Gönderen Konu: Rob Pelinka & Yönetim (Front Office)  (Okunma sayısı 56933 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı lakerforever

• Superstar
Ynt: Rob Pelinka & Yönetim (Front Office)
« Yanıtla #100 : 01 Mayıs 2025, 21:36 »
Hamam ile tas düet yapmaya devam edecekmiş.

şaka gibi ama komik değil.

Çevrimdışı lakerforever

• Superstar
« Yanıtla #101 : 01 Mayıs 2025, 22:08 »
tam kafayı yemelikmiş ya :)

https://x.com/khobi_price/status/1917994539069129066

Len,kadroda olmayı hak edecek kadar iyiymiş. öyle düşünmüşler ve bu yüzden Koloko ile Trey Jemison dışarıda kalmış.

Çevrimdışı korkuncfeanor

• Sophomore
  • **
  • Alexander The Goat
« Yanıtla #102 : 05 Mayıs 2025, 13:04 »
Bence genel olarak başarısız, Doncic takasını zaten Dallas gm'i önermiş. Caruso'yu bırakmaları, Westbrook takası vs. hep rezalet. Mark Williams kararı dahi tartışmalı bence.

Bu takım 2021'den beri 5 numara arıyor, yuh artık.

Düzeltme: Kötümser bir ruh hâlinde yazınca Howard/Mcgee dönemini unutmuşum.
« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2025, 14:32 Gönderen: korkuncfeanor »

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #103 : 13 Mayıs 2025, 22:26 »
Takastan beri demem çünkü ilk iki sene takımın pivotları McGee Howard Gasol ve Drummond/Harrell idi. Ama 2021 yazından beri dünyanın en kolay işlerinden birini çözemeyen bir GM Pelinka. Piyasada çok az oyuncu var zaten, bakalım becerebilecek mi bir şeyler.

Çevrimdışı DeadAsDeadCanBe

• Superstar
« Yanıtla #104 : 14 Mayıs 2025, 07:05 »
Başarısız oğlu başarısız. Bu adama sürekli bir piyango vuruyor ve devam ediyor orada kalmaya. Ne zaman defolina olacaksa düğün.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #105 : 16 Mayıs 2025, 19:11 »
Pelinka'ya gerçekten haksızlık yapılıyor. Mevcut şartlar altında kim olursa olsun ondan daha iyi iş çıkaramazdı. Belki bu kadar iyi bir iş bile çıkaramazdı.

Siz kusursuz bir takım istiyorsunuz. BUgün NBA'de bunu yapmanızın birkaç şartı var ve bunların hemen hiçbiri Lakers'da yok. Davis takasından beri Lakers'ın takımı geliştirmek için ne bütçe boşluğu var, ne de sayısız draft hakkı. Bugün tepeye oynayan takımların tamamı drafttan yapılandı.

Bu mevcut durumda bile bence beklentimi aştı Pelinka. 39-40 yaşında Lebron'un 50 milyon aldığı bir takımın açıklarını yamamak bir mucizedir. Pelinka bu konuda mucizeyi gerçekleştirmeye epey yaklaştı.

Uzun konusunda eleştirliyor. Katılmıyorum. Anthony Davis 4 numara oynayabildiği sezonlarda Pelinka onun yanına nitelikli uzun hep buldu. Ama son 3 sezondur Anthony Davis NBA'de 4 numara oynayabilecek ne fiziksel yeteneğe, ne de oyun setine sahip. Haliyle takım da onu 5 numara olarak düşündü. Onun yanına nitelikli 5 numara bilinçli olarak almadı. Ayrıca Davis 4 oynadığında Lebron'un 3 oynayacağı gerçeği var. Ki artık bunu yapamaz.

Lakers'a gerçekten bir 5 numara lazım olduktan 2 gün sonra bu adam Mark Williams'ı çıkardı şapkadan. Gerçkeleşmedi ama elbet var bir sebebi. 

Mesela Westbrook konusunda eleştiriliyor. Ama neticede Westbrook'u Lebron ve Davis'in istediği gerçeği var. NBA'de GM'ler yıldızların astı konumunda. Haliyle o emri yerine getirdi. Ayrıca Westbrook konusu paranormal bir durum. Adam Lakers'da dibi görüyor, aynı yaz Paul George ve Kawhi onu Clippers'a aldırıyor. Orada dibi görüyor, Jokic onu Nuggets'a özel istekle aldırıyor. Yani o konu mantıkla idrak edilemez.

Ya da Caruso deniyor. O da Buss ailesinin finansal kararı.

Beklentinin realite ile eşleşmesi şart. Pelinka zor şartlar altında işi gayet iyi kotardı bugüne dek. Lebron basketbolu bırakana kadar da beklentinizi realiteden koparmayın derim naçizane.

Çevrimdışı Damar

• Yönetici
  • Superstar
« Yanıtla #106 : 16 Mayıs 2025, 22:28 »
Yazdıklarına katılıyorum. Takım mühendisliğini tek başına yapmadı kariyerinin başından beri. King eğlendirmesi için senelik deneyimsiz hoca gelip gitmesinin de etkisi büyük. Bir de ekleyebileceğim; Lakers'in NBA camiasında antipatik bir yapısı olması. Takas yapması en zor takım olabilir.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #107 : 19 Mayıs 2025, 02:26 »
Pelinka'ya gerçekten haksızlık yapılıyor. Mevcut şartlar altında kim olursa olsun ondan daha iyi iş çıkaramazdı. Belki bu kadar iyi bir iş bile çıkaramazdı.

Siz kusursuz bir takım istiyorsunuz. BUgün NBA'de bunu yapmanızın birkaç şartı var ve bunların hemen hiçbiri Lakers'da yok. Davis takasından beri Lakers'ın takımı geliştirmek için ne bütçe boşluğu var, ne de sayısız draft hakkı. Bugün tepeye oynayan takımların tamamı drafttan yapılandı.

Bu mevcut durumda bile bence beklentimi aştı Pelinka. 39-40 yaşında Lebron'un 50 milyon aldığı bir takımın açıklarını yamamak bir mucizedir. Pelinka bu konuda mucizeyi gerçekleştirmeye epey yaklaştı.

Uzun konusunda eleştirliyor. Katılmıyorum. Anthony Davis 4 numara oynayabildiği sezonlarda Pelinka onun yanına nitelikli uzun hep buldu. Ama son 3 sezondur Anthony Davis NBA'de 4 numara oynayabilecek ne fiziksel yeteneğe, ne de oyun setine sahip. Haliyle takım da onu 5 numara olarak düşündü. Onun yanına nitelikli 5 numara bilinçli olarak almadı. Ayrıca Davis 4 oynadığında Lebron'un 3 oynayacağı gerçeği var. Ki artık bunu yapamaz.

Lakers'a gerçekten bir 5 numara lazım olduktan 2 gün sonra bu adam Mark Williams'ı çıkardı şapkadan. Gerçkeleşmedi ama elbet var bir sebebi. 

Mesela Westbrook konusunda eleştiriliyor. Ama neticede Westbrook'u Lebron ve Davis'in istediği gerçeği var. NBA'de GM'ler yıldızların astı konumunda. Haliyle o emri yerine getirdi. Ayrıca Westbrook konusu paranormal bir durum. Adam Lakers'da dibi görüyor, aynı yaz Paul George ve Kawhi onu Clippers'a aldırıyor. Orada dibi görüyor, Jokic onu Nuggets'a özel istekle aldırıyor. Yani o konu mantıkla idrak edilemez.

Ya da Caruso deniyor. O da Buss ailesinin finansal kararı.

Beklentinin realite ile eşleşmesi şart. Pelinka zor şartlar altında işi gayet iyi kotardı bugüne dek. Lebron basketbolu bırakana kadar da beklentinizi realiteden koparmayın derim naçizane.

Abi iyi o zaman para kazanmasın, vermesi gereken her kararda başkalarının eline bakıyorsa niye o pozisyonda. Basketbolun gerçeklerinden tamamen uzak hamleler yapmasını başkaları istedi ondan diye açıklamak en iyi ihtimalle Pelinka'nın yakın dost çevresinde olmayı gerektirir. Tamam diyelim Davis+LeBron Westbrook istiyor. NBA'in en takaslanamaz 3 kontratından biri için draft hakkı+iki tane şampiyonluk çekirdeği parça vermezsin olur biter. Veriyorsan draft hakkı vermek yerine üstüne draft hakkı alırsın. Lakers'ın son 5 senedeki tüm başarısının kaynağı LeBron'un Lakers'a gelmek istemesi ve bir önceki yönetimin seçtiği topçuları takaslamasıyla Davis gelmesi. Howard'ın minimuma akıl almaz oynaması dışında kendi hamleleri olarak başarılı oldukları ne var hatırlamıyorum. Rondo'yu gereksiz yere fazladan tutmaları ve bir seride bundan fayda sağlamaları? Brook Lopez, Julius Randle, Alex Caruso, Ivica Zubac. Bu adamlar hiçbir şey karşılığında takımdan gitti. Bu parçaların her biri NBA'de en az 1 1st birkaç tane 2nd rounder eder.

Bir GM'in en önemli görevi süperyıldız getirmek olabilir ama asset management bir GM'in asıl kendini gösterdiği yerdir ve Lakers facia bu konuda. Umarım göt olurum ve Doncic etrafına iyi bir kadro kurarız. Ama "Lakers neden pivot hamlesini deadline'a 2 gün kala yaptı, 3 yıldır en önemli ihtiyacı bu olmasına rağmen" demiyorsak, konuşabilecek çok bir şey yok.

Çevrimdışı Ahkam Kuşu

• Sophomore
  • **
« Yanıtla #108 : 19 Mayıs 2025, 07:48 »
Abi iyi o zaman para kazanmasın, vermesi gereken her kararda başkalarının eline bakıyorsa niye o pozisyonda. Basketbolun gerçeklerinden tamamen uzak hamleler yapmasını başkaları istedi ondan diye açıklamak en iyi ihtimalle Pelinka'nın yakın dost çevresinde olmayı gerektirir. Tamam diyelim Davis+LeBron Westbrook istiyor. NBA'in en takaslanamaz 3 kontratından biri için draft hakkı+iki tane şampiyonluk çekirdeği parça vermezsin olur biter. Veriyorsan draft hakkı vermek yerine üstüne draft hakkı alırsın. Lakers'ın son 5 senedeki tüm başarısının kaynağı LeBron'un Lakers'a gelmek istemesi ve bir önceki yönetimin seçtiği topçuları takaslamasıyla Davis gelmesi. Howard'ın minimuma akıl almaz oynaması dışında kendi hamleleri olarak başarılı oldukları ne var hatırlamıyorum. Rondo'yu gereksiz yere fazladan tutmaları ve bir seride bundan fayda sağlamaları? Brook Lopez, Julius Randle, Alex Caruso, Ivica Zubac. Bu adamlar hiçbir şey karşılığında takımdan gitti. Bu parçaların her biri NBA'de en az 1 1st birkaç tane 2nd rounder eder.

Bir GM'in en önemli görevi süperyıldız getirmek olabilir ama asset management bir GM'in asıl kendini gösterdiği yerdir ve Lakers facia bu konuda. Umarım göt olurum ve Doncic etrafına iyi bir kadro kurarız. Ama "Lakers neden pivot hamlesini deadline'a 2 gün kala yaptı, 3 yıldır en önemli ihtiyacı bu olmasına rağmen" demiyorsak, konuşabilecek çok bir şey yok.

Vermesi gereken her kararda başkalarının eline bakmak durumunda, çünkü o eline baktıkları adamın üstü konumunda. Bahsettiklerimiz takım sahibi ve iradesini doğrudan takım sahibinden alan takımın yıldızları. Elbette Caruso örneğinde olduğu gibi, takımın sahibi finansal bir karar almışsa ona uyacak. Ne yapsın isyan edip istifa mı etsin, lüks vergisini ben ödeyeceğim mi desin? Bu dinamikleri NBA'de Pelinka kurmadı. Uyduğu için onu suçlamak gerçekçi değil.

Takaslarda ne verip ne aldığını aradan zaman geçtikten sonra konuşmak da gerçekçi değil. Çünkü bu her iki yönde de olumlu ya da olumsuz bir durum. Aynı şekilde kalkıp Rui'yi sadece 2. tur draft hakkına alması da bugünden geri baktığında Lakers adına hırsızlık kabul edilebilir. Doncic'e karşılık vermediği Reaves ve diğer 1. tur draft hakkı için de sabahtan akşama kadar nefessiz övmek gerek o zaman. Aynı şekilde Vando, D'Lo, DFS takasları da çok karlı idi Lakers için.

Ayrıca Zubac ve Randle'ın gidişlerinde bu adam şu anki görevinde bile değildi. Neden doğrudan bu adam şuçlanıyor o konuda bilmiyorum.

Bence objektif olacaksak şuna bakmak gerek; onun zamanında Lakers'dan giden oyuncularla gelen oyuncuları yan yana yazdığı zaman, aldıkların gidenlerden daha çok hoşuna gidiyorsa bu adam başarılıdır. Benim gayet hoşuma gidiyor. Tek tek takas irdelemek büyük resmi gözden kaçırtmasın.

Ama mesela Pelinka'nın alameti farika nedir dersen, oyunculara verilen kontratlar konunda ligde çok az GM onun eline su dökebilir. Takımdaki herkesi -süperstar kontratındakiler hariç elbette- son derece takım dostu kontratlarla tuttu bunca senedir. Hatta o kadar takım dostu kontratlar ki bunlar, Reaves, Vando falan belki de sırf bu yüzden takaslanamadı.

Çevrimdışı yituruz

• Yönetici
  • Hall of Fame
  • I wanna be the best
« Yanıtla #109 : 19 Mayıs 2025, 13:54 »
Ya abi valla yazmaya başladım Pelinka dönemini de 2 sayfa yazı olacağı için saldım bir yerden sonra. Pelinka'nın pozitif hamlesinin negatif hamlesinden fazla görüyorsan cidden 6 senedir farklı kulüpleri izliyoruz. Yaptığı her şey kendinden eksi olan her şey başkasından bakış açısı da tam Türk işi mağduriyet psikolojisi. Temiz iş valla umarım herkesin böyle meslekleri olur. Ortalama herhangi bir NBA takımında Pelinka en az 2 defa kovulmuş olurdu.