerforever

• Superstar
« Yanıtla #1056 : 31 Mart 2022, 09:31 »
görünen o ki Spurs ile son ana kadar mücadele sürecek.bugün yenilmişler ve bizi yine play-in potasına yükseltmişler...

Çevrimdışı RuSTeDSouL

• Yönetici
  • LakersTR Legend
  • Akbaba..
« Yanıtla #1057 : 01 Nisan 2022, 07:22 »
Kurtulmaya 6..

Çevrimdışı lakerforever

• Superstar
« Yanıtla #1058 : 01 Nisan 2022, 10:00 »
vs New Orleans
vs Denver
@ Phoenix
@ Golden State
vs Oklahoma City
@ Denver

@'ler 0-3
vs'lerin de sonuncusu OKC maçı kazanılır herhalde.

Çevrimdışı kaan

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #1059 : 01 Nisan 2022, 11:16 »
Söylediğin diğer her şeye de imza atsam da, senelerdir benim de esas argümanım budur. Bu iş biraz mitolojik bir hikaye yazma işi. Kendi filminin de başrolü olmayacaksan, af edersiniz yemişim istikrarını. Uzun oyuncuların en büyük handikabı da bu zaten. O son sözü söyleme şansları yapısal olarak mümkün değil. Senelerdir Kareem'in hiçbir listenin 1 numarası olmaması boşuna değil.

O mitolojik tepede Jordan ve Kobe'den başkası yok henüz.

%100 katılıyorum, olay tamamen mitolojik hikaye. Amerikalıların "narrative" dedikleri.

Bu iletişim çağından sonra  da o hikayeyi yazmak bana pek mümkün gözükmüyor açıkçası. Jordan'ın yükseldiği 90'lar öyle bir dönemdi ki; o sınırlı erişilebilirlik hali Jordan'ın mitolojisini çok büyüttü.
Bir hareket yapıyor o Pazar NBA Action izlediysen görüyorsun izlemediysen kulaktan kulağa abartılı bir şekilde duyuyorsun. İnternet var wallpaper yapacağım diye resim indireceksin yarım saat sürüyor, aşırı değerli oluyor (NFT bu oluyor galiba). Dergilerden fotoğrafları kesiyorsun, sosyal medya yok bir şekilde çıkan haberler kulaktan kulağa efsane haline geliyor. Bir de üstüne adam çıkıyor kazanıyor, bırakıyor tekrar dönüyor yine kazanıyor. 91-98 arası sadece "1" play-off serisi kaybediyor. 
Bu dönemdeki yıldızların neredeyse saniye saniye ne yaptıklarını biliyoruz. Smaç basıyor, iki sn sonra GIF oluyor, taco yiyor neredeyse sen de sofradasın vs. vs. Bu ulaşılabilirlik durumu, otomatikman değersizleştiriyor.
Bunlardan bağımsız, LeBron GOAT olma şansını Miami'ye gittiği gün kaybettiğini düşünüyorum.